Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Pomocy niby wszystko ok ale źle... :( bf3

topolek1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć zgłaszam się tu z problemem, gdyż jak gram w battlefield3 w misje lub multiplayer to mi się nie laguje wogugle nic mi się nie ścina płynie wszystko chodzi nawet gram na ultra... i nie mam wo-gule żadnych ścin, tak jak mówiłem wszystko ok jak włączam bf3 gram se na ultra, niskich, wysokich, średnich, jest wszystko ok, ale wracam do tematu, i jak zaczynam grac w bf to wszytko ok nie ma ścin wo-gule wszystko ok tylko po 10, 20 minutach jest ścina normalnie niesamowita, czekam z 2 minuty i mi się bf wyłącza albo znowu jak mi ta ścina ustąpi to czasami mi się nie wyłącza i mogę grac znowu tylko ze już z lagami, nie wiem czemu mi się tak dzieje proszę o pomoc, będę wdzięczny za pomoc naprawde bardzo chce grac w multi ale te sciny mnie wykańczają i naprawde odechcewa mi sie grać bo niechce mi sie wlaczac znowu bf3 i pograc 10 min i znowu wlanczac bf. MOJA KARTA GRAfICZNA GeForce Nvidia GT 440, Sory za Błędy ale naprawde bardzo szybko pisalem zeby jak najszybciej się od was dowiedziec jak zagrac bez tych scin ;/

Opublikowano

a zapomniałem dodać że pobrałem nowe sterowniki (chyba)

Proszę o szybką odpowiedź ciągle zaglądam czy ktoś odpisal!

Będę wdzięczny jak ktoś pomoże :(( czekam na bohatera :D

//nie pisz posta pod postem, używaj opcji 'edytuj'

xamizo

Opublikowano

wystarczy na przypięte tematy spojrzeć ;)

http://www.mpcforum.pl/topic/520622-tut-spis-wszystkich-sposobow-na-zwalczenie-problemu-z-zawieszaniem-gry/

mój sposób czyli CODER_BEST działa na 1000% bo sam miałem tak samo jak ty :)

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

ja kiedys ta strone prubowalem ale jej nie ogarniam

ja nieumiem tego zrobić ktoś pomoże ?

Urządzenia do odtwarzania -> Głośniki -> Właściwości -> Zakładka Zaawansowane... i tam odznaczyłem "Zezwalaj aplikacjom na przejmowanie wyłącznej kontroli nad urządzeniem"

niewiem gdzie jest Urządzenia do odtwarzania

Opublikowano

zrób tylko to działa w 100%

http://www.mpcforum.pl/topic/519269-tut-bf-sie-zawiesza-tutaj-rozwiazanie/

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

sprobuje

:( ja tego prubowałem tylko jak chce grac w multi i mi sie juz ikona bf3 pokazuje to robie to co tam pisze i jak juz to wykonalem i wlaczam ikone to mi wyskakuje bład (dlatego bo jak robie to w menadzer zadan to zadlugo jest bf3 na pasku i mi puzniej blad wyskakuje) prosze o pomoc

prosze czekam na bardziej doświadczonego informatyka ;p ktory potrafił by pomóc a ja chce grać w multiplayer!! :(

Opublikowano

Do tego nie potrzeba informatyka tylko podstawowej wiedzy jak poruszać się po stronach www i systemie Windows.

Podaj specyfikację kompa. I wjedz na can i run it wybierz BF3 i wstaw screen :)

Opublikowano

w pierwszej kolejności temperatury srawdz czy cos sie nie przegrzewa.

jak zobaczec czy cos sie przegrzewa?

Proszę pomóżcie :((

ja znowu gralem z bf3 taka fajna akcja a po 15 minutach scina :((( blagam pomocy!!!

zalezy mi zeby grac bez tych zacin :(( tak ladnie wszystko chodzi i po czasie scina i bf sie wylancza :((

ok podam jescze co jest w kompie

zainstalowana pamięc ram: 4,00GB

typ systemu- 64-bitowy system operacyjny

Prosze :( niedlugo koniec ferii a grac sie nie da :((

Opublikowano

jakiego anty wira?

moze mam cos dokupic albo co? :(

ale komputer jest nowy i dobry niewiem oco chodzi

proszę dajcie jakąś pomoc

ciagle gram w bf3 i jak dostane scine to wchadze tu i to mnie wykancza prosze

Opublikowano

Po 1.

Dalej nie podałeś informacji na temat Twojego komputera.

Podaj całą specyfikacje!

Po 2.

Nie masz antywirus'a?

Radzę Ci się zaopatrzyć, chociażby w darmowego :)

Po 3.

http://www.mpcforum.pl/topic/520622-tut-spis-wszystkich-sposobow-na-zwalczenie-problemu-z-zawieszaniem-gry/

Popróbuj wszystkich sposobów.

Opublikowano

antivirusa mam za 2 dni sie konczy moj antyvirus BitDefender

a na tej stronie prubowalem tylko że

nie umiem wiekszasc zeczy zrobic z tej strony w ktorej podales

Mam taka prozbe powiedzial bys mi jak zrobic to:

Urządzenia do odtwarzania -> Głośniki -> Właściwości -> Zakładka Zaawansowane... i tam odznaczyłem "Zezwalaj aplikacjom na przejmowanie wyłącznej kontroli nad urządzeniem".

albo

Próba zmniejszenia temperatury PC ( wymiana pasty termoprzewodzącej, wymiana chłodzenia, zmiana pozycji komputera na bardziej korzystne. )

xamizo prosze pomóż mi :( moze ty bendziesz potrafil

a wiem ze mam jakiegos wirusa i jak antyvirusem go chce usunac to ejst git ale po jakims czasie znowu sie on pojawia

Procesor- AMD athlon ™II X4 640 procesor (mam takie X4)

zainstalowana pamięc ram: 4,00GB

typ systemu- 64-bitowy system operacyjny

karta graficzna- nvidia geforce GT 440

i niewiem co jescze podac

Opublikowano

Nie rozumiesz, że za głupi jesteś, aby sam rozwiązać ten problem ?

Podali CI WSZYSTKO z dokładnością, a Ty nawet nie podałeś dokładnej specyfikacji komputera, nie podałeś zasilacza, MOBO.

Nie bierz się za gry, ukończ podstawówkę.

Opublikowano

niewiem jak zobaczec jaki ma sie zasilacz

a tak wgl ja mam problem z informatyka bo sie nie interesuje tym

ja nie umiem zrobic tego

Urządzenia do odtwarzania -> Głośniki -> Właściwości -> Zakładka Zaawansowane... i tam odznaczyłem "Zezwalaj aplikacjom na przejmowanie wyłącznej kontroli nad urządzeniem".

niewiem jak wlaczyc urzadzenie do otwarania

ok porubuje i dam znać

Opublikowano

zrób tylko to działa w 100%

http://www.mpcforum....aj-rozwiazanie/

to pomogło tylko że-

ja to zrobilem wczoraj 1 raz i sie udalo gralem 5 godzin :):D bylo swietnie puzniej musialem wyjsc do sklepu, jak wrucilem juz ten sposob nie dzialal :(( robie to ciagle i nic prosze pomuzcie

// Nie pisz posta pod postem, przed upływem 24h. ! NAstępnym razem będzie blok na posty, więc uważaj.

xamizo

Opublikowano

nie komputer mi sie nie nagrzewa

powiem ze sobie poradziłem już tylko to co mi się nie udawało to na odwrót robiłem ale teraz jak to robię to mi się nie zacina tylko mi się tnie jak np biegam albo jest duzo ludzi w pobliżu i duzo wybuchów

a wczesjniej tego nie bylo tylko mi sie scinalo co 10 min a wszytko ok chodzilo plynnie

Opublikowano

Miałem to samo, okazało się że komputer się przegrzewa. Ściągnij obudowe i wtedy spróbuj na niższych wymaganiach, w krytycznej sytuacji ustaw wiatrak koło komputera :DD

@edit

W jaki sposób sprawdzałeś czy komputer Ci się nie przegrzewa? (Bez obrazy) bo sądząc po Twoich wpisach sugeruje że przyłożyłeś rękę do obudowy :D

"Życia smak gorzki poznaj, poczuj go na skórze jak to jest kiedy chcesz ale nie ma nic na dłużej otoczony samotnością jak siwym dymem tak jak latam za pieniądzem tak rozpalam co godzine" ~ TPS <3

Jestem KIBOLEM i jestem z tego dumny !

Opublikowano

teraz w antyvirusie wlanczylem tryb turbo i wszystko dobrze chodzi ;p

tylko boje sie ze jak np zresewtuje kompa to to nioe pomoze znowu

aaaa mam pytanie

czy lagi na multi tez zalezy od serwa? jezeli tak to podacie servery ktore malo zajmuja i w ktorych niema scin albo lagow?>

Opublikowano

Wydaje mi się ze tak. Kiedy szukasz serwerów i wyskakuje ich lista masz po prawej stronie ping, szukaj takich z pingiem poniżej 100 najlepiej ;)

"Życia smak gorzki poznaj, poczuj go na skórze jak to jest kiedy chcesz ale nie ma nic na dłużej otoczony samotnością jak siwym dymem tak jak latam za pieniądzem tak rozpalam co godzine" ~ TPS <3

Jestem KIBOLEM i jestem z tego dumny !

Opublikowano

Jak masz lagi na serwerach to przy wyszukiwaniu serwera zobacz jaki masz ping jeśli jest do około 80-100 to nie powinieneś mieć żadnych lagów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...