Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dieta - to co nie lubimy ale musimy ;/

~LoLeK~

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cześć mam taki problem mam 15lat i 170cm i wazę około 80kg .Bym chciał strasznie schudnąć do 60kg przynajmniej. Nie chodzi mi w 3tygodnie czy tam 2miechy chodzi mi żeby chociaż chudnąć 2kg na tydzień proszę o pomoc. Czy jak będę stosował dietę taką to nie będę miał efektu jojo?

śniadanie 10-11 godz: owoc+ 1kromka chleba razowego z jakoś kiełbaską

obiad 14 -16: jakaś zupa np pomidorwa+ trochę ziemniaków i jakaś surówka

kolacja 18; jakaś sałatka albo jakiś owoc albo jogurt naturalny

(taka dieta ale oczywiście nie będę ciągle jeść tego samego chodzi mi o to czy jak będę miał tako dietę ze na śniadanie 1 kromka chleba potem na obiad zupa+ surówka i na kolacje jakiś owoc albo jogurt naturalny )

( a jak nie napiszcie co zmienić w diecie)

wciągu tej diety oczywiście bym pił wodę + zielono herbatę bez cukru

i dziennie 30 brzuszków 20 skrętoskłonów i z 20 przysiadów

(nie mam dostępu do wrotek basenu )

(mogę nie jeść kolacji )

czy mniej więcej po tej diecie nie będzie rezultatów

a jak nie to dajcie mi jakoś dietę (nie taką ze będę musiał dużo wydawać na nią (nie zbyt lubię pomidory)

PROSZĘ O POMOC

Opublikowano

30 brzuszków ? Jaja sobie robisz ? ;/

Jedz normalnie, ale ćwicz. Nie baw sie, tylko ćwicz tak, żebyś nie miał siły wstać po treningu.

A6W, pompki, jakieś bieganie ? Skakanka, ćwiczenia na worku jeśli potrafisz uderzać tak żeby sie nie połamać (bandaże kup)

Jak chesz szybciej schudnąć, to jedz 5x dziennie, 2 śniadania, obiad, podwieczorek i kolecje - kolacja 2h przed snem.

Nie pij napojów słodzonych

52287137559562145640.png

Opublikowano

Nie tyle musisz stosować dietę co ćwiczyć. Ja przez ferie mając normalny jadłospis jeździłem co 2 dni na basen. Rezultat był taki, że miałem ok. 3-4 kg mniej. Dieta też za wiele nie pomoże, ponieważ każda próba odchudzania wymaga ruchu. Na pewno nie jedz fast-foodów, nie pij kolorowych napojów itp... Jedz tyle ile potrzebujesz i jak najwięcej się ruszaj.

darkness3.png

Opublikowano

Jak już dieta to i dzienne bieganie czy tam rowerek

Do tego jak tam kolega podał 6 Werdera (choć to jest strasznie męczące,ale widać efekty)

Coś za coś ;)

Opublikowano

nie jedz nic przez 3-4 dni, NIC, żołądek sie skurczy i nie wepchniesz w siebie tyle żarcia co teraz + jakiś sport (w zimie ciężko ale spróbuj w noge, ręczną) DUŻO PIJ! bedzie Cie zapychało i nie bedziesz czuł głodu :D możesz robić jakieś ćwiczenia, ale nie polecam bo możesz za bardzo osłabić organizm ;d

ae1d1005fe.png

Opublikowano

eh chłopie nie próbowałeś, a komentujesz, nie jest tak że myślisz tylko o jedzeniu a ludzie mijający Cie wyglądają jak kiełbaski, znajdujesz jakies zajęcie żeby nie mysleć o głodzie i jest git, mi sie udało tak zejśc z 95 do 80 ;d wprawdzie nie w tydzień, ale dlatemu że żołądek mniejszy nie jadłem tyle co wcześniej

ae1d1005fe.png

Opublikowano

ile przynajmniej muszę zrobić dziennie brzuszków żeby coś to pomagało?? . Mogę robić np w dzień z 40 i na wieczór 40

te ćwiczenia "6 Werdera" to mam robić raz dziennie te 6 ćwiczeń ? przecież one są krótkie te wszystkie 6 ćwiczeń zajmie mi z 10minut max

i ile mam ich robić przez jaki czas żeby dały jakiś skutek

Weteran
Opublikowano

Rób A6W tak jest napisane, zgodnie z zaleceniami.

Co do chudnięcie 2kg na tydzień to raczej małe szanse.

Najlepiej poradzić się eksperta co do diety.

2.5l wody dziennie.

1329036830-U154499.png
Opublikowano

6 Werdera robisz systematycznie i co parę dni więcej powtórzeń.

Poczytaj o tych ćwiczeniach, na stronie jest tabele ćwiczeń ile masz ich robić itp.

Ale do 6 werdera trzeba się dobrze przygotować aby ppo paru dniach nie odpuścić bo to jest troche wyczerpujące jak i bolesne

Poter po co się głodzić jak można to inaczej rozwiązać. .

Opublikowano

Glodowka to stary przezytek

jesli bys chcial do tego profesjonalnie podejsc

to bys musial robic aeroby lub cardio

posilki male ale czeste co 2,5-3h

i wiadomo bilans kaloryczny ujemny

w sesie musisz wiecej spalac kalorii

niz ich przyjmujesz

1315596276-U71001.jpg

Kiedyś Metin2.pl 86 lvl

Kiedyś Aion Online 55 lvl

Kiedyś WoW 80 lvl

Guild Wars 2 80 lvl

teraz jakoś nie ma na nic czasu

Opublikowano

podobnież ścisła dieta (nie głodówka jest lepsza niz inne diety (dziennie przyjmujesz ok.950 kcal)

6 weidera łatwa? 10 minut? to chyba 1i 2 dzień, jak Cie zaczną mięśnie boleć to nie będziesz mógł wyprostowany chodzić :D potem zacznie Ci zajmowac nawet 40 minut

ae1d1005fe.png

Opublikowano

Lol aż mi się śmiać się chce jak was słucham :D

a6w? najgorsze gówno jakie tylko może być potwierdzone badaniami (szukaj na sfd.pl)

chcesz schudnąć 20kg? xD weź się lecz człowieku bo przy twoim podjeściu to tylko organizm zdegradujesz i tyle ci z tego wyjdzie. Wiesz że twoja dieta ma koło 700-800 kcal? Przy twoim wieku do prawidłowego wzrostu wymagane jest koło 3500. Nie jedz śmieciowego żarcia i już będzie lepiej.

A jak chcesz schudnąć nawet 6 kg tygodniowo to polecam codzienne picie wódki do zgonu przez tydzień jak tak zgubiłem 6 kg potem wylądowałem z odwodnieniem :D

Co do odchudzania pisz tutaj http://www.sfd.pl/odchudzanie/ bo szkoda twojego czasu na "porady użytkowników tego forum"

Opublikowano

3,5k to ma dorosły przy ciężkiej pracy ;o taaa 6 dni do zgonu, takie kace bys miał że prosiłbyś o wode, chyba że jechałeś bez wody, ale to trzeba być frajerem. racja że użytkownicy tego forum (10-16l) znają sie po chuju na dietach

ae1d1005fe.png

Opublikowano

A te ćwiczenia "Aerobiczna 6 Weidera" to ona działa tylko na brzuch ze np schudnę tylko na brzuchu czy na całym ciele? i jak nie dam rady dotrwać do końca tych ćwiczeń na przykład dotrwam tylko do połowy to nic nie da? trzeba zrobić od początku do końca żeby coś pomogło czy np jak dojdę do połowy to coś też da? czy jak dam rade zrobić całe te Ćwiczenia te 42 dni to o ile gdzieś schudnę ? i czy nabiorę jakichś mięśni np bicepsy czy coś? czy tylko troszeczkę schudnę. I czym dalej będę w tych ćwiczeniach to będzie bardziej dla mnie łatwiejsze czy do końca będzie tak ciężkie i bolesne? bo w tej chwili podczas 1 treningu to bardzo ciężko i bolało to tak ma być ze boli? czy jak boli to jest informacja ze to nie dla mnie??

Jak ktoś stosował te ćwiczenia to niech napisze przy jakiej diecie i ile schudł mniej więcej . I jak ktoś miał problem z wagą i stosował jakoś skuteczne dietę ale nie za drogo to niech tu napisze proszę

I czy w ogóle jest sens zaczynać te ćwiczenia czy nie schudnę po nich po tych 42 dniach nawet 6kilo? . Czy schudnę więcej niz 6kilo? i czy będę miał te mięśnie.

proszę o prawdziwe odpowiedzi a nie tak dla jaj

a może ktoś zna jakieś łatwiejsze ćwiczenia jak dla 15latka.

i czy w czasie tej 6W to są jakieś efekty np po 5 dniach potem po 10 i po 15 czy tylko na koniec albo 2-4 dni przed końcem tych ćwiczeń są jakieś efekty?.

I jak ktoś ma 13-20 lat niech napisze czy się udało wyrwać do końca i które etapy są najgorsze a które najłatwiejsze .

I czy po tym treningu mam pić wodę czy jeść coś czy jakoś herbatę pić czy nie muszę? a mogę zamiast wody mineralnej mogę pic gazowaną wodę albo zwykło?

(i czy to prawda co pisał Kejsi ze te ćwiczenia ro gówno? i nic nie pomagają? )

Opublikowano

Zobacz sobie opinie o a6w na internecie.

a6w jest bardziej na wzmocnienie niż odchudzanie, podałem to jako uzupełnienie.

Ogólnie najlepszym wyjściem będą areoby - bieganie, skakanka, pływanie, rower - na tym się skup, takie a6w możesz do tego dołączyć.

Licz się z tym, że początki będą trudne, nawet bardzo. Wszystko będzie bolało, ale jak już złapiesz rytm i Twój organizm przyzwyczai się do wysiłku fizycznego, to będzie już łatwiej

52287137559562145640.png

Opublikowano

mięśnie to sobie łądne wyrobisz ale tylko brzucha, tylko na brzuchu schudniesz, na bice to se bierz jakieś ciężarki, tricepsy to pompki napierdalaj

6 weidera nic Ci nie da jak skończysz po 5 dniach, musisz zrobić przynajmniej 36 dni, efekty mogą być wczesniej koło 15-20 ale żeby je utrzymać na dłużej to trza całą zrobić. między ćwiczeniami rób malutkie rpzerwy max. 30 sek, im dłużej bedziesz robił tym będzie ciężej, jak zrobiłbyś całą raz, odczekał miecha to łatwiutko byś robił potem bo bedziesz miał mięśnie. tak to ma boleć, bo jak boli to rośnie ;d co nie znaczy że masz sie np. o mur obijać (taki suchar he he he) chudnie sie noo raczej mało, zależy jak wielki masz brzuszek, ale nie licz że jak masz wielki brzuch to po 42 dniach sie z kaloryferkiem wozić bedziesz

ae1d1005fe.png

Opublikowano

Miałem ten sam problem wazyłem 80 kg przy wzroscie 172 miałem 13 lat tera 14 i waze 55 kg przy wzroscie 174 (mało wiem)

Schudlem 25 kg w ciągu 3-4-5 miechów i trzymam tą wage (55) kg od roku .

Moje sniadanie wygląda tak :

2 kromki chleba razowego / 1 bulka + szynka , owoc

Obiad:

Ryż + (Jakies mięso) i surówka do tego

Kolacja: 2 kromki chleba razowego / 1 bulka + szynka , owoc

Deser : pokrojone jabłka , gruszki , mandarynki polane jogurtem naturan

lnym ;>

Procesor :

Intel core i3 530 x 2 2.93 GHZ

Ram:

4 GB DDR3

Karta Graficzna :

Nivida GeForce GT 220 1 GB

Płyta główna:

Płyta główna :H55M-S2H GIGABYTE

Opublikowano

ej a jak w tych ćwiczeniach jest ze potem trzeba analogicznie do 1 ręce za głowo to mogę trzymać głowę rękoma czy tylko mogę trzymać na głowie ręce ale muszę sam podnieść głowę bez pomocy rąk?

i czy np jak jestem przy 2 dniu i już zrobiłem te ćwiczenia to mogę np o 12 godzinie zrobić 3 dzień a np o 17 czwarty dzień? bo pierwsze 4dni są łatwe mogę zrobić je w 1 dzień ? czy muszę czekać do jutra?

Opublikowano

Tak więc... Jest jedna zasada. ;) Jedz mało a CZĘŚCIEJ. Czyli o np. 9 później o 12,14,16,18. O 18 ostatni posiłek, ponieważ organizm musi spokojnie strawić. Co do ćwiczeń... jak dla mnie to po 100 powinieneś robić. ;/ Ile to... godzina roboty ? (niewielki wysiłek ale jest)

Unikaj głodówek, pij dużo wody mineralnej no i co może dla Cb najgorsze.. unikaj słodyczy i cukru. ;)

Wiosna i lato to owocny sezon i wtedy będzie tobie łatwiej schudnąć. Polecam te pory, ponieważ będziesz mógł z kolegami pobiegać, pograć w piłkę.

Rynthym rynthym. :D

Opublikowano

~LoLeK~

wcale nie musisz sie katowac jak ktos tutaj pisze

robic 100 czy 200 brzuszkow dziennie czy tez przez 1 godzine

2x lepsze i efektywniejsze sa takie cwiczenia jak np: tutaj

http://www.youtube.com/watch?v=sGWAm5nMZG4

wpisz na yt czy gdzies 'Fast Fat burn' i poogladaj filmiki

lub jak tam ktos napisal idz na profesjonalne forum

jak np; sfd czy kfd i tam sam wyciagniesz wnioski

1315596276-U71001.jpg

Kiedyś Metin2.pl 86 lvl

Kiedyś Aion Online 55 lvl

Kiedyś WoW 80 lvl

Guild Wars 2 80 lvl

teraz jakoś nie ma na nic czasu

Opublikowano

ej o ci ci chodzi 487xcz napisz dokładniej jak możesz podoba mi się twój pomysł ale nie wiem o co chodzi w tym filmiku o to ze trzeba np przez 3 minuty biegnąć w miejscu albo podskakiwać?czy o co ?

jak możesz daj mi linka do polskich filmików

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...