Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy nie sądzisz że Swiat sie zmienił ?

Lantan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jw. Co zauważyliscie,że sie zmieniło m.in chodzi o telewizje,rząd,itp.

Ja zauważyłem że za kadenci Lecha Kaczynskiego [*]

swiat był inny,nie było żadnych kłótni itp.

Co do telewizji tak samo teraz same jakies kryminały puszczają i młodziez sie zmienia zaczynają sie bic,pic,palic

Co wy zauwazylisice ?

@Edit

@down

Masz racje trzeba walczyc tak jak walczyli o demokracje

Użytkownik od 18 gru 2011

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja zauwazyłem ,ze przez acta Ci sie chyba we lbie pojebało...

No bez jaj...

Beda kłótnie bedą kryminały i tego nie zmienisz...

Tym tylko zrobisz troche spamu na forum.

ale zeby nie bylo spamu i zaraz zebym nie dostal warna to

@top

Moim zdaniem nic sie nie zmieni jezeli nie bedziemy walczyc.

I zauważyłem ,ze połowa protestujacych nawet nie ptrzeczytalo acta

"Pewność wypisaną mam na twarzy"

Opublikowano

Świat się zmienił i to bardzo ;/. Przypomnijcie sobie te lata dawniej, jeszcze za kadencji Kwaśniewskiego. Kiedy spędzało się czas cały czas na podwórku. A teraz? Komp,lekcje,spanie i czasami wypad na miasto...

I hope life teach you good... I hope...

Opublikowano

Świat się cały czas zmieniał i będzie się zmieniał, gdyby nie to nie byłoby tv, samochodów itp...

Opublikowano

Takie pokolenie i z roku na rok będzie gorzej .

Czy tylko ja mam wrażenie że w tym kraju nie ma Prezydenta ... ? .

25167105506803531859.png

"Wyjazd rzecz święta"

Opublikowano

Takie pokolenie i z roku na rok będzie gorzej .

Czy tylko ja mam wrażenie że w tym kraju nie ma Prezydenta ... ? .

Nie ma ,nie ma...

Został tylko premier ,a właściwie debil i niestety ludzie będą dalej na tą patologię głosować.

Jeżeli zostanie wybrany ponownie ktoś z partii Tuska to będzie tak jak teraz jest ,a właściwie z dnia na dzień będzie gorzej ,jeżeli zostanie ktoś wybrany z PSL'u to będą świnie i krowy rozdawać ,jeżeli z PiS'u to nie widzę także przyszłości dla kraju tylko rozwiązywanie zagadek ala Sherlock Holmes(nie wiem czy dobrze napisałem) ,jeżeli zaś Janusz Palikot to kraj będzie całkiem zepsuty. Jedynie jaka partia w obecnej chwili ma wg mnie plany na przyszłość to Solidarna Polska. Nie wiem jakie forumowicze mają zdanie na ten temat ,ale Ziobro jest młody i ma głowę na karku. Oczywiścię ta partia dla mnie ma przyszlość pod wodzą wcześniej wymienionego człowieka. Kto jak kto ,ale ta osoba przekonała mnie do tego ,aby w przyszłych wyborach głosować na ich partię.

Jeżeli w ich partii nie będzie żadnych debili to zagłosuję na nich ,a jeżeli i ona się zmieni na gorszę to podziękuję ewentualnym wyborom i zagłosuję na coś ala Polska Partia Pracy czy jakoś tak ,albo w ogóle nie zagłosuję.

hersygna.png
Opublikowano

To nie świat, to ludzie są zepsuci. Rap, telewizja i negatywne środowisko wyrzuca z siebie coraz więcej aspołecznych debili...

Ty sie odpierdol od rapu nie każdy rap jest o zabójstwach , jp itp

Jest normalny rap do którego trzeba dojrzeć jak paktofonika ^.^

Człowieku życie gimbusa to dziwki strzelaniny wojny gangów to mój chleb codzienny.

Ja tylko do świata mam jedną pretensje :D

Kiedyś to sie na pegazusie grało max 2 godziny i codziennie dzien w dzien bawic sie na pole w jakies podchody czy cos a teraz?

Jak miałem 8 lat to większośc na polu z 10 osob codziennie sie bawilismy w jakies podchody/chowanego jakies robienie baz a teraz?

8-latki napierdalają w metina i na polu szaro :f.

Komputer zmienił ludzi to fakt..

Kryminały?Trzeba być chyba pojebany żeby naśladować zachowania widziane w kryminałach.

Kiedyś było koło teraz auto a kiedyś latające auta świat nigdy nie stanie w miejscu zawsze sie będzie zmieniał

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano
Rap
Twierdzisz iż rap rodzi plebs?-.- Jak się słucha jakiś jot pe ha wu de pe na sto prenct to tak-.-

Co do świata zepsutego to jest coraz gorzej ale i tak mam to w dupie bo nie dożyje 40;]

Opublikowano

przemyślenia 12 latków co chuja wiedzą o otaczającym ich świecie, bo żyją w internecie jak matrix... a ten chujek nade mną rozjebał system

Ty sie odpierdol od rapu nie każdy rap jest o zabójstwach , jp itp

Jest normalny rap do którego trzeba dojrzeć jak paktofonika ^.^

dopóki nie doszedłem do zaznaczonego słowa to jeszcze byłem ci w stanie przyznać racje, ale potem zorientowałem się że jestem na MPC, wylęgarni gimbusów.

Opublikowano

no i co poradzisz :P

wszytko idzie do przodu rozwija sie , nie konieczne w ta strone co chcemy

sami nie macie takiej mocy by cos zmienic ,

wiec nie narzekaj

­

Opublikowano

Zmienia się społeczeństwo ale to jest w istocie ludzkiej, że ktoś się z kimś kłóci.

Zgadzam się z poprzednikami. W wieku przedszkola, podstawówki siedziało się non stop przed blokiem i się spędzało mile czas bawiąc się w coś, a teraz nie tylko to, że dzieci wolą komputery ale też rodzice są jacyś tacy ostroźniejsi.

Co do polityki tu się wypowiadać nie trzeba... potrzebny jest po prostu ktoś kto by patrzył na to wsyzstko jak normalny człowiek, a nie jak obłudna świnia

Została młodzież XXI wieku :D Sam do niej należe ale patrząc na mój rocznik 95, a młodszych to jest duża różnica.

Zauważalne jest też coraz większy brak asertywności u młodszych ludzi oraz "chęć bycia fajnym" przez palenie.... taaa.... debilizm naszych lat :D

To chyba tyle...

Opublikowano

Moim zdaniem komputery i nowe technologie zmieniają świat. Pazernośc i chciwość firm też zmienia świat na gorsze ;). Pakt ACTA nie wziął się od zatroskanego obywatela o łamanie praw autorskich. Wziął się od chciwości korporacji, które tym paktem chcą zabić konkurencję i dyktować swoje warunki bo posiadają patenty . ACTA to jest jak pakt z diabłem. Podpisując i ratyfikując ją stajemy się zależni od praw patentowych USA ;). Idiotów co głosowali za PO w 2011 roku osobiście bym zamordował jeśli ACTA wejdzie w życie. Bo to zatrzyma i tak nikły rozwój polskich firm ;).

Komputery sprawiają, ze ludzie coraz częściej nie mają chęci do wyjścia razem w grupie na jakąś impreze bo wolą podyskutować na GG/Fejsie/NK itd. Albo na skype.

Dawniej życzenia urodzinowe składało się osobiście czy telefonicznie albo kartki pocztowe . Teraz ludzie wchodzą na NK/GG/FB i składają życzenia, które w moim odczuciu są chuja warte ;). Bardziej cenie życzenia złożone telefonicznie/osobiście.

No i młodzież i dzieci też już coraz rzadziej wychodzą na podwórko się bawić. Teraz kiedy jest dużo śniegu jakoś nie widze tłumów dizeciaków na sankach/jabłkach/nartach :/. Nie widzę jak się obrzucaja sniekzami czy tez lepia wspolnie balwana czy igloo . Jak bylem w podstawowce to duzo rowiesnikow wychodzilo na sanki / narty czy jabłuszka . Niemało balwanow bylo na osiedlu ulepionych. Bitwy na sniezki byly kultowe i sprawialy sporo frajdy . Teraz co ? Wola napierdalac w metiny/rappelzy/ crossfire itd. :/.

To jest przykre bo dzieci nie widza uroku zimy i sniegu i snieznych zabaw :/.

Albo wiosna/latem/jesienia malo dzieci gra w siatkowke/ pilke nozna czy koszykowke.

Takze w takich momentach jestem zly, ze sa komputery.

jqeuR.png

Opublikowano

dopóki żyjemy to tworzymy historie, więc niema co narzekać na świat, ludzi i komputery tylko postarać się dać coś od siebie, coś żeby coś zmienić. ;)

1280314365-U1.png

Opublikowano

przemyślenia 12 latków co chuja wiedzą o otaczającym ich świecie, bo żyją w internecie jak matrix... a ten chujek nade mną rozjebał system

dopóki nie doszedłem do zaznaczonego słowa to jeszcze byłem ci w stanie przyznać racje, ale potem zorientowałem się że jestem na MPC, wylęgarni gimbusów.

Paktofonika to był przyklad rapu który nie namawia do bicia picia itp idioto.

A nie podając swojego wieku w profilu przypuszczam ze sam jestes gimbusem i zapewne mam racje.

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Twierdzisz iż rap rodzi plebs? -.- Jak się słucha jakiś jot pe ha wu de pe na sto prenct to tak-.-

Co do świata zepsutego to jest coraz gorzej ale i tak mam to w dupie bo nie dożyje 40;]

W pewnym stopniu to chyba sam musisz mi przyznać rację, oczywiście strasznie zgeneralizowałem to moje stwierdzenie. Nie wszyscy artyści tego gatunku negatywnie działają na społeczeństwo (np. Magik, do którego żywię ogromny szacunek) Jednak mnóstwo jest też takich, którzy na swoich piosenkach/dissach wychowują właśnie owe pokolenie "jot pe" i ogólnie istot aspołecznych.

To oczywiście niestety tylko jeden z wielu powodów "zepsucia" społeczeństwa.

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Taak! Zmienił sie i to bardzo! Za rządów ś.p. Lecha Kaczyńskiego wszystko było dobrze, w porządku. Teraz jak ten Kom[ucha]oRoski rządzi to Polska zchodzi na psy!

P.s. Sądze, [JA!] że ,,katastrofa" Smoleńska to zamach. Jest wiele poszlak, o których potem zrobie topica.

93353141365207679707.png
by kml14

Cytat

I fight for peace, that's what I'm up here for.

- Patrick ,,PJ" James

Opublikowano

Taak! Zmienił sie i to bardzo! Za rządów ś.p. Lecha Kaczyńskiego wszystko było dobrze, w porządku. Teraz jak ten Kom[ucha]oRoski rządzi to Polska zchodzi na psy!

P.s. Sądze, [JA!] że ,,katastrofa" Smoleńska to zamach. Jest wiele poszlak, o których potem zrobie topica.

Nie mogę tego czytać... Polska nigdzy nie zejdzie na psy... chyba, że wszyscy obywatele będą tacy jak ty.

Zamach... sprawa trudna do określenia ale ja i tak jestem za tym, że był to wypadek. Piszesz, że masz dowody... jakie ? Jestem ciekaw...

Opublikowano

Tak, u mnie w sklepach wycofali nutelle :angry:

Raport leci.

W pewnym stopniu to chyba sam musisz mi przyznać rację, oczywiście strasznie zgeneralizowałem to moje stwierdzenie. Nie wszyscy artyści tego gatunku negatywnie działają na społeczeństwo (np. Magik, do którego żywię ogromny szacunek) Jednak mnóstwo jest też takich, którzy na swoich piosenkach/dissach wychowują właśnie owe pokolenie "jot pe" i ogólnie istot aspołecznych.

To oczywiście niestety tylko jeden z wielu powodów "zepsucia" społeczeństwa.

Tak. Kula jest złym człowiekiem. On psuje nasze pokolenie ,ale nic z tym nie zrobimy.

Właśnie tak kurwa. Jak kiedyś było dobrze to ludzie wyklinali ,że Kaczyński to pojeb i się z niego wszyscy śmiali. Teraz kurwa macie Tuska.

BRAWO DLA SPOŁECZEŃSTWA. 4 lata wam było za mało.

hersygna.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...