Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Protest przeciwko ceną paliw

HeCzoTiNi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

"28 stycznia będziemy organizować protest przeciwko wysokim cenom paliw w Polsce. Dnia 28 stycznia chcemy zablokować Autostradę A4 na odcinku Opole - Wrocław oraz autostradową obwodnicę Wrocławia. Protest będzie polegał na poruszaniu się autostradą prędkością 40 km /h. Chcemy to zrobić medialnie i ostrzec rząd, że jeżeli nie zainteresuje się problemem to zablokujemy autostrady podczas Euro 2012. Zbiórka kierowców 28 stycznia 2012 godz. 12:00 na obwodnicy Brzegu (koło zajazdu Rybiorz - stacji Bliska). ZBIERZMY SIĘ I WALCZMY!!!!"

Wyczytałem to w internecie(to nie ja pisalem). post miał b.dużo lajków więc myśle, że to nie żadna ściema.

ff_300x60_3.jpg

ZAPRASZAM!

Opublikowano

Was już do końca popierdoliło?! Co ma rząd Polski do cen paliw ?! Jeśli chcecie protestowaćto popierdalajcie na bliski wschód i tam protestujcie unikając kul, to od tych państw zależy cena paliwa ze wzgl. na zasoby ropy.

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Hahahah . Zróbcie protest to wogóle nie będzie paliwa hahaha.

Rząd nie ma nic do cen paliw....

Zwiększona akcyza na paliwo to tez nie jest wina rządu?

Gość malutki688
Opublikowano

chclopcy a slyszeliscie o czyms takim jak akcyza?tak btw to nie wolno zablokowac autostrady bo mozna kary zalozyc wtedy

Opublikowano

Po pierwsze akcyza nie jest wcale taka duża w porównaniu z cenami importu paliwa/ropy. A rząd naprawdę nie pobiera wiele pieniędzy z tego, większość kasują prywatne koncerny a obniżenie akcyzy spowodowałoby straty dla państwa bez żadnej straty dla pazernych firm prywatnych.

Opublikowano

Zaczęło się od ACTA. Teraz może w końcu naród przejrzy, że rząd nas rucha i zaczną się ostre protesty. :P

Nie boję się wyrazić własnego zdania. Nikt i nic jego nie zmieni.

Opublikowano

i tak i tak jest poprawnie -.- więc o co wam chodzi...

Mówicie, że rząd nie ma nic do cen paliw!?? gówno się znacie. czytałem na internecie, że to właśnie też przed rząd są tak wysokie ceny..

ff_300x60_3.jpg

ZAPRASZAM!

Opublikowano

UP

Nie będę się kłócił z analitykiem rynku, doktorat robiłeś na akademii wikipedii? Słyszałem, że dobra uczelnia. :P

Powiem krótko, gówno wiecie o procesie nadawania akcyzy i tym co się dzieje z tymi cenami a nie chce mi się tu tłumaczyć tak więc zainteresowanych zapraszam do mnie na PW a niezainteresowanych proszę o niewypowiadanie się bez niezbędnej wiedzy.

Opublikowano

ceny paliw i tak mamy niskie prawie najnizsze ww europie tylko ze niemcy za paliwo placa 6.70 +- a my 5.70 tlyko ze my najnizsza krajowa mamy 330 euro a oni 1000

Opublikowano
i tak i tak jest poprawnie -.- więc o co wam chodzi...

Co jest kurwa poprawnie analfabeto? W tym kontekście ceną jest błędne. Powinno być cenom. Najpierw podszkól się trochę w ojczystym języku a później gadaj o paliwach, chociaż i o tym gówno wiesz.

@Down

Nie spinam się. Zawsze tak piszę jak ktoś robi błędy i twierdzi, że to poprawnie.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Co jest kurwa poprawnie analfabeto? W tym kontekście ceną jest błędne. Powinno być cenom. Najpierw podszkól się trochę w ojczystym języku a później gadaj o paliwach, chociaż i o tym gówno wiesz.

Nie trzeba się spinać. ;)

1280314365-U1.png

Opublikowano

@Down

Nie spinam się. Zawsze tak piszę jak ktoś robi błędy i twierdzi, że to poprawnie.

Dobra ryj koleś. każdy się może pomylić. ty też nie jesteś pewnie taki zajebisty, że nigdy w życiu nie zrobiłeś błędu...

Jestem pewny w 100%, że gdybyś miał pisać hmm. " dyktando " to byś miał mniej procent niż ja :) spływaj.

I sam gówno wiesz o paliwach pisząc takie komentarze. jeśli " coś " wiesz to nie pierdoliłbyś tutaj o ortografii tylko pisał na temat.

@Edit. znalazłem na necie "Obecnie rząd nie ma wpływu na to, co dzieje się w Libii, ale ma wpływ na to, jaką akcyzę pobiera od każdego litra benzyny i oleju napędowego – mówił podczas konferencji poseł SLD Marek Wikiński."

"Minister Finansów niewiele może zrobić w sprawie paliw, ponieważ nie decyduje o wysokości akcyzy na paliwa. – mówi portalowi Urszula Cieślak, analityk z BM Reflex. - Ponadto na jej cenę wpływa w 50% sytuacja na rynkach światowych oraz kurs dolara"

Więc prosze was... nie pierdolcie mi tutaj, że akcyza nie ma nic do cen paliw... -.-

fssdfds.png

"

To, że dla przeciętnego Polaka koszt litra paliwa jest absurdalnie wysoki, to już zupełnie inna sprawa. Nie dość, że mamy jedne z najgorszych i najniebezpieczniejszych dróg w Europie, to państwo, fundując nam płatne autostrady i wysoką akcyzę na paliwo, robi wszystko, żeby nas do jazdy samochodem zniechęcić."

iRokushou masz coś jeszcze do powiedzenia??

PS. Dziś w wydarzeniach widziałem jak już zaczynają strajkować POLACY :) pokazywali jak jeździli z 40km/h :D do tego co pare minut. tankowali za 1 zł :D

ff_300x60_3.jpg

ZAPRASZAM!

Opublikowano
"Minister Finansów niewiele może zrobić w sprawie paliw, ponieważ nie decyduje o wysokości akcyzy na paliwa. – mówi portalowi Urszula Cieślak, analityk z BM Reflex. -

Ponadto na jej cenę wpływa w 50% sytuacja na rynkach światowych oraz kurs dolara

"

Sam sobie zaprzeczasz :s Najpierw przeczytaj dokładnie, a później pisz.

A muszę Cię zmartwić, ale błędów nie robię w ogóle, za dużo książek czytam, żeby je robić, a dyktand w technikum i ogólnie szkole średniej się nie robi.

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

@UP o co ci znowu chodzi?? -.-

Minister finansów nic nie może zrobić, bo nic nie ma do akcyzy ale tu nie chodzi o minister finansów tylko o cały rząd, który może wiele co do akcyzy -.-

To ty przeczytaj uważnie, a nie mów na innych ;x

ff_300x60_3.jpg

ZAPRASZAM!

Opublikowano
Ponadto na jej cenę wpływa w 50% sytuacja na rynkach światowych oraz kurs dolara

Jak uspokoisz sytuację na bliskim wschodzie i zmniejszysz kurs dolara to i akcyzę będziesz miał mniejszą, tym samym paliwo będzie tańsze, rząd tu dużo do gadania nie ma. Niestety ale to Ty nie umiesz czytać.

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Opublikowano

@up super że nie każdy tu ma 14 lat, bo co nie którzy mają Prawo Jazdy i samochód. Zobaczymy jak wy dorośniecie i będziecie kupować paliwo ;) i wydawać 100zł+ jak nie lepiej, bo to co się dzieje teraz z pier*lona Polską przechodzi ludzkie pojęcie.

Najdroższe stacje to Orlen i Shell, mają najdroższe stawki na rynku, do tego ropa jest droższa niż teraz Paliwo..

Opublikowano

Jak bodajże w piątek podjechałem pod stację i zobaczyłem cenę bliską 6 to myślałem, że mnie coś trafi. Cena gazu o połowę tańsza, chociaż też rośnie.

Szkoda, że mam tak daleko do Wrocławia i prawdopodobnie zaprzepaściłbym fundusze własnie na dojazd.

@up super że nie każdy tu ma 14 lat, bo co nie którzy mają Prawo Jazdy i samochód. Zobaczymy jak wy dorośniecie i będziecie kupować paliwo ;) i wydawać 100zł+ jak nie lepiej, bo to co się dzieje teraz z pier*lona Polską przechodzi ludzkie pojęcie.

Najdroższe stacje to Orlen i Shell, mają najdroższe stawki na rynku, do tego ropa jest droższa niż teraz Paliwo..

Za 100 zatankowałem ok. połowy baku, koszmar, mimo jakiejś karty z Tesco...

Opublikowano

Chceci kłucić się o coś na co nie macie wpływu, jak by wam nie zależało na benzynie to byście nie kupowali. Prawda?

Więc to jest bez sensu nawet jak nie zmienią cen i tak będziesz kupował paliwo bo jest niezbędne :<

NIE MA

Opublikowano

Poczytajcie sobie najpierw o tym jak UE reguluje minimalny poziom akcyzy, przeliczcie to potem na złotówki i porównajcie.

I tak płacimy praktycznie minimalną jej wysokość, a ceny wyglądają tak kosmicznie z powodu słabego kursu złotego.

Na ceny paliw wpływ mają nadal te wszystkie przewroty na Bliskim Wchodzie i niestabilna sytuacja w Iranie.

Dodatkowo obecną wysokością cen steruje OPEC poprzez kontrolowanie wydobycia i cen sprzedaży na rynkach światowych.

Nasz rząd się tu nie liczy jak wszędzie zresztą i nie ma nic do gadania : )

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Tusk przez tą akcyze "próbuje" załatać dziurę budżetową.

Edit@

Ludzie,Wy myślicie,że jak jeden protest był,to jak będą kolejne to wszystko się poprawi ? Może załóżmy 38 mln. rząd ? Oczywiście,protestami można "naprawić" parę rzeczy,ale nie wszystko !

Przyjmuje zlecenia dot. web masterki.

while(!$success){
....try();
}

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...