Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nieustanne bany. Dlaczego tak często je dostaje?

Bestalski

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym zasięgnąc porady. Dlaczego dostaje tak często bany? Kupiłem RP, i wtedy w sumie się zaczęło. w ciągu 1 miecha 2-3 bany dostałem. W tym teraz do 26. Mam tego dość! Nie jestem trollem, z reguły carruje cały team, nie jestem jakimś chamem z chlewu, staram się trzymać poziom, a dostaje te zasrane bany. Nie długo brakuje i mi perma wsadzą. Gdzie mam się udać, i co napisać. Jeśli do supportu, to proszę o stronę (Najlepiej do polskiego, lecz w razie potrzeby to ang w miarę możliwości znam). Chyba, że ktoś ma już gotowy wzorzec. Pozdro.

9uIymOb.png

Chętnie pomogę w sprawach: League of Legends, World of Warcraft.

W razie pytań PW.

Opublikowano

Ja jakoś też czasem kupuję RP i nie mam banów, może po prostu trafiasz na ludzi, którzy każdy twój ded traktują jak ostateczny feed wroga a może tez nie powiedziałeś nam o wszystkim i należały ci się te bany.

czwartkowy posmak w ustach przypomina
że nie ma sensu owijać w bawełnę
zmarzniętego truchła

przez latarnię ktoś przerzucił sznur
cumuje statek w bezpieczną przystań

czuję jak na skroniach zasycha sól
...

Opublikowano

Ja jakoś też czasem kupuję RP i nie mam banów, może po prostu trafiasz na ludzi, którzy każdy twój ded traktują jak ostateczny feed wroga a może tez nie powiedziałeś nam o wszystkim i należały ci się te bany.

"Feeduje" tylko i wyłącznie tankiem, a powodem jest to, że kończe mając 30 asyst. Przeważnie jest to tak 2/8/24. Natomiast jak gram kimkolwiek ofensywnym, zawsze więcej killi niż dedów. ja rozumiem, dostać bana po pol roku grania, ale nie po 2 tyg! Słuchaj, gram w lola w sumie od 2009 ( jeszcze młodzik byłem ), przez 2 lata nie dostałem ŻADNEGO bana, nawet za leavy, a teraz, w przeciągu 2 miechów 4 .... To jest po prostu zjebane, i wszystko przez ten trybunał, to nie sprawiedliwe wg mnie, że moim losem, zajmuje się 10 latek, który nie zapozna się z sprawą, tylko kliknie "BAN".

@EDIT, @up pisać po ANG rzecz jasna?

9uIymOb.png

W razie pytań PW.

Opublikowano

No po prostu trafiają ci sie zawzięci kolekcjonerzy i wirtuozi lola z przedziału 12-15 oczywiście z Polski bądź Rosji i twierdzą, że postać, która nie wyciśnie dmg na siłę choćby skały srały, więc ma 1/8 jest trollem lamerem i bana mu lincz. A to, że te dedy zdobywa przez poświęcenie dla drużyny to juz nie widzą. A pal licho że ty wpadasz jako tank do wroga i trzymasz ich na klacie 7 sekund, oni spierdalaja bo myślą że masz zapędy samobójcze i tak wcale nie ma być.

czwartkowy posmak w ustach przypomina
że nie ma sensu owijać w bawełnę
zmarzniętego truchła

przez latarnię ktoś przerzucił sznur
cumuje statek w bezpieczną przystań

czuję jak na skroniach zasycha sól
...

Opublikowano

No po prostu trafiają ci sie zawzięci kolekcjonerzy i wirtuozi lola z przedziału 12-15 oczywiście z Polski bądź Rosji i twierdzą, że postać, która nie wyciśnie dmg na siłę choćby skały srały, więc ma 1/8 jest trollem lamerem i bana mu lincz. A to, że te dedy zdobywa przez poświęcenie dla drużyny to juz nie widzą. A pal licho że ty wpadasz jako tank do wroga i trzymasz ich na klacie 7 sekund, oni spierdalaja bo myślą że masz zapędy samobójcze i tak wcale nie ma być.

Ująłeś to wprost genialnie. Grałem rammusem, 3małem cały team, wraz z turretem, a i tak dostaje bany. Naprawdę, zrozumiałem tego 2 dniowego (1szego), ok 2 prawie 3 lata zbierałem, może mi się uzbierało po 1, ale w ciągu 1 miecha jeszcze 3 do kolekcji?! To jest zjebane, naprawdę hejce. Najgorsze jest to, że Polacy to w premade grają, i potem w 4 reportują, bo zwrócisz uwagę xinowi 1 13, i tym podobnym. Miałem już taką sytuację, w 4 grali, wszyscy z resztą feedowali, ja jedyny bodajże solo topa rozdupczyłem, a reporty za to, że się wkurw****, co chyba każdy by zrobił dostałem. I tak oto, jebane kur** mnie banują bez powodu, a ja nie wiem jak się odwołać.

9uIymOb.png

W razie pytań PW.

Opublikowano

lol grasz w lola 2 lata i masz 26lvl? :P jezeli grasz na eascie to sie nie dziw sam grajac tankiem wyzywali mnie ze jestem noobem bo niemam dmg oczywiscie to byli polaczki :) w lola gra mnostwo dzieci neo i trollow wiec czasem (na eascie czesciej) znajda sie jakies cioty ktore raportuja za feed ktory sami wywolali :/

Opublikowano

lol grasz w lola 2 lata i masz 26lvl? :P jezeli grasz na eascie to sie nie dziw sam grajac tankiem wyzywali mnie ze jestem noobem bo niemam dmg oczywiscie to byli polaczki :) w lola gra mnostwo dzieci neo i trollow wiec czasem (na eascie czesciej) znajda sie jakies cioty ktore raportuja za feed ktory sami wywolali :/

Naucz Się czytać ma bana do 26 Stycznia może wychodzisz często i raporty lecą no nie wiem napisz do supportu i zapytaj :D

Opublikowano

Mam 30lvl, po 1-2 miechach gry :P Maniaczyłem wtedy. A co do @up, to nie leavuje często, przez całą grę nie przekroczyło to 10 na 100%!

A co do tematu, no nic. Napisałem do supportu, w miarę kulturalnie, miejmy nadzieje że zrobią coś z tymi zjebami :<

9uIymOb.png

W razie pytań PW.

Opublikowano

Jesli cos zjebiesz i beda cie wyzywac... Przepros nawet jesli nie maja racji

napisz Sorry albo Sry i graj dalej.

A jezeli afk i banik poleci napisz do supportu ze masz problemy z internetem/kompem lub sprawy rodzinne/prywatne.

Wszystkie rzeczy wystawione przeze mnie na giełdzie są własnością mojego brata @Zoro-kun, do niego kierować wszelkie pytania!

Opublikowano

Ale to nie ma tak, że decyzja trybunału jest niepodważalna. RIOT ma specjalne osoby zajmujące się weryfikacją głosów i ostatecznym wyrokiem.

Trybunał jest tylko pomocą w podjęciu decyzji.

Jak w każdym systemie demokratycznym, Trybunał działa dobrze tylko, gdy jest odpowiednio kontrolowany i regulowany. W związku z tym członek Centrum Obsługi Klienta Riot Games będzie monitorował system, zwracając szczególną uwagę na sprawy z poważnymi karami i potwierdzając werdykt przed wcieleniem go w życie. Ponadto poza najbardziej ekstremalnymi wypadkami, pierwsze wykroczenia prawie zawsze karane będą ostrzeżeniami. W przypadku otrzymania takowego, potraktuj to jako przypomnienie, by przestrzegać Kodeksu przywoływacza.

Więc musiałeś flame robić lub cokolwiek.

btw.

Istnieje prosty trick by nie dostać bana. Poprostu tak jak napisał up jak grożą, że będą Cię raportować, a wcześniej lekko zjechałeś kogoś z Twojego teamu piszesz, że za to przepraszasz i że, "zrozumiałeś swój błąd". Ryzyko bana spada do 10%.

Oto kilka przykładów oskarżonych graczy, których powinno się ułaskawić:

• Gracze, którzy się cieszą, ale nie starają się nikogo obrazić.
  • Gracze, którzy żartobliwie nabijają się z siebie.
  • Ktoś, kto reaguje na drażniące bądź obraźliwe zachowanie innego gracza.
  • Gracze, którzy nie odpowiadają innym bądź mówią w innym języku, ale poza tym nie wykazują dziwnego zachowania.
  • Gracze, którzy kiepsko grają, ale nie umierają celowo, ani nie starają się utrudnić zabawy innym.
  • Gracze, którzy przestają zachowywać się nagannie i/lub przepraszają, kiedy ktoś zwróci im uwagę.

1373662483-U83583.png

Arcymistrz
Opublikowano

Najlepiej niz nie pisz

Ja tak robie jak już na początku napisze na kogoś noob

Pisze tylko mia/ss i tyle ale nie kłóce się tylko ignoruje

Dlatego głównie nie gram też na EU W/E i W tylko na NA przy czym jest nawet nawet polaków nie ma noobów i jest spokój

Opublikowano

Jedyna i sprawdzona opcja na uniknięcie bana to ignorowanie swojej drużyny.

Z przykrością trzeba stwierdzić, że ponad 60% społeczności LoLa to noobki, które uważają, że tank powinien zadawać duży damage i mieć statystyki 20/0/0.

Musisz wyjaśnić sprawę na supporcie, na pewno Cię odbanują, tam pracują porządni ludzie :)

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Moj kumpel zostal zbanowany wczoraj, graliśmy rankeda.Miał staty 9/12/49, byl on tankiem, Ci go nawyzywali że nafeodwal ich, bla bla bla.

Dostal bana, a na drugi dzień pisał do supportu. Unban + przeprosiony, oraz zbanowanie tych którzy wysylają falszywe raporty.

actanie.jpg

Opublikowano

Okey. Dziękuje wszystkim za info, jak wspomniałem, wysłałem już post do supportu. A co do Opala, to trochę cię nie rozumiem? Feedowanie tankiem to chyba norma, ale nie mam tu na myśli 20 deadów, tylko max 6-9 przy ogromnej liczbie asyst. Jeżeli ty nie pomagasz grając tankiem, to pozdro&poćwicz.

Teraz chyba przeniosę się na West, bo Polskie i Rosyjskie kur** mnie denerwują, i potem muszę supportowi dupsko zawracać. A i chyba skorzystam z waszych rad, zero rozmów ss only. To jest wprost nie podobne....

9uIymOb.png

W razie pytań PW.

Opublikowano

Jedyna i sprawdzona opcja na uniknięcie bana to ignorowanie swojej drużyny.

Z przykrością trzeba stwierdzić, że ponad 60% społeczności LoLa to noobki, które uważają, że tank powinien zadawać duży damage i mieć statystyki 20/0/0.

Musisz wyjaśnić sprawę na supporcie, na pewno Cię odbanują, tam pracują porządni ludzie :)

Bo tank robi dmg? Przykład:

-Skerner

-GP

-Irelia

-Lee Sin

-Udyr

-Amumu

Wymieniać dalej?

Opublikowano

@UP

-Gp to nie jest tank tylko offtank może robić dmg ale ma w pizdu hp

-Irelia tak jak wyżej

-lee sin tak samo offtank -,-

- i Udyr też...

Widać że nie rozróżniasz offtanka od czystego tanka

//Nieregulaminowa sygnatura - za duży rozmiar, .gif.

Opublikowano

@2x up

GP to nie tank -.-, a Skarnera robi się bardziej pod AP nz pod tanka.

PS. Mnie też reportują cały czas i mnie to wkurwia już. Dwa bany w jednym tygodniu i wszystko przez polaczków. Od dzisiaj pierdole randomy i gram tylko z teamem, bo to nie ma sensu. Od kiedy wprowadzili trybunał i ten Leaving Buster (czy jakoś tak), to bana dostaje każdy, nawet jak 2 osóbki zreportują ;/

kitzekeldarsygna2.jpg

By ME

Pomogłem? Daj +

:)

Opublikowano

Wyzywając "polaczków" wyzywacie też siebie... Ja jedynie raz dostałem bana za afk. Jakoś gram na EU NE i potrafię się z ludźmi dogadać. Oni wcale nie są tacy źli, jak o nich mówią.

Btw. na maila nie dostałeś za co masz bana ?

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Kurwa jebane pajace gp moze robic za wszystko tylko nie AP. Za kurwa AD, Tanka, Offtanka za kurwa wszystko poprostu i nie pierdolcie jak nie wiecie

ZA MATECZKĘ ROSJE!

Opublikowano

Właśnie szukałem jakiejś msg, lecz nie znalazłem. A co do tego że obrażam polaczków no to przykro, mamy wielu wręcz wspaniałych graczy, ale napy w każdym kraju się znajdą.

9uIymOb.png

W razie pytań PW.

Opublikowano

@UP

-Gp to nie jest tank tylko offtank może robić dmg ale ma w pizdu hp

-Irelia tak jak wyżej

-lee sin tak samo offtank -,-

- i Udyr też...

Widać że nie rozróżniasz offtanka od czystego tanka

Widać , że nie masz mózgu. Leci screen. Offtanki to swain/vlad/rumble/ryze/ Male AD zawsze będzie tankiem i chuj, ale lepiej nakurwiajcie te swoje glasscanony i płaczcie na noob teamy, że nie mamy tanka, róbcie te swoje irelie pod trynyty rashe proszę bardzo, potem płaczcie OMG hell elo. + Gratuluje pomysłu skarner AP,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...