Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Indywidualny poradnik dla Silkroad R

kazzup

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie, Odpalam HS potem Bota ( przez skrót) i potem loader silk zaczyna sie włączać (jest ten obrazek na środku ekranu) i po chwili znika wgl z procesów :> Jestem pewien że zrobiłem dobrze wszystko :> Mam win 7 32 bity

Opublikowano
Mam pytanie, Odpalam HS potem Bota ( przez skrót) i potem loader silk zaczyna sie włączać (jest ten obrazek na środku ekranu) i po chwili znika wgl z procesów :> Jestem pewien że zrobiłem dobrze wszystko :> Mam win 7 32 bity

Radzę wykonać od nowa konfigurację bota. Jeżeli nie pomoże, reinstalacja silka i ponowny proces z uruchamianiem bota.

Co do pytania kozikrk90

sory za spam ale chciałem odświeżyć temat.Czy ma ktoś pomysł na mój błąd?

Albo nie jesteś zalogowany jako administrator => przez co nie masz uprawnień do skonfigurowania internetu, albo masz po prostu problem z; kartą sieciową/modemem/routerem/usługodawcą ( no chyba że tylko masz problem z silkiem, to inna sprawa :)).

A teraz jeszcze moje pytanie:

1. Reinstalowałem silka i robiłem wszystko jak w poradniku i bot mi nie działa, czyli po uruchomieniu HS i uruchomieniu silka, załączam ibota, tam pisze mi niestety komunikat, że serwer jest zajęty albo nie działa

2. ponownie zreistalowałem silka i zrobiłem wszystko jak w poradniku iBot Blog - efekt końcowy taki sam jak powyżej.

3. Wykonałem czynności 1 i 2 dwu krotnie.

PYTANIE: Co ja robię źle, albo co powinienem jeszcze innego zrobić, aby uruchomić iBota. (OS: MS Windows Professional 7 x64bit, java, ocx, vc zainstalowane)?

OFC: punkt 3c zachowany (nie jestem aż tak skończonym leniem :P)

Opublikowano

Witajcie,

poradnik, który tu przeczytałem, autorstwa papy a dotyczący Silkroad R... nie pozwala na odpalenie gry w dobry sposób. Ten jednak użytkownik podał link do filmiku, który doskonale pokazuje jak poradzić sobie z odpaleniem ibota w Silkroad R. Ja jedynie opiszę procedurę włączania bota.

1. Zainstalowanie zawartych plików w paczce z botem: Folder iBot_Necessities -> pliki:

a) iBot - OCX Files

b ) VC - Runtime 2008

2. Folder: iBot - Media Patcher

a) najpierw dotNetFx40_Full_setup

B) potem kopiujemy iBot - Media Patcher do folderu z plikiem sro_client

c) wybieramy Silkroad Revolution -> Use Custom Adress -> Search for Adress -> Show Current Settings -> Patch Now (po drodze nie powinno być żadnych błędów)

3. Folder: iBot - Hackshield Server

a) kopiujemy dwa pliki o nazwie: "Hackshield" i "Run SROR Hackshield" do folderu ze sro_client (główny folder z grą)

B) Włączamy Run SROR Hackshield

c) WAŻNE: Otoczone wieloma znakami ### cyfry IPHS!!! Tam znajduje się adres IP. Trzeba go wpisać w odpowiednie miejsce w folderze z botem -> folder INIT -> r_iphs

d) Włączamy grę przy pomocy Run SROR Hackshield (już po włączeniu tego programu powinien nam się launcher odpalić. Jeśli będzie wyskakiwało info o inspekcji, spróbujcie jeszcze raz)

e) WAŻNE: Na włączonego Silkroad przez Hackshield bota się NIE ustawia, na to konto się nawet nie loguje. Silk ma zostać otwarty z ekranem logowania

4. Odpalanie iBota:

a) Wchodzisz w folder z botem i koniecznie prawym przyciskiem myszy na ikonę ibota: "Utwórz skrót". Ten skrót najwygodniej dać sobie na pulpit.

B) Prawym przyciskiem myszy na skrót, potem zakładka "Właściwości" i macie końcówkę podobną do tej: "(...)\iBot.exe", należy po tym wszystkim (po cudzysłowiu) dodać LS:6, a więc końcówka ma wyglądać tak: "(...)\iBot.exe" LS:6

c) Odpalasz iBota ze skrótu

5. Włączenie edxLoadera -> wciśnij przycisk ADD i wybierz sro_client:

a) Zaznacz opcje: Multiclient, NOP Hackshield, Patch Seed

B) Zaznacz opcję: Redirect Gateway Server, a potem port zmień na 16 000 (drugie okienko, 127.0.0.1 zostaw bez zmian)

c) Wciśnij: Launch

5. Włączanie wielu botów

Dalej możesz już włączyć kolejne boty, zaczynając od odpalenia bota ze skrótu. Zwróć uwagę na port jaki się pojawi po włączeniu bota. Następnie przejdź do loadera. Będziesz musiał edytować port z 16 000 na 16 005, potem na 16 010 i tak dalej.

6. Uwagi końcowe

Bardzo ważny jest punkt 3c, przypomnę go tutaj:

c) WAŻNE: Otoczone wieloma znakami ### cyfry IPHS!!! Tam znajduje się adres IP. Trzeba go wpisać w odpowiednie miejsce w folderze z botem -> folder INIT -> r_iphs

Być może - jeśli masz zmienne ip (jak ja) po każdym ponownym włączeniu INTERNETU ten adres będzie inny. Musisz wtedy pamiętać o tym, by edytować plik w notatniku. Pamiętaj o tym - dzięki temu bot będzie potrafił połączyć się z Hackshieldem, a Ty nie będziesz dostawał DC.

7. Podziękowania

Dziękuję papasmerfowi i mpc forum, na których uczyłem się odpalać bota. Wciąż dostawałem dc i dopiero punkt 3c. pozwolił mi naprawić ten problem. W ten sposób - działając krok po kroku z tym, co napisałem - każdy z was na pewno uzyska stabilną wersję bota. Ja nie dostałem dc przez 15 godzin, więc... sukces gwarantowany :)

DLA OSÓB Z WINDOWS 7 64bit :

problem z "java" tu zamieszczam wam link do wersji 64 bitowej , po zainstalowaniu sror hackshield się uruchomił bez problemu.

http://javadl.sun.com/webapps/download/AutoDL?BundleId=60338

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

heh, sokal przeczytałeś wreszcie uważnie stronkę bloga ibota, ale jest problem :P, niestety ich procedura odpalenia bota u mnie nie działa. Próbowałem wersji Papy i z tego filmiku i z ich instrukcji. Żadna opcja mi nie działa. Nie wiem, może jestem skazany na uczciwość :/ i w życiu i w grach... ;(

Opublikowano

opisz w którym miejscu stoisz , postaram się pomóc sam mam 7 64bit i udało się , sporo jest na youtube , warto też tam zajrzeć . Czekam na twoje info

najlepiej pobierz pliki od ibota , tam jest wszystko wystarczy wypakować i krok po kroku zrobić jak tu napisane.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

zrobilem wszystko jak w poradniku ( dla pewnosci 2 razy ) i wciaz mam problem gdy odpal HS wyskakuje mi loader silka dziala start ale w oknie HS pisze "waiting for silkroad" i nic nie ma potem jak wejde w bota pisze HS server is busy or down jakies solucje ??

Opublikowano

Witam Was.

mój problem polega na tym, że wszystko ładnie pięknie robie, wchodze na Sro-r i nie zawsze tak jakby łączy mi ibota z charem, bo ibot jest pusty że tak powiem, a jak już połączy, to po około minucie wyrzuca mnie z gry, nie dc, nie 'pytajniki' tylko poprostu wyrzuca. z góry dzięki za pomoc :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam. Czy wgl ten sposób działa na Viste? Robie wszystko zgodnie z tutkiem i mam *HS server is busy or down! i tak w koło a IPHS wpisywalem w ten plik r_iphis i nie wime co robic ;/ A i chcialbym dodac ze korzystam z routera. Tutaj mam screena z logu probuje juz 2gi dzien i nie wiem jak to zrobic ;/

post-11572-0-57844000-1332875525_thumb.jpg

• 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam mam win7 64 bitowy i po właczeniu Run SROR Hackshield uruchamia się okno i znika , a włacza sie silk.. ? Czy tak powinno być ? jakieś ip mialem wpisac ale jak znika okno to nic nie widze.. prosze o pomoc

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam mały problem przy dodawaniu w skrócie bota cudzysłowie i LS:6, polega on na tym że jak chcę zaakceptować to co zapisałem to cudzysłowie samo się usuwa, co z tym zrobić ?? :(

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam mam win7 64 bitowy i po właczeniu Run SROR Hackshield uruchamia się okno i znika , a włacza sie silk.. ? Czy tak powinno być ? jakieś ip mialem wpisac ale jak znika okno to nic nie widze.. prosze o pomoc

Wie ktoś moze z co z tym problemem zrobic

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...