Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Protest przeciwko SOPA - wyłączona strona minecraft.net 18 styczeń

BR3NDzik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Notch kiedyś wspominał, że nie martwią go pirackie wersje Minecrafta. Cieszy go jedynie popularność tej gry. Dziś zaczyna działać i dołącza do protestu przeciwko amerykańskiej ustawie „SOPA”.

Mojang wraz z większością internetowych sław takich jak Twitter, eBay, Google i Wikipedia w dniu 18 stycznia zamkną swoje strony w celach protestu. Dodatkowo Notch zastanawia się nad wypuszczeniem tego dnia Minecrafta jako gry dostępnej za darmo.

SOPA (Stop Online Piracy Act) – ustawa ta pozwalałaby rządom USA i właścicielom praw autorskich na wnoszenie o nakaz sądowy przeciwko stronom internetowym, oskarżonym o łamanie lub pozwalanie na łamanie praw autorskich. Według zwolenników, ustawa pozwoli na ochronę praw autorskich i powiązanego przemysłu, miejsc pracy i dochodów oraz jest konieczna, żeby egzekwować prawo autorskie, zwłaszcza przeciwko zagranicznym stronom internetowym. Według przeciwników, narusza pierwszą poprawkę do Konstytucji Stanów Zjednoczonych, jest cenzurą Internetu i zagrozi wolności słowa.

źródło: m**raft

Ja coś myślę, że oni w ogóle nie zamkną tych stron, a co dopiero wydać minecraft'a za darmo.

Edit: Teraz jeszcze tak pomyślałem przecież piracki minecraft jest wszędzie dostępny i każdy na nim gra, a bez premium nie można ustawić skina, ani grać na serwerach only premium. Więc dużo by się nie zmieniło, poza pełnym download'em na minecraft.net.

• Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja popieram portest, bo to już przesada...

Jeśli tak będzie, to będą mieli prawo zamknąć YT, Wikipedie i wiele innych portali.

Zamknąć stronę na jeden dzień to nie problem, bo to przecież tylko chwilka i dużo nie zmieni, ale da pokaz nie zadowolenia ustawą i możliwymi ich konsekwencjami.

Ale co do MineCraft, to za pewne system PREMIUM wyłączą na 1 dzień. Każdy z zarejestrowanych dostanie możliwość zmiany skina i wchodzenia na serwery PREMIUM, ale po upływie jednego dnia, chwilowe premium zniknie, skin zostanie, ale już premium mieć nie będzie, czyli PAPA PREMIUM SERVER ;)

Potrzebujesz pomocy z hostingiem? Daj znać poprzez Telegram lub Priv!

Opublikowano

ja to widzę tak:

Za siedmioma górami... Za siedmioma lasami... był sobie Mojang wraz z większością internetowych sław takich jak Twitter, eBay, Google i Wikipedia w dniu 18 stycznia zamkną oni swoje strony w celach protestu. Dodatkowo Notch zastanawia się nad wypuszczeniem tego dnia Minecrafta jako gry dostępnej za darmo.

SOPA (Stop Online Piracy Act) – ustawa ta pozwalałaby rządom USA i właścicielom praw autorskich na wnoszenie o nakaz sądowy przeciwko stronom internetowym, oskarżonym o łamanie lub pozwalanie na łamanie praw autorskich. Według zwolenników, ustawa pozwoli na ochronę praw autorskich i powiązanego przemysłu, miejsc pracy i dochodów oraz jest konieczna, żeby egzekwować prawo autorskie, zwłaszcza przeciwko zagranicznym stronom internetowym. Według przeciwników, narusza pierwszą poprawkę do Konstytucji Stanów Zjednoczonych, jest cenzurą Internetu i zagrozi wolności słowa, i morał z tej bajki jest taki, co ci ludzie mają nawalone do tej bani?

1367303118-U250803.png

Wszystko trzeba od nowa...

Opublikowano

Nie! Wtedy na serwerach premium bedzie masa nobow, a tam wlasnie mozna sie odstresowac od dzieci. Chodz zdarzaja sie, bo dostalibod mamusi na loda... I kupili mc.

Twoja reklama tutaj - Pisz na pw xD

Opublikowano

Jak już tak zrobią to wprowadzą MC za darmo tylko na okres protestu, a nie na stałe. Chociaż i tak jest to bardzo wątpliwe.

y5r5.png

Opublikowano

Minecraft za free? Hah, nigdy bym się na takie coś nie zgodził. Ja bym był za tym aby tylko Mojang stworzył nowy Launcher do Minecraft z innym kodem, który zablokowałby piracką wersję Minecraft'a.

31575197832728931761.jpg

Gram tylko na serwerach premium pod nickiem kajsks. Jeśli widziałeś mnie na serwerze no-premium to nie byłem ja i ktoś się pode mnie podszywał! I na modcraft! ;P

exMPC Media Team | Pomocnik Minecraft | Gracz WoW

Moja paczka modów:

http://www.mpcforum.pl/topic/793874-dlkajcraft-v10-czyli-paczka-modyfikacji/

Opublikowano

Po Nothu można się wszystkiego spodziwać... Nie zdziwię się, jeśli wyda minecrafta na 1-2 dni za darmo... Ostatnio już było słychać jedą Jego odpowiedź do gracza...

Chodziło o to, że gracz napisał, że nie stać go na oryginalną grę i zapytał, czy noth udostępni mu grę za darmo... Ten powiedział, żeby po prostu ją spiracił, bo dla Niego nie liczą się pieniądze, tylko gracze;)

Opublikowano

I dobrze, jeden normalny.Dla mnie mp

powinien być tylko płatny.

Co do minecraft, płaczecie że będzie darmowy, ale co to jest jeden dzień darmowego mc?

To jak darmowy black ops na steam na 3 dni.

LAYOUT'Y POD SERWER MINECRAFT U MNIE. ZAPRASZAM PW

Opublikowano

Ale gdzie jest napisane, że 1 dzień? Post za postem, że udostępni na 1 dzień. Według mnie jakby udostępnił grę to by się nic nie zmieniło, ponieważ do kupna dalej by było premium, które dawało możliwość gry na serwerach only premium i skin. Zrozumcie, że to bez różnicy czy ktoś pobierze pirata czy oryginalną wersję na minecraft.net, a nie będziecie mieć premium...

Opublikowano

Omg... kto puścił taką plotę? Gdyby Notch udostępnił Minecrafta za free nie miał by żadnych dochodów... Myślcie, potem piszcie.

PS. Czy wy jeżeli stworzylibyście grę, którą zna miliony osób na świecie, mielibyście świetne zarobki i wgl... i puścilibyście to za free? Żałosne.

@Edit: Jeśli to prawda, będę domagał się zwrotu pieniędzy za tą grę.

Opublikowano

Zacznijmy od tego, że Notch jest już milionerem.

Po za tym popieram protest jednak minecraft za free to jest czyste noobstwo. Jeżeli taka opcja wystąpi to piszę do jakiego kolwiek urzędu o zwrot pieniędzy i zwrot każdej osobie która zakupiła minecraft premium o zwrot pieniędzy.

Opublikowano

Jak już Minecraft miał by być za darmo to tylka na kilka dni :)

@Down.

Oto właśnie mi chodziło w mojej wypowiedzi, niestety niezbyt ją sprecyzowałem.

Opublikowano

Czy Wy dalej nie jesteście w stanie zrozumieć tego, iż po wyjściu minecraft'a za free nic się nie zmieni? Ponieważ będzie on ograniczony do dzisiejszego pirata. Czyli do zakupu dalej będzie premium, które pozwalałoby grać na serwerach only premium i zmieniać skin. Macie w łbach zakodowane, że "darmowy minecraft" to darmowe PREMIUM, a tak nie będzie w 100%. Tak samo metin2 to też darmowa gra... Gdy ktoś nie chce płacić za minecraft'a to od razu wpisuje w google "minecraft download" i pobiera. Nic by nie zmieniło jakby wrzucili ograniczoną wersję na stronę minecraft.net... Wtedy nie będą mieć żadnych dochodów. BZDURA! Obrót się zwiększy, ponieważ każdy zaczynający przygodę z mc będzie go miał pod ręką, a potem gdy się wciągnie kupi premium. Do tego poprawi się legalność jak i przybędzie masa nowych graczy. Jestem na TAK, aby minecraft był DARMOWY (tak, mam premium i chcę!). jest to najlepszy pomysł Notch'a jaki słyszałem.

Opublikowano

z tego co slyszalem to premium bedzie na jeden dzien (troche zle) ja akurat mam a nie mam premium czyli mam konto kolegi i passow itd nie moge zmienic a chcialk bym miec wlasnego premium lecz nie mam pieniedzy jakby notch czytal te watki na mpcforum to by bylo fajnie bo moze by dal tym co sa zarejestrowani na stronie a nie maja premium gift coda wtedy ludzie by byli szczesliwi wiadomo moze bedzie mial mniej pieniedzy ale na nastepny dzien juz nie bedzie za darmo wiec juz dochody by dalej mial ale notch postawnoi jak postanowi

Opublikowano

z tego co slyszalem to premium bedzie na jeden dzien (troche zle) ja akurat mam a nie mam premium czyli mam konto kolegi i passow itd nie moge zmienic a chcialk bym miec wlasnego premium lecz nie mam pieniedzy jakby notch czytal te watki na mpcforum to by bylo fajnie bo moze by dal tym co sa zarejestrowani na stronie a nie maja premium gift coda wtedy ludzie by byli szczesliwi wiadomo moze bedzie mial mniej pieniedzy ale na nastepny dzien juz nie bedzie za darmo wiec juz dochody by dalej mial ale notch postawnoi jak postanowi

Ile ty masz lat?

Słyszałeś o kropce i przecinku?

DBSTP

Opublikowano

@Up

Skąd masz te informacje? Od kolegi z klasy?

@Topic: Ludzie. Jeśli udostępnił by Minecrafta za free wiecie jaki burdel by był? Każdy mógłby robić cały czas konta i podszywać się pod innych. Serwery only premium były by zapchane i wgl. Poza tym, jakby to zrobił stracił by bardzo dużo pieniędzy, ponieważ każdy domagałby się zwrotu pieniędzy. Po co miałby tracić teraz ciężko zarobione pieniądze?

Opublikowano

LoL... Wy w ogóle czytacie czyjeś posty ze zrozumieniem? Gdzie pisze, że ma być darmowe premium? Notch się zastanawia nad darmowym MINECRAFT'em.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...