Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Zadania

OZUMIK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przypominam, że aby móc wykonywać zadania musisz mieć DLC Back to Karkand (Powrót do Karkand)!

Best Friend Forever

-10 reanimacji

- 10 leczeń

Zadanie jest dosyć proste, wystarczy odblokować defiblyrator dla Szturmowca (4.000 pkt.), wejść na mapę Operacja Metro. Tam można zrobić zadanie w jedną rundę.

Nagroda

FAMAS- standardowy karabin francuskiej armii. Przez wielu uważany przez najlepszą broń w Battlefieldzie. Mocno znerfiony po jednym z pierwszych patchy. Tylko dla Szturmowca.

xp1_famas.png?v=3173239

Professional Russian

-100 zabójstw z karabinów szturmowych

- 20 zabójstw z podwieszanego granatnika

- 5 wygranych rund Drużynowego Deathmath'u

Wytyczne wydają się banalne, lecz potrafią napsuć krwi. Chciałbym zaznaczyć, że granatnik nie musi być koniecznie podwieszany na broni (podwieszany to znaczy mieć szynę montażową w broni), wystarczy zamienić go zamiast apteczki i fragować. Najgorsze jest ostatnie. A to dlatego, że w tym trybie walczą ze sobą nie dwie drużyny, a aż cztery. Łatwo więc wyliczyć, że Twoja drużyna ma mniejsze szanse na wygraną.

Nagroda

L85A2- również lubiany przez graczy, jednak ma mniejszą szybkostrzelność niż FAMAS. Standardowa broń Brytyjskiej armii. Tylko dla Szturmowca.

xp1_l85a2.png?v=3173239

Fixing it

- 10 napraw

- 1 wróg zabity Palnikiem

10 napraw? Banalne. Ale jeden wróg zabity palnikiem? Z tym już ciężej. Najlepiej jak masz kumpla w przeciwnej drużynie, jeśli nie- szukaj szczęścia, najlepiej podejść snajpera od tyłu.

Nagroda

G53- Karabinek wyprodukowany w Niemczech. Jedna z lepszych broni dla Technika. Ma on wyłączność na tą broń.

xp1_hk53.png?v=3173239

It goes Boom!

- 50 zabitych z pocisków ppanc.

- 1 wroga maszyna zniszczona za pomocą palnika

- 5 wygranych rund w trybie Podboju

50 zabitych? Kwestia czasu. Gorzej z maszyną. Spróbuj znaleźć kogoś, kto siedzi w jeepie i wali z działka- podchodzisz od tyłu i spawasz

:)

Nagroda

QBZ-95B- Standardowy karabin chińskiej armii. Made in China- uwaga! Na wyłączność dla Technika.

xp1_qbz95b.png?v=3173239

Let it rain

- 20 zabitych przy pomocy lekkich karabinów maszynowych

- 2 zabitych przy pomocy moździerza

Zadanie w miarę łatwe, wystarczy odblokować moździerz.

Nagroda

QBB-95- Zaprojektowany w Chinach. Tylko dla Wsparcia.

xp1_qbb95.png?v=3173239

Keep you head down

- 100 zabójstw z lekkimi karabinami maszynowymi

- 50 asyst przy przygwożdżeniu

- 50 uzupełnień amunicji

To zadanie również nie powinno sprawić większych problemów. Najłatwiej jest je zrobić na mapie Operacja Metro. Przygwożdżenie jest wtedy, kiedy rozmazuje Ci się na chwilę ekran, a HP przestaje się ładować. Wywoływuje się je strzelając tak, że pociski przelatują obok przeciwnika. Z łatwością zrobimy tę wytyczną podczas normalnej gry.

Nagroda

MG36- Karabin maszynowy pochodzenia Niemieckiego. Według mnie jest najlepszą bronią dla Wsparcia, które ma na nią wyłączność.

xp1_mg36.png?v=3173239

Specops

- 20 zabitych przy pomocy karabinów snajperskich

- 5 zaznaczeń czujnikiem SOFLAM

Zadanie nie jest jakoś samo w sobie trudne, lecz trzeba odblokować czujnik SOFLAM (nie jestem pewien nazwy, jak coś, piszcie w komentarzach). Namierzamy nim 5 pojazdów wroga, zabijamy 20 wrogów ze snajperek i zadanie gotowe

:)

Nagroda

QBU-88- karabin snajperski pochodzenia chińskiego. Tylko dla Zwiadowcy.

xp1_qbu88.png?v=3173239

Creeping Death

- 50 zabić strzałami w głowę

- 50 asyst przy dostrzeżeniu

- 5 zabić z nożem

Headshoty wpadną podczas normalnej gry, co do zabić z nożem trzeba szukać szczęścia... I wrogich snajperów. Można także wbić na serwer KNIFE ONLY. Asysty przy dostrzeżeniu najlepiej zrobić odblokowując MAV (taki samolocik dla Zwiadowcy). Latając nim nie musimy zaznaczać wrogów przyciskiem Select, ma własny czujnik ruchu. Dwie rundy latania nim i mamy wytyczną.

Nagroda

L96- Brytyjski karabin snajperski. Według mojej opinii, jest to najlepsza broń dla Zwiadowcy, pomimo jednej, ważnej wady. Po strzale musimy "przeładować" (nie wiem jak to nazwać) nie patrząc w tym czasie przez lunetę. Można to zmienić, instalując w nim zamek dwutaktowy, dzięki któremu podczas "przeładowywania" nadal będziemy patrzeć przez lunetę. Tylko dla Zwiadowcy.

xp1_l96.png?v=3173239

Familiar Territory

- Uzbrój 10 przekaźników (tryb Szturmu)

- Przejmij 10 flag (tryb Podboju)

- Graj przez 2 godziny na mapie Szturm na Karkand

Flagi przejmiemy bez problemu, lecz z przekaźnikami niektórzy mogą mieć kłopot. Kwestia praktyki, a ostatnia wytyczna to kwestia czasu, nic nie mogę doradzić.

Nagroda

PP-19- Rosyjska broń PDW. Posiada pojemny magazynek na 55 nabojów. Dostępny dla wszystkich klas.

xp1_pp19.png?v=3173239

Scarred Veteran

- 10 zabójstw z PP-19 (patrz wyżej)

- 5 zabójstw w DPV Jeep

- 10 zabójstw w BTR-90 IFV

- 2 godziny grania na mapie Półwysep Sharqi

- 2 godziny grania na mapie Zatoka Omańska

Zdecydowanie najdłuższe zadanie. Dla wielu także najtrudniejsze. DPV Jeep'a można znaleźć na mapach Zatoka Omańska i Wyspa Wake, zaś BTR-90 IFV na mapach Szturm na Karkand, Zatoka Omańska oraz Półwysep Sharqi. Reszta wytycznych to kwestia czasu.

Nagroda

MK3A1- prototypowa amerykańska strzelba. Myślę, że lepszy jest USAS-12, lecz wielu na pewno zakocha się w tej broni. Dostępna dla wszystkich klas.

xp1_jackhammer.png?v=3173239

W razie jakichkolwiek błędów proszę o zgłaszanie ich w komentarzach : )

Opublikowano

Świetny :) Mnie się już przydał, bo nie wiedziałem jak famasa odblokować. Teraz już wszystko jasne, dzięki ;)

76561198008004488.png

Gość malutki688
Opublikowano

kolejny swietny poradnik dla ososb ktore chyba nigdy na b loggu nie byli

Opublikowano

Malutki, na Battlelogu masz tylko wytyczne, w dodatku po angielsku. Tutaj masz przetłumaczone i objaśnione, jak zrobić. W dodatku do nagród jest opis, który pozwala stwierdzić, czy broń jest warta zachodu.

Opublikowano

świetnie opisane i przejrzyste oraz estetyczne.

Gratuluje... Lubię To

CPU: Intel Core i7 6770K @ 4,0GHz
GPU: Zotac GTX 780Ti AMP Edition
RAM: Kingston 2x8GB

Case: Cooler Master HAF X

Opublikowano

Hmm, mówisz że Famas uważany za lepszą broń.

Ja myślę inaczej - Aek-971

Co do tem to na zajebisty pomysł wpadłeś <3

OndteAw.png
Opublikowano

Te zadania trzeba wykonać w jednej rundzie ? o.O

Oj miśku, jak sobie wyobrażasz wymóg powiedzmy...Grania przez 2h na dwóch mapach na tym samym serwerze ? 4H na tym samym serwerze a może dłużej, przecież rotacja może być dowolna :)

Opublikowano

No bo coś mi nie idzie, dzisiaj zajebałem chyba z 10 osób palinikiem, + naprawiłem tyle pojazdów że... I nie dostałem nic ^^

Omfg...

Trzeba mieć B2K a ja nie mam xD

OndteAw.png
Opublikowano

No bo coś mi nie idzie, dzisiaj zajebałem chyba z 10 osób palinikiem, + naprawiłem tyle pojazdów że... I nie dostałem nic ^^

Omfg...

Trzeba mieć B2K a ja nie mam xD

Gratulacje :D

Co do tematu bardzo dobry, chociaż mi się nie przydał dla innych może i tak.

Tomekrusz.png
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam jestem posiadaczem BF3 od kilku dni więc mogłem coś pomylić. Mam taki problem, że reanimacji mam 57 a leczeń 1354 i nie mam odblokowanego Famasa? Dlaczego tak jest?

Lubie To

fw821y.png
Sygnaturka wykonana przez FailStunt

Opublikowano

Witam jestem posiadaczem BF3 od kilku dni więc mogłem coś pomylić. Mam taki problem, że reanimacji mam 57 a leczeń 1354 i nie mam odblokowanego Famasa? Dlaczego tak jest?

A masz kupiony dodatek Back To Karkand..?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...