Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Protest przeciwko ceną paliw

HeCzoTiNi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chceci kłucić się o coś na co nie macie wpływu, jak by wam nie zależało na benzynie to byście nie kupowali. Prawda?

Więc to jest bez sensu nawet jak nie zmienią cen i tak będziesz kupował paliwo bo jest niezbędne :<

Nie jestem typem osoby, która siedzi z założonymi rękami i dosłownie płacząc kalkuluje wydatki. Rozumiem, ta akcja nie będzie miała wpływu na ceny, jednak ludziom potrzebne są takie demonstracje chociażby do pokazania swojego niezadowolenia. Żebyś wiedział, że zacznę na wiosnę jeździć rowerem na uczelnie, po prostu nie wyrobię z kupowaniem paliwa.

Opublikowano

Poczytajcie sobie najpierw o tym jak UE reguluje minimalny poziom akcyzy, przeliczcie to potem na złotówki i porównajcie.

I tak płacimy praktycznie minimalną jej wysokość, a ceny wyglądają tak kosmicznie z powodu słabego kursu złotego.

Na ceny paliw wpływ mają nadal te wszystkie przewroty na Bliskim Wchodzie i niestabilna sytuacja w Iranie.

Dodatkowo obecną wysokością cen steruje OPEC poprzez kontrolowanie wydobycia i cen sprzedaży na rynkach światowych.

Nasz rząd się tu nie liczy jak wszędzie zresztą i nie ma nic do gadania : )

Tylko jak regulują ceny nasze z tymi zachodnimi to powinni też regulować wypłaty.Niemcy zarabiają 5x, 6x tyle co my ,a mają ceny paliw nie wiele większe od naszych.

Ja na dojazdy do pracy miesięcznie wydaję ok 500 zł , a w grudniu zarobiłem 1100 zł bo pracowałem tylko dwa tygodnie (taki chujowy miesiąc święta itp)

I jak tu żyć ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...