Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Microsoft VS Apple

NieTutejszy

Microsoft VS Apple  

49 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co lepsze Microsoft czy Apple

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Apple, korzystam z niego i jestem w pełni zadowolny.

Mówię tutaj o iPodzie i iPhonie. ;)

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Apple, korzystam z niego i jestem w pełni zadowolny.

Mówię tutaj o iPodzie i iPhonie. ;)

Jeśli chodzi o urządzenia przenośne to oczywiście nie ma porównania do microsoftu, lecz jeśli chodzi o PC to zdecydowanie lepszy jest Microsoft

Opublikowano

nie wiem jaki jest sens porównywać system w pełni 64bitowy z systemem który kuleje jeśli idzie o obsługę tej platformy sprzętowej , zwłaszcza programów

MAC był zawsze lepszy i bardziej funkcjonalniejszy niż Windows który niestety zawładną rynkiem tanich sprzętów komputerowych i oprogramowania

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Podajcie jakieś argumenty dlaczego Apple pie jest gorszy

Bardzo zawyżona cena produktów.

Przestarzałe podzespoły.

Mało dostępnego oprogramowania.

Wiele urządzeń zewnętrznych typu klawiatury, drukarki nie działa z mac'ami.

Nie ma gier na ten system.

Oprogramowanie ma zawyżoną cenę.

Wymieniać dalej -.-?

Natomiast microsoft

Nie on składa komputery więc można samemu dobrać podzespoły.

Odpowiednia cena produktów.

Dużo dostępnego oprogramowania.

Wszystkie urządzenia zewnętrzne działają.

Dużo gier.

Oprogramowanie o normalnej cenie.

Najpopularniejszy system operacyjny.

mateq

Wideo kurs programowania w c++

TU

Opublikowano

potrafisz rozbawić, gdzie na maca brak oprogramowania ? widać że NIDGY nie miałeś maca, a ipody czy inne przenośne urządzenia widziałeś tylko z daleka, nie ma to ściągniesz wszędzie dowolny program dopasowany do swoich potrzeb albo zrobisz bez instalowania dodatkowego oprogramowania

dziwi mnie też to stwierdzenie przestarzałe podzespoły, w czym to widziałeś? skoro komputer o dwa razy słabszym procesorze jest ponad dwa razy wydajniejszy od komputera PC na którym działa windows z tymi samymi częściami ( przecież peryferia w komputerze tak samo są montowanie w MAC, to te same części ) to gdzie tu ta starość że ma mniejszy procesor a bardziej wydajny ?

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

potrafisz rozbawić,

Dzięki, nie każdy to potrafi.

gdzie na maca brak oprogramowania ?

Wszędzie?

widać że NIDGY nie miałeś maca, a ipody czy inne przenośne urządzenia widziałeś tylko z daleka,

Wiesz, z reguły ludzie trzymają się od gówna z daleka.

nie ma to ściągniesz wszędzie dowolny program dopasowany do swoich potrzeb albo zrobisz bez instalowania dodatkowego oprogramowania

Jak mogę ściągnąć program, którego nikt jeszcze nie napisał dla MacOS?

dziwi mnie też to stwierdzenie przestarzałe podzespoły, w czym to widziałeś?

Wszedłem na stronę internetową apple i zobaczyłem specyfikację ich komputerów.

skoro komputer o dwa razy słabszym procesorze jest ponad dwa razy wydajniejszy od komputera PC na którym działa windows z tymi samymi częściami

Skąd masz takie durne informacje?

to gdzie tu ta starość że ma mniejszy procesor a bardziej wydajny ?

Nie, starość polega na zupełnie czym innym i nie ma niczego związanego z mniejszością lub wydajnością, związana jest z wiekiem.

Wszystkie topowe komputery apple mają starsze podzespoły niż wszystkie topowe komputery PC z windowsem.

Który komputer apple ma np procesor i7-920XM EE? Żaden. Gdybym potrzebował komputer z takim procesorem to bym go po prostu kupił, natomiast, jeżeli jesteś użytkownikiem apple, to jesteś w ciemnej dupie bo jedziesz na jakimś 3 letnim procesorze w najwolniejszej wersji i nie masz możliwości jego wymiany.

mateq

TU

Opublikowano

dla informacji, sprzęt peryferyjny na MAC czy PC to te same podzespoły i niczym się nie różnią, wyciągniesz z pc działa na mac i vice versa.

każdy mac może mieć i7-920XM EE bo nie stoi na przeszkodzie na takim postawić MAC OS czy nawet windows, widać ty za mało wiesz o sprzęcie sypiąc nie wiadomo skąd informacjami o nie możliwości skoro od 2007 roku 90% komputerów z MAC jest składana tylko na INTELU

procesory do dawnych komputerów MAC miały inną architekturę i budowę ( w pełni 64bitową PowePC ) były szybsze i wydajniejsze do porównywalnych procesorów innych firm , obecnie zwykły notebook z i5 i mac zainstalowanym jest bardziej wydajny niż komputer PC z windows i porównywalnym sprzętem

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Microsoft od początku do końca ;)

Ale nie ma początku

@netbeans

1.Teraz jest dużo gier na MAC OS

2.Na jaką ty stronę wlazłeś

3.Apple ma wysoką cenę bo jest wysokiej jakości

4.Dasz dobre argumenty

1330007971-U359964.png

Opublikowano

@netbeans

1.Teraz jest dużo gier na MAC OS

2.Na jaką ty stronę wlazłeś

3.Apple ma wysoką cenę bo jest wysokiej jakości

4.Dasz dobre argumenty

1. Masz racje, ostatnio nawet GTA3 wydali. Co następne? GTA Vice City czy może Mario Super Bros

2. apple.com

3. Mogę sobie złożyć kompa, który będzie miał wyższą jakość a i tak będzie kosztował taniej

4. CO

mateq

TU

Opublikowano

@Up

Przecież zarówno MacOS i Windowsa możesz zainstalować na takim złożonym kompie :O Przynajmniej mi się tak wydaje.

A Windy nie zainstalujesz chyba tylko na takim iMacu albo MacBook'u, czyli zestawach wydanych przez Apple.

Anyway, mogę się mylić, nigdy nic od Apple nie miałem, więc mój wybór leci na Microsoft.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

bez problemu zainstaluje windows na każdym nowym MAC przecież to zwyczajny komputer

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...