Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Tezy i sugestie na temat bocenia.

ЯevoX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Postanowiłem założyć temat. Po co ? Po to , aby gromadzić informację na temat osób , które dostały warna. Chcę wymienić co wiemy na ten temat , i co może być prawdopodobne. Proszę osoby które jak kolwiek dostały warna nie wazne kiedy , wypowiadanie się w tym temacie.(najbardziej interesują mnie osoby który pare dni temu dostaly warna , ale innych jak najbardziej tez)

Chcę znać wasz :

- System Bocenia(zmiana mapy i gdzie)

- Na co bociliscie(alieny , skrzynki ...)

- Ile bociliscie (24/h , 5h , 2h)

- Czy wysyłaliscie sms , bądź robiliscie przelewy ?(w najbizszym czasie)

- Czy w waszym klanie jest ktoś podejrzany ?

Co już wiemy , i co jest potwierdzone bo ostatniej ban wave

- Po boceniu na alieny także dostajemy warna

- Zmiana mapy po ostatnim ban wave także nie działała

- Osoby które miały premium , podwajacz itd. także dostały warna

A co jest ciekawe

- Osoby które puscily bota nawet na pare godzinek wyjątkowo także dostały warna(kbot)

- Prawdopodobnie wszyscy bocący dostali warna(o czym swiadczy akcja players strike back)

Zapraszam do dzielenia sie sugestiami. Proszę modka o podpiecie , jesli sie da.

Opublikowano

- System Bocenia(zmiana mapy i gdzie) 1-7 ,1-3,1-4

- Na co bociliscie(alieny , skrzynki ...)troche tego troche tego ,ale większość skrzynie

- Ile bociliscie (24/h , 5h , 2h)~10h dziennie od czasu do czasu nocka

- Czy wysyłaliscie sms , bądź robiliscie przelewy ?(w najbizszym czasie)z 2 sms na mhh

- Czy w waszym klanie jest ktoś podejrzany ? podejrzany o bocenie czy o co ?;x

Feel the beat!

Opublikowano

System Bocenia(zmiana mapy i gdzie) 1-5 1-6 1-7 1-8 .

- Na co bociliscie(alieny , skrzynki ...) często alieny 1-2 żeby rangę wbić :) i od czasu do czasu boxy .

- Ile bociliscie (24/h , 5h , 2h) raz 5 godzin raz 12 :) no i nie raz nocka

-Czy wysyłaliscie sms , bądź robiliscie przelewy ?(w najbizszym czasie) 1 es na mhh

-Czy w waszym klanie jest ktoś podejrzany ? w jakim sensie ?

PS: TO ŻEBY BEZ NIEWIDKI ZBIERAĆ BOXY NIE DZIAŁA :)

Opublikowano

haha dobrze że ja bocę od poniedziałku tamtego tygodnia i ani razu nie dostałem warna ani bana hehe ;P

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

System bocenia (x-8)

- alieny, skrzynki,

- 24 h/7

- tak

- nie

Dostałeś warna/bana na ostatnim ban wave? Nie.

Tak jak @up uwazam ze temat jest niepotrzebny.... ale z innego wzgledu.... czy wy myślicie ze oni wykrywaja i banuja na ten sposob jaki sobie wyobrazacie (tzn. ilosc online, alieny/skrzynki itd.) .... coż... powiem tak... programista piszący skrypt który w ten sposób wykrywa jest delikatnie mówiąc, na pograniczu upośledzenia umysłowego.

Opublikowano

- System Bocenia(zmiana mapy i gdzie) Zazwyczaj 2-2 alieny i boxy, od czasu do 2-8 Streunery i boksy i ogólnie 2 gala boxy na niewidce, zmiana mapy tylko na boxach na 2 gali

- Na co bociliscie(alieny , skrzynki ...) lordakia,streuner, StreuneR, boxy na 2 gali

- Ile bociliscie (24/h , 5h , 2h) 20-24h/7

- Czy wysyłaliscie sms , bądź robiliscie przelewy ?(w najbizszym czasie) Nie

- Czy w waszym klanie jest ktoś podejrzany ? Nie, dla mnie to bzdura. Chyba, że faktycznie mamy BA,CM w klanie.

dwDSnZq.png

by @Miyoshi

Opublikowano

Jak byś czytał posty userów na forum, wiedział byś czemu tyle banów poleciało.

KBot dalej jest wykrywalny w takim stopniu jak był, a najprawdopodobniej BP po prostu posiada bazę

danych ( za co wdzięczne jest wam ), i teraz tylko sieka po kolei warnami.

Kupiłeś licencje = Warn/Ban, proste.

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Jak dla mnie to BP nie bawiłby się w jakieś kupowanie danych kont, którzy używają kbota. Ludzie z ibota też dostali po warnie. Po prostu ulepszyli skrypt wychwycający boty i tyle.

dwDSnZq.png

by @Miyoshi

Opublikowano

KBot dalej jest wykrywalny w takim stopniu jak był, a najprawdopodobniej BP po prostu posiada bazę

Myślę że się mylisz o.O poważna firma taka jak BP nie bawi się w żadne układy. Pozwala na stosowanie botów w takim stopniu by samemu nie tracić napalonych użytkowników a jednocześnie zarabiać... dlatego macie najpierw warny a nie bany - to podstawy marketingu. Macie grać, bocić i płacić

A co do skryptu to pisałem wielokrotnie:

To loteria : konta zakładane w tym samym czasie, z identyczną konfiguracją, na tych samych mapach, bijące czy zbierające - to samo w tym samym czasie, zebrana podobna ilość uri i darmowej energii, przy pomocy KBot'a czy PBDO załapują różne ilości wyskakującej captcha i jedno konto dostaje warna/bana a inne nie. Może i jest w tym jakaś logika ale nie sądzę żeby odkryć działanie skryptu o ile on tak serio istnieje... z taką przypadkowością ,mnie to bardziej wygląda na ludzkie działanie, lub celowe nie karanie wykrytych bociarzy w tym samym czasie. Sprawdzałem to osobiście wielokrotnie

Opublikowano

- System Bocenia(zmiana mapy i gdzie) ciagle x2

- Na co bociliscie(alieny , skrzynki ...) alieny i skrzynki puki captchy nie bylo

- Ile bociliscie (24/h , 5h , 2h) ok 20 pare h na dobe

- Czy wysyłaliscie sms , bądź robiliscie przelewy ?(w najbizszym czasie) nie

- Czy w waszym klanie jest ktoś podejrzany ? mam klan 3 w ktorym sa 3 moje konta ktorymi boce i tylko one

no i warny poszly tyg temu dla wszystkich 3

Opublikowano

Jak dla mnie to BP nie bawiłby się w jakieś kupowanie danych kont, którzy używają kbota. Ludzie z ibota też dostali po warnie. Po prostu ulepszyli skrypt wychwycający boty i tyle.

A kto mówi o kupowaniu? IBot i KBot były DOSowane, idealna okazja, by wydobyć bazę danych ( W tym ID userów ).

Myślę że się mylisz o.O poważna firma taka jak BP nie bawi się w żadne układy. Pozwala na stosowanie botów w takim stopniu by samemu nie tracić napalonych użytkowników a jednocześnie zarabiać... dlatego macie najpierw warny a nie bany - to podstawy marketingu. Macie grać, bocić i płacić

A co do skryptu to pisałem wielokrotnie:

To loteria : konta zakładane w tym samym czasie, z identyczną konfiguracją, na tych samych mapach, bijące czy zbierające - to samo w tym samym czasie, zebrana podobna ilość uri i darmowej energii, przy pomocy KBot'a czy PBDO załapują różne ilości wyskakującej captcha i jedno konto dostaje warna/bana a inne nie. Może i jest w tym jakaś logika ale nie sądzę żeby odkryć działanie skryptu o ile on tak serio istnieje... z taką przypadkowością ,mnie to bardziej wygląda na ludzkie działanie, lub celowe nie karanie wykrytych bociarzy w tym samym czasie. Sprawdzałem to osobiście wielokrotnie

Hmm loteria. Na obecną chwilę tak, ale co szkodzi poważnej firmie

BP DOSować IBota, skoro samo google dosowało konkurencję?

I tak przecież 90% graczy nie usłyszy o tym, więc co za różnica?

EXPmIpC.gif

Opublikowano

- Po boceniu na alieny także dostajemy warna

- Zmiana mapy po ostatnim ban wave także nie działała

- Osoby które miały premium , podwajacz itd. także dostały warna

- Osoby które puscily bota nawet na pare godzinek wyjątkowo także dostały warna(kbot)

- Prawdopodobnie wszyscy bocący dostali warna

!!!!A co jest ciekawe ja nie dostalem zadnego bana ani warna!!!!

A boce tak':

x-8 caly czas wale aby alienki

nie zmieniam map.

nie zbieram skrzynek (chyba ze sam gram)

nawet jak mialem premke (z prezentu) nie dostalem warna ani bota

I ja jakos nie dosalem bana za kbotka jedynie warna z BIOBOTKA ;]

To chyba wszystko odemnie ;P

PS:ZADZIWILA CIE MOJA ODPOWIEDZ? NACISNIJ LUBIE TO ;]

Pomoglem daj LIKE IT ;]

kbotuserbar9ni9.png

Opublikowano

Moje przemyślenia idą innym torem;

bazuje na własnym przypadku i cześciowo to potwierdza wypowiedź YOKYO;

dostałem bana na 1 dzień (pierwszy) w ostatniej fali; gram około 1,5 roku z różną częstotliwością; miałem kbota od około 10 grudnia wiec bociłem jakiś 1 miesiąc;

dla mnie jeśli działa skrypt to wyłapuje nagłe zmiany na koncie odnośnie szybkości przyrostu punktów, wyposażenia, być może kredytów, energii wrót, może uri.

I jeżeli średni przyrost z ostatnich tygodni jest dużo odbiegający od innych okresów to banują.

ja w ciągu miesiąca zrobiłem wrota Epsilon, Zeta, przyrosło mi ok 300 k URI za które po raz pierwszy kupiłem PP, a wcześniej zbierałem z logowań, z energii i czasami kupowałem na handlu...a tu magle kupiłem w sumie z 800 dysków w hangarze... ulepszanie w hangarze....

dziennie jakieś 100 energii do wrót wykorzystwałem, a wcześniej to średnio 20 dziennie;

jeżeli ktoś od dawna (przed obecnym "legendarnym" skryptem) latał na bocie to teraz trudno go wyłapać bo w jego funkcjonowaniu nic sie nie zmienia;

i dlatego ja dalej widze na mapach tych samych bociarzy, którzy całymi dniami bija najsłabsze alieny :)

na razie mam bana na 7 dni na skrzynki, później znów zaczne ale bardzo, bardzo delikatnie.... i zabacze jaki efekt;

dotychczas bociłem około 6 h dziennie, co nie mogło zwrócić uwagi - jeśli chodzi o czas; bo zazwyczaj wiecej mam komp zalogowany w DO;

oczywiście wydaje sie że prawdopodobne jest wykradzenie przez podstawionych ludzi danych kont z serwerów kbota i ibota... ale tego sie nie dowiemy;

poza tym BO banując konta nie ma pewności, że banuje na pewno bociarza, dlatego nie można złożyć żadnej reklamacji poprzez support czy nawet przez jakiegoś specjalnego maila; trzeba wysłac list do siedziby :) robią to żeby zniechęcić; wiedzą że musieliby przedstawić dowody dla swojej decyzji; a nie ujawnia swojej metody namierzania bociarzy; a każdy kto choć raz wpłacił do nich kasę, ma prawo do żądania dowodu; a oni ich nie przedstawiają wiec nie mają pewności;

dlatego z tego co rozpytywałem, każdemu kto zdecydował się napisać do nich cofali bana i zwracali kredyty, punkty i wszystko co zabrali... oczywiście bez podania wyjaśnienia.

wiedzą, że kto bocił nie napisze.... nie wiem jak traktują tych co nie wpłacili nigdy nic....

a jesli nie napiszesz do nich z reklamacją mają potwierdzenie że jesteś bociarzem, i z pewnością wpadasz na jakąś listę obserwacyjną :)

proste a jakie skuteczne :)

Opublikowano

- Po boceniu na alieny także dostajemy warn - Chodziło o to że nie wazne na co bocimy

- Zmiana mapy po ostatnim ban wave także nie działała - Sam to potwierdziles , ze nie zmienilas i nie dostales

- Osoby które miały premium , podwajacz itd. także dostały warn - tu chodzi oto ze nawet jak masz premium czy podw. dostaniesz

- Prawdopodobnie wszyscy bocący dostali warna - A przynajmniej wiekszoc osob warna dostala , o czym swiadczy akcja.

!!!!A co jest ciekawe ja nie dostalem zadnego bana ani warna!!!!

A boce tak':

x-8 caly czas wale aby alienki

nie zmieniam map.

nie zbieram skrzynek (chyba ze sam gram)

nawet jak mialem premke (z prezentu) nie dostalem warna ani bota

I ja jakos nie dosalem bana za kbotka jedynie warna z BIOBOTKA ;]

To chyba wszystko odemnie ;P

PS:ZADZIWILA CIE MOJA ODPOWIEDZ? NACISNIJ LUBIE TO ;]

Naucz się forumować zdania. Po co przekreślasz to co napisałem ? przypacz xDD się dobrze , bo sam potweirdzasz to co napisalem.

Nie przejmój się - wiele osób tez mowilo zze nie dostanie , jak sie ban wave zaczal taki ogromny paremies temu , tez sie smialem bo nic nie dostalem a tyle osob podostawalo. I widzisz , trzeba poprostu poczekac do nast okazji,

Opublikowano

a mi sie wydaje ze ten system osiagniec moze miec cos wspolnego ze skryptem, ze po tym patrza czy ktos czasem za szybko sie nie rozwija lub cos wtym stylu, bo co jak co ale to zadenmu graczowi do niczego potrzebne nie jest, a jednak wprowadzili takie cos a zysku z tego nie maja zadnego

Opublikowano

ja bociłem od czerwca po ok 8/14 h na dzień , czasem mniej , czasem więcej :) Ban poleciał w grudniu , tylko skrzynki z podwajaczem , na miesiąc jakieś 2-3 sms szły w mega .

Opublikowano

a mi sie wydaje ze ten system osiagniec moze miec cos wspolnego ze skryptem, ze po tym patrza czy ktos czasem za szybko sie nie rozwija lub cos wtym stylu, bo co jak co ale to zadenmu graczowi do niczego potrzebne nie jest, a jednak wprowadzili takie cos a zysku z tego nie maja zadnego

Dobre ! Sa przeciez odznaczenia za zebrane uridium , za czas spedzony na mapie. Zapewne biorą też to pod uwagę czy ktoś to ma wbite na platynowy poziom.

Opublikowano

Naucz się forumować zdania. Po co przekreślasz to co napisałem ? przypacz xDD się dobrze , bo sam potweirdzasz to co napisalem.

Nie przejmój się - wiele osób tez mowilo zze nie dostanie , jak sie ban wave zaczal taki ogromny pare mies temu , tez sie smialem bo nic nie dostalem a tyle osob podostawalo. I widzisz , trzeba poprostu poczekac do nast okazji,

Wybacz mi ale polakiem nie jestem i Polskiego sie na biegu nauczylem aby dziewczyna miala latwiej ale to inna sprawa. Pozyjemy zobaczymy ;]

To jak mi na koncie wpadalo okolo 50 osiagniec na dzien z poczatku to dawno perma powinienem wyrwac. Ten caly ich skrypt patrzy na ogolna roznice zarobkow pomiedzy np tygodniem 6 i 7 i jezeli nastepna roznica jest wieksza o jakis % to skrypt ma cie na celowniku( wysyla info do BP) potem oni skany robia ;P;]

Pomoglem daj LIKE IT ;]

kbotuserbar9ni9.png

Opublikowano

Nie przejmój się - wiele osób tez mowilo zze nie dostanie , jak sie ban wave zaczal taki ogromny pare mies temu , tez sie smialem bo nic nie dostalem a tyle osob podostawalo. I widzisz , trzeba poprostu poczekac do nast okazji,

Jak chcesz kogoś poprawiać to najpierw sam poćwicz. Pomijając literówki już, nie podkreślałem ich na czerwono.

dwDSnZq.png

by @Miyoshi

Opublikowano

Jak chcesz kogoś poprawiać to najpierw sam poćwicz. Pomijając literówki już, nie podkreślałem ich na czerwono.

Kolega nie zna podstawowych zasad internetu ? Przypacz ? I ty smiesz to poprawiac ?

A wiesz poza tym że istnieje coś takiego jak dysleksja ? I nie poprawia się literówek.

Kolegi nie poprawiam , tylko nie wiedzialem poco moje zdania przekreślił.

Opublikowano

Kolega nie zna podstawowych zasad internetu ? Przypacz ? I ty smiesz to poprawiac ?

A wiesz poza tym że istnieje coś takiego jak dysleksja ? I nie poprawia się literówek.

Kolegi nie poprawiam , tylko nie wiedzialem poco moje zdania przekreślił.

przekreslilem poniewaz to nie jest prawda. z kad wiem?? moze z tad ze posiadam pare kont i na kazdym jade tak samo i jakos aby za biobotka na jednym koncie warna dostalem a tak czysto ;]

Pomoglem daj LIKE IT ;]

kbotuserbar9ni9.png

Opublikowano

Ten caly ich skrypt patrzy na ogolna roznice zarobkow pomiedzy np tygodniem 6 i 7 i jezeli nastepna roznica jest wieksza o jakis % to skrypt ma cie na celowniku( wysyla info do BP) potem oni skany robia ;P;]

to wg ciebie jak ktos w 1 tyg ma ferie i gra po 8 h na dzien a w kolejnym szkola mu sie zacznie i gra np 1-2 h na dzien to tez jest na celowniku skryptu? bo roznice w zarobku beda bardzo duze:)

moim zdaniem to ten skrypt przelicza to ile bot zebral w ciagu godziny/dnia lub innej jednostki czasu na mozliwosci czlowieka oraz statku ktorym sie lata, staz konta itp i jesli ilosc zebranej urki itp przekraczaja jakistam prog wtedy jest ban:) co by wyjasnialo np to ze konta z topki lataja np po x3 i maja ok 3 tys uri na godzine, i to by sie miescilo w skali mozliwosci takiego konta:)) (recznie mozna by zdobyc na innych alienach duzo wiecej) jednym slowem nie powinnismy uzbierac wiecej uri i expa itp za pomoca bota niz bysmy zebrali danym kontem grajac sami, rowniez to ze po wlaczeniu bota nawet na kilka h jest ban, by bylo wytlumaczone, jak w ciagu tych kilku h zbierze znacznie wiecej niz normalny gracz recznie.

Opublikowano

No nie dokońca, na 3 konta PL3 (2kbot GG 1kbot noGG) Warn.

Na PL2 włączam bota od czasu do czasu (kbotnoGG) i akurat przez ten tydzień co skanowali(FUCK BP;/) nie puszczałem,warna nie ma.

Przypuszczam,że gdyby mieli baze danych z kupionymi licencjami to na to pl2 również dostałbym bana więc to nie jest do końca tak.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...