Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

opłaca się kupować?

Juri.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

(Widziałem że w innych działach dawali linki do allegro i tematy były nie zamykane)

Witam, mam pytanie opłaca się kupić ten komputer?

link

kupić inny?

Opublikowano

Nie, nie opłaca się !

Po 1 nie kupuje sie komputerów złożonych tylko samemu składasz coś w stylu 'każda część z innego sklepu '

Po 2 takie komputery z allegro to tania chińszczyzna. Działają one tak że np. gdy jest dobra jedna rzecz np. Pamięć Ram to procek i grafika to Syf !

Radził bym ci wejść na forum komputerowe tam Ci wszystko doradzą co i jak i żeby komp Ci służył ! : )

ravensygna.png
Opublikowano

Kompów z allegro się nie kupuje, tylko tak jak UP powiedział.

Kupujesz części i robisz "składaka", wychodzi taniej i lepiej jakbyś miał kupić takiego kompa np. w MediaMarkt.

Jak nie umiesz składać PC-tów to najlepiej idź do komputronika lub innego sklepu/serwisu.

: . . . . . . . . .,'´`. ,'``;
. . . . . . . . . .,`. . .`—–'..
. . . . . . . . . .,. . . . . .~ .`- .
. . . . . . . . . ,'. . . . . . . .o. .o__
. . . . . . . . _l. . . . . . . . . . . . /
. . . . . . . _. '`~-.. . . . . . . . . .,'
. . . . . . .,. .,.-~-.' -., . . . ..'–~`
. . . . . . /. ./. . . . .}. .` -..,/
. . . . . /. ,'___. . : /. . . . . .
. . . . /'`-.l. . . `'-. .'........ . .
. . . ;. . . . . . . . . . . . .)-.....l
. . .l. . . . .' — ........-'. . . ,'
. . .',. . ,...... . . . . . . . . . .,'
. . . .' ,/. . . . `,. . . . . . . ,'_____
. . . . . . . . . . .. . . .,.- '_______|_')
. . . . . ',. . . . . ',-~'`. (.))
. . . . . .l. . . . . ;. . . /__
. . . . . /. . . . . /__. . . . .)
. . . . . '-.. . . . . . .)
. . . . . . .' - .. .....-`

Opublikowano

ze kladaniem nie ma problemu a polecacie jakąś strone albo inaczej czy kupować np od jednogo allegrowicza na częsci pc bo tak mój nauczyciel robił i mu śmiga czy każda część od innego. a czy jak kupie proc inny ram inny plyta inna to czy bd się dało to all połączyć bo tata mówił że all musi być dobrane czy jakoś tak

zapytam się jeszcze jedno - allegrowicz wydaje się w porządku nie ma negatywów na temat komputera tylko na temat przesyłki co by mogło nawalić w takim komputerze? po prostu bd wolny?

Opublikowano

Jak chcesz to go bierz, ja bym radził kupic składaka;] Wszystko masz co chcesz w nim a nie jakies chińskie szajsy, tak samo kolega kupił rok temu kompa za 1,5 tys. I co teraz mu sie sypie co chwile musi wgrywac windowsa albo wymieniac czesci, ktore nie sa takie tanie...

Opublikowano

+ Starej generacji procek P4(miałem podobnego 3.0, 1gb ram grafika 256mb nvidi i 160gb za 500 od kolesia ktory go złożył wiec to jest nie opłacalne) aha i karta sieciowa to syf, zintegrowana, to na niej pograsz pewnie w ustawieniach(GTA IV) 640x480, Wszystko na min z 20-30fps-ami, to lepiej kupic sb Intel 2 Core, płyte głowną, 2gb ram, dysk 160-320 i grafike Nvidia GT950 512mb, i bedzie dużo lepsze!(Lub jesli by wystarczylo to i3)

aha i zapomnialem, za 900zł masz komputery w sklepie bez dodatkow! wiec za 900 dostaniesz pożądny sprzet na gametrade(jesli komp do gier)

Lubisz mnie? JA CB TEŻ :P DAM mi plusa to też ci go dam :P

^^^^^^^^^^^^^^

Opublikowano

czyli media mark czy allegro

ps komp do gier

w jak najniższej cenie to składak z dobrym proc itp jaki proc polecacie do gier?

Bywalec
Opublikowano

najlepiej to idz do jakiegos sklepu komputerowego i powiedz zeby ci zrobili dobrego kompa do jakiejsc kwoty

.

Opublikowano

aha o procesor jaki do gier polecacie

ps nagrywam lp więc dobry ma być tak żeby cały do 1200zl

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Radzimy ci a ty nic, nawet podjedz albo chociaz zadzwon i sie spytaj czy takie rzeczy robią, podjedziesz powiesz co chcesz na tym robić, i do ilu. takie trudne?

Lubisz mnie? JA CB TEŻ :P DAM mi plusa to też ci go dam :P

^^^^^^^^^^^^^^

Opublikowano

od 900 zł do 4k

jak 900 zł to pewnie proc jeden rdzen pentium 4 I ( z 50-100 zł) ram ( 200 zł ) i dysk ( 400 zł ) i grafa za 200 zł jakaś 512 mb

lub dobry proc i5 x4

grafa radek hd 6970

to wtedy z 3;4k

76561198034810506.png

Opublikowano

kupiłeś na allegro i za miesiąc Ci się spali. Co za nie ogar

+ Daj "Lubię to" jeżeli w czymś Ci pomogłem.

Opublikowano

Gwara na 4 lata. No i co z tego, jak się spali po miesiącu użytkowania? Pewnie 3/4 cześci co w nim siedzi to NO-NAMe'owy syf :)

Opublikowano

a za miesiąc będzie płacz na forum "co zrobić? komp się spaliL..."

Ja akurat mam z media marktu ale to tylko dla tego bo mam znajomosci i dostalem znizke itp...

Na początku był: 1 gb ramu, 2x 2,4, 512 gb grafy <Nvidia GeForce 8500 GT

zakupilem tylko ramy <4GB> i powiem że jestem nawet zadowolony lecz... po 5 latach użytkowania się przegrzewa.. grafa siada... gram w Burnout Paradise The Ultimate Box na Hight/Medium i Blue screen ^^ więc to zależy na jaki komp się trafi.. ale w 90% przypadkach to lipa... kolega zadowolony że kupil na allegro grafe 1 GB niby zajebista itp a po tygodniu sie spalila... i teraz nie wciskam nic tylko taka prawda...

Opublikowano

To co mówią wszyscy. Składaki rządzą. Kupiłem lapka w media i teraz już zaczynam zbierać na nowego składaczka ;P a laptop ma 8 miesi czy coś koło tego ;p Na allegro to takie kupowanie w ciemno. Mój lapek kosztowal 2k za taką kase można już mieć takie lepszego kompa składaka ;ppp

Moje poradniki :

http://www.mpcforum....33#entry3818233 - Download z FULL prędkością naszego łącza :)

http://www.mpcforum....83#entry3798683 - Jak uchronić się przed zawirusowaniem ;)

http://www.mpcforum....96#entry3732796 - Jak zapomniane hasła internetowe (mozilla, opera, chrome)

http://www.mpcforum.pl/topic/540376-tutjak-zrobic-porzadna-strone-www/page__pid__3854731#entry3854731 - Jak zrobić porządną stronę WWW

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...