Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy bedziesz głosował na Tuska w next wyborach ?

Lantan

Tush  

122 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy bd glosowal w wyborach na tuska ?

• Tak
      9
    • Nie
      113
  2. 2. Czy chcesz acte ?

• tak
      7
    • nie
      115

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Palikot robiłby tak samo, nie przejmuj się. No chyba, że wolałbyś, żeby Polska zbankrutowała tak jak Grecja. W takim razie go on :s A ACTA to nie SOPA, nie jest aż takie złe, bałbym się bardziej o to, żeby to SOPA nie weszła w życie, bo wtedy mamy pozamiatane.

*podporządkowuje - nie wiem jaki problem z tym wyrazem był(żeby nie było, nie używałem nawet słownika) :s

Jesteś zabawny bo tak się składa, że Polska nie była zieloną wyspą to jest zasługa propagandy. Co z tego kolorku skoro jest coraz gorzej w sferze finansów i rynku pracy ?

Mówisz, że inni są śmieszni ? Tak się składa, że należysz do ignorantów co wybiorą zawsze PO bo boją się PiS przez to inne nowe partie nie wejdą bo się boisz Kaczora i PiS.

Zacznij od siebie, a potem naigrywaj się z innych.

ACTA to posrana umowa, która może ograniczyć korzystanie z internetu.

Oprócz tego może zlikwidować miejsca pracy ;). Bo zamienniki leków , części samochodowych, elektronicznych , tusze do drukarek będą zakazane w imię ochrony przed podrobionymi towarami. Nie próbuj nawet zaprzeczać bo to pokaże, że jesteś naiwnym dzieciakiem . Korporacjom się to podoba bo zlikwidują konkurencję ;).

jqeuR.png

• Odpowiedzi 80
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Mnie cały czas bawi to że ACTA nic nie zmieni a jest taka panika jakby za kilka dni miałby się świat kończyć.

Co do polityki to żaden polityk nie jest uczciwy i nie będzie.Taka ich kurewska natura i w naszym kraju nigdy nie będzie tak jak np. w Norwegii bo mamy idiotów a nie ludzi.Tusk to jednak chyba najgorszy wybór a zapowiadał się dobrze.Ja bym wolał Palikota ze względu na legalizacje po części

Opublikowano
Mówisz, że inni są śmieszni ? Tak się składa, że należysz do ignorantów co wybiorą zawsze PO bo boją się PiS przez to inne nowe partie nie wejdą bo się boisz Kaczora i PiS.

Nie głosowałem w ogóle, to po pierwsze. Po drugie, nie wiem czy będzie mi się chciało iść na następne wybory. Nigdy nie byłem za żadną partią, bo nie ma takiej, która by mi odpowiadała. Ale jeżeli miałbym wybierać spomiędzy tych które są obecnie w rządzie, to wybrałbym PO, bo mi jest dobrze tak jak jest teraz, a nie chciałbym mieć tak jak było za rządów pana Kaczyńskiego, bo było o wiele gorzej, przynajmniej dla mnie.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Mnie cały czas bawi to że ACTA nic nie zmieni a jest taka panika jakby za kilka dni miałby się świat kończyć.

Co do polityki to żaden polityk nie jest uczciwy i nie będzie.Taka ich kurewska natura i w naszym kraju nigdy nie będzie tak jak np. w Norwegii bo mamy idiotów a nie ludzi.Tusk to jednak chyba najgorszy wybór a zapowiadał się dobrze.Ja bym wolał Palikota ze względu na legalizacje po części

No to widać, że nawet dokumentu ACTA w pdf nie przeczytałeś :).

ACTA może zlikwidować zamienniki danych produktów . Wtf ? Leki tansze znikną , leki generyczne co ratują życie też znikną , znikną tonery i tusze zamienne do drukarek , znikną inne części zamienne do samochodów i sprzętu elektronicznego itd.

Dlaczego ? Dlatego, że samo acta ma chronić przed towarem podrobionym bez licencji od producenta oryginału :). W efekcie będzie DROŻSZE życie i kolejne miejsca pracy zlikwidowane w imię walki z podróbkami. Korporacje mogą sobie otwierać szampana bo zniknie znaczna część konkurencji ;).

jqeuR.png

Opublikowano

Tyle, że ACTA musi jeszcze wejść w życie. A znając Polskich posłów stchórzą przed Internautami tak jak amerykański rząd i nie poprą tego.

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Tyle, że ACTA musi jeszcze wejść w życie. A znając Polskich posłów stchórzą przed Internautami tak jak amerykański rząd i nie poprą tego.

Jeśli nie głosowałeś no to zwracam honor . Ogólnie sam nie wiem na kogo miałbym głosować praktycznie każda partia dba o swoją dupę . Te RPP takie wychwalane przez innych jakoś nie zalegalizowało ich ukochanej MARYSI ;).

RPP to kopia PO, a Palikot to dobry przyjaciel ryżego.

Ja nie znoszę tej Nowickiej i tego geja... Jeszcze ten syn Nowickiej zasrany komunista co pochwala mord katyński.

No i wątpię by oni się przestraszyli skoro podpisali to :/ . Widać osrali protest 70.200 ludzi w 61 miastach Polski.

jqeuR.png

Opublikowano

A co po podpisaniu, jeżeli ACTA musi mieć poparcie u posłów. A widać, że ostatnio PiS, SLD i chyba RPP chce się podlizać ludziom i mówi, że tego nie poprze. Czyli teoretycznie mamy już więcej posłów przeciw.

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Opublikowano

70k ludzi wyszło na ulice a 100 razy tyle siedziało w domu bo się dupy z przed kompa nei chciało ruszyć w tym ja.Protestantów jest od zajebania.Ja nie rozumiem jak w państwie demokratycznym mogą dziać się takie rzeczy i lud nic z tym nie może zrobić.Tych skurwysynów z rządu na pniaczek + ładna siekierka i może by coś z tego kraju wyszło

Opublikowano

Nigdzie na świecie nie ma prawdziwej demokracji, jest tylko "damy wam złudne uczucie, że to wy decydujecie, a i tak my podejmiemy decyzję". Nie tylko w Polsce tak jest.

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Opublikowano

A co po podpisaniu, jeżeli ACTA musi mieć poparcie u posłów. A widać, że ostatnio PiS, SLD i chyba RPP chce się podlizać ludziom i mówi, że tego nie poprze. Czyli teoretycznie mamy już więcej posłów przeciw.

Nie wiem czy pamiętasz, ale SLD to dwulicowe szmaty ;). W 2003 roku rząd Millera chciał taką "ACTA" wprowadzić i nawet pytali kolegów z Bułgarii czy podpiszą ten dokument. Bułgaria ofc odmówiła więc dokument nie przeszedł bo sami nie wprowadzą.

Także SLD dla mnie są czerwonymi szmatami, które obecnie liżą dupę bo dostały ostro w dupę w wyborach.

jqeuR.png

Opublikowano

Jeszcze nie mam prawa głosu ale u mnie w domu napewno NIKT NIE BĘDZIE GŁOSOWĄ NA TĄ MENDE I UOSOBIENIE WSTYDU DLA POLAKÓW! NIEKTÓRZY TUTAJ MAJĄ RACJĘ TUSK ZAPRZEDA POLSKE NIEMCOM ALBO KOMU TAM POPADNIE...

niech się najlepiej w końcu powiesi tak byłoby lepiej dla większości, a w końcu jest demokracja. Politycy nie wiedzą co jest z polską bo nie żyją tak jak my.

obraz24.png

Opublikowano

Każda partia dba o swoją dupę, sam to powiedziałeś, więc nie będę się dziwił, kiedy nie będą chcieli tego podpisać, żeby nie stracić poparcia u ludzi.

Ą RACJĘ TUSK ZAPREDA POLSKE NIEMCOM ALBO KOMU TAM POPADNIE...

Niech zaprzedaje, na pewno mielibyśmy wyższy standard życia niż teraz :)

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Opublikowano

2xUP

Hah mów za siebie ^^^ .......

Up

No właśnie bo to Niemcy ... a to że tusk sprywatyzuje wszystko co popadnie nic nie da .... pooddaje wszystko z czego teraz jest zysk a za parę lat znowu będziemy na tym samym poziomie co teraz Dlaczego ? Bo kasa z prywatyzacji się skończy ....

@

Ja w tym kraju nie mam zamiaru zostać :)

Opublikowano

Gdybym miał zapewnioną dobrą pracę i mieszkanie w Niemczech to nie miałbym żadnych oporów i wyprowadziłbym się z dnia na dzień.

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Opublikowano

1. Nie nie będę wolę Ruch Palikota od PO (Debile).

2. Nie nie chcę żadnej ACTY bo i tak wszyscy będą pobierać co chcą i nie będzie żadnego kontrolowania.

Dobrze, że wyjeżdżam z tej Polski do Holandii ...

Opublikowano

@ Marcid

Gratuluję bycia naiwniakiem ;). RPP jest to PO bis . Tylko są bardziej dyskretni w swoich zachowaniach. Gdzie ta zalegalizowana marysia ? Gdzie zalegalizowana aborcja ? Tak się jarali młodzi tymi postulatami programu RPP. Widać robią was w UJA .

jqeuR.png

Opublikowano

To zależy jaka będzie sytuacja w sondażach. Jeśli PiS będzie miał realną szansę na władzę to wtedy będę głosował na PO.

Bo wolę już Tuska niż Kaczyńskiego, który tylko teorie spiskowe potrafi tworzyć i odstawiać szopki na całą Europę - obrona krzyża, "zamach" w Smoleńsku.

Jak będzie wiadomo, że PiS nie ma szans na wygraną to będę głosował na Palikota. Chociaż wiem, że jest to "showman", a nie polityk i nie spełni tego co obiecuje,

w dodatku nie trawię całości jego programu wyborczego to i tak oddam głos na niego by nie było aż tak wyraźnego prowadzącego.

Jak PO z PiSem zobaczą, że ktoś im depcze po piętach więcej zacznie się robić.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Ja tam głosuje gorzej już być nie może a nie mam zamiaru słuchać "moherowego" kurdupla któremu zamordowali brata a on nic nie może zrobić...

Przydałaby się świeża krew w sejmie, bo wszyscy na arenie politycznej są bardzo długo i jak wiadomo każdy martwi się o swój interes.

Opublikowano

Powiem jednio, nie głosowałam nigdy i nie mam zamiaru w ogóle głosować a Tusk wykopał sobie grób, czytałam wiadomości i słuchałąm wszędzie w miastach domagają się obalenia rządu i dymisji dla Tuska, zbierają podpisy

Opublikowano

Ja tam głosuje gorzej już być nie może a nie mam zamiaru słuchać "moherowego" kurdupla któremu zamordowali brata a on nic nie może zrobić...

Przydałaby się świeża krew w sejmie, bo wszyscy na arenie politycznej są bardzo długo i jak wiadomo każdy martwi się o swój interes.

W sumie nie jest źle wacha za 6zł, średnia pensja 1200zł, mogło być gorzej nie?

Opublikowano

Najśmieszniejsze w tym kraju jest to, że każdy głosuje ciągle na takie stare śmieci i jak polityczy i ich partie za dyche. Nie dając szansy partiom nowopowstałym jak np: Ruch Palikota. A później jest narzekanie całą kadencje, Polacy robią sobie w kółko to samo gówno w którym twią kilka sejmowych kadencji.

ichigonapisblb.png

Opublikowano

To zależy jaka będzie sytuacja w sondażach. Jeśli PiS będzie miał realną szansę na władzę to wtedy będę głosował na PO.

Bo wolę już Tuska niż Kaczyńskiego, który tylko teorie spiskowe potrafi tworzyć i odstawiać szopki na całą Europę - obrona krzyża, "zamach" w Smoleńsku.

Jak będzie wiadomo, że PiS nie ma szans na wygraną to będę głosował na Palikota. Chociaż wiem, że jest to "showman", a nie polityk i nie spełni tego co obiecuje,

w dodatku nie trawię całości jego programu wyborczego to i tak oddam głos na niego by nie było aż tak wyraźnego prowadzącego.

Jak PO z PiSem zobaczą, że ktoś im depcze po piętach więcej zacznie się robić.

I właśnie takie osoby jak razor130 i Kejsi i inne osoby z ich rozumowaniem typu " KACZOR NIE MOZE DOJSC DO WLADZY ! ZAGLOSUJE NA PO MUHAHAHAH ! "

W ten sposób rujnujecie polskę bo nie dajecie szans nowym partiom bo musicie zatrzymać kaczora i patrzycie na durne sondaże, które tak naprawde nie sa prawdziwe. Sa tylko po to by was robic w ciula . Wy wierzycie jak naiwne baranki i glosujecie na PO czy PIS bo maja najwiecej % szans a inne nie bo nie maja szans :/ .

Gdyby zamiast oddac glos na PO , Pis , SLD , PSL , RPP oddac go na calkiem inne partie w , ktorych szeregach sa ludzie nieznani w polityce, ale chcacy zmieniac Polske na lepsze to moze zaczelyby sie zmiany w Polsce. Tylko wiem, ze naród jest durny jak but ... Wierzy w sondaze w TV. Moim zdaniem powinno sie zakazac publikowania jakichkolwiek sondazy na 6 miesiecy przed wyborami ;). Przez 6 miesiecy partie mialyby szanse zaprezentowac sie i bylyby to rowne szanse bo nie byloby faworyzowania partii w sondazach.

NIestety sondaze to sciema i taka jest przykra prawda. Znajomy pracowal w Homo Homini i mówil , ze oni ustawia sondaz jesli ktos im fajnie zaplaci. Malo tego odnosze wrazenie, ze najpierw publikuje sie sondaze i dziwne, ze inne sondazownie maja podobny wynik a WYNIK WYBOROW jest prawie idealny jak w sondazach, ze jest to nieco fałszowane na korzysc partii rzadzacej..

Pragne przypomniec, ze bylo 2 mln głosów nieważnych przy frekwencji 45% ?

38 mln Polakow - > 17, 1 mln Polaków (45%), ale odejmijmy tych nieletnich - > 11.23 mln uprawnionych.

11.23 mln - 100% głosów oddanych

2 mln niewaznych - x

x = ( 100 * 2 ) / 11.23 mln = 17.8 % szans .

No i ja się pytam kto śmiał unieważniać głosy ;). 17.8% możliwych szans dla którejkolwiek partii to nie taka mała ilość ;). Na mój rozum wybory zostały sfałszowane i to dość perfidnie.

jqeuR.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...