Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Minecraft.net

Lord Zeus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Wchodzę dzisiaj na stronę Minecrafta chcąc zmienić skina . I co wyskakuje ?

http://screenshooter.net/7970913/wbkfxbg

Wie ktoś o co chodzi ? :)

|| exLider Minecraft || exMPC Media Lider || exModerator Single Player || exModerator Lineage2 || exModerator 4Story || exModerator Tibia || VIP ||

Opublikowano

Prawdopodobnie chodzi o strajk ^^

Stop - Stop Online Piracy Act

Był zapowiedziany strajk no i mamy :)

Kto strajkuje ta cala "ekipa" Minecraft ?

Opublikowano

Notch nie chce dać żadnego Minecraft'a za darmo. Tu masz dokładne info

http://www.mpcforum.pl/topic/531119-protest-przeciwko-sopa-darmowy-minecraft/

Jedynie jeśli masz zarejestrowane konto na minecraft.net a nie masz Premium to na jeden dzień możesz je mieć za darmo. A żadna firma hostingowa nie protestuje tylko cały zespół Mojang.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

http://www.mpcforum.pl/topic/531119-protest-przeciwko-sopa-darmowy-minecraft/

Tutaj jest wszystko napisane. Nie widzę sensu pisania w dwóch tematach.

Opublikowano

Wiecie może do kiedy będzie ten cały strajk ? :P

|| exLider Minecraft || exMPC Media Lider || exModerator Single Player || exModerator Lineage2 || exModerator 4Story || exModerator Tibia || VIP ||

Opublikowano

Najprawdopodobniej strajk ten będzie trwał tylko jeden dzień. Jutro już wszystko powinno być w porządku :)

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano
Tak jest strajk bo Notch chce wprowadzić minecrafta za free :( . Czy cos takiego. LOL :D

Słuchaj, proszę Pana... Co ma do tego Notch, skoro on nie jest już głównym programistą Minecrafta? Po prostu jest to protest, który nawiązuje, aby ludzie nie byli "piratami", z tego co zrozumiałem na różnych portalach o Minecrafcie. Tak w ogóle, może dam lepsze źródło.

To nie żarty ? nawiększe strony internetowe zawieszają dostęp do swoich zasobów na znak protestu przeciwko ustawie antypirackiej SOPA i PIPA (nazwa adekwatna do wartości). Zarówno giganci jak wikipedia, reddit jak i mniejsze strony, w tym popularnych bloggerów, zostaną wyłączone na kilkanaście godzin. Dodatkowo Amerykańska wersja Google będzie zachęcać do sprzeciwienia się ustawie poprzez wypełnienie internetowego zgłoszenia.

Także Mojang protestuje ? minecraft.net zostanie wyłączone razem z redditem i wikipedią, jednak mimo plotek krążących w komentarzach i na forach:

Serwery logowania NIE zostaną wyłączone, będzie można spokojnie grać.

Gorzej jednak, jeśli ktoś dopiero co kupił Gift Code albo chce założyć konto ? dostęp do strony będzie całkowicie zablokowany.

Ciekawi, czemu wszyscy protestują przeciwko tej ustawie jako cenzurującej internet?

Gdyż zakłada ona możliwość zawieszenia strony w przypadku PODEJRZENIA posiadania treści, do których nie posiadamy odpowiednich praw autorskich. Sytuacja podobna do tej, kiedy przy podejrzeniu o wypalenie płyty bez nakazu sądu wchodzą policjanci i rekwirują cały Twój komputer i wszystkie oryginalne płyty.

Kuriozalne? W Ameryce nie, mnóstwo ogromnych korporacji podpisało się rękoma i nogami pod tą ustawą ? w większości są to wytwórcy gier tacy jak Nintendo. I nie chodzi tutaj o to, że cały świat to piraci, tylko o to, że w przypadku chęci legalnego zdjęcia strony internetowej z sieci wystarczy założyć, że posiada ona w swoich zasobach coś, do czego nie ma praw ? w przypadku wejścia SOPA nie będzie trzeba nakazu, od ręki można stronę wyłączyć. A to rodzi multum nadużyć i narzędzie do przyciszania niewygodnych stron. Zapomnijcie również o swobodnym przepływie informacji i filmów przez YouTube ? jeden film do których ktoś nie ma praw i cały serwis zostaje wyłączony. W takim przypadku YouTube musiałby zatrudnić sztab ludzi do sprawdzania dogłębnie każdego filmu, zaś samo oczekiwanie na opublikowanie filmu drastycznie zwiększyło by się.

I nie, to nie jest problem tylko USA ? w Polsce mamy podobną ustawę nazwaną ACTA, za którą optują nasi politycy. I nie powinniśmy w żadnym wypadku pozwolić na to, by ta ustawa w Polsce została zaakceptowana ? znikną wszystkie strony z obrazkami, z tekstami, strony pokroju wykopu a nawet my moglibyśmy beknąć za wstawienie czyjegoś screena bez jego pozwolenia.

Źródło: minecraft.pl

Opublikowano

Pytanie dot. tych kont Premium. Jak mam jedno konto z premium zarejestrowane i jedno konto bez to mogę na tym

koncie bez premium wbić na serwer z Premium (np. na serwer skkf) do końca dzisiejszego dnia ? Macie lubiejki ;P. Oczywiscie potem -.- bo limit wykorzystalem.

Opublikowano

Tak na koncie no-premium możesz wbić na premium.

31575197832728931761.jpg

Gram tylko na serwerach premium pod nickiem kajsks. Jeśli widziałeś mnie na serwerze no-premium to nie byłem ja i ktoś się pode mnie podszywał! I na modcraft! ;P

exMPC Media Team | Pomocnik Minecraft | Gracz WoW

Moja paczka modów:

http://www.mpcforum.pl/topic/793874-dlkajcraft-v10-czyli-paczka-modyfikacji/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...