Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Płatności przez SMS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Na jakiej stronie można założyć konto, dzięki któremu będzie można przyjmować płatności przez SMS, ale pieniądze będą szły na konto Paypal, tzn. ktoś wysyła SMS i pieniądze, które mi się należą trafiają na konto Paypal. Pozdrawiam.

tumblr_inline_nt05diSJ3v1r02w2j_500.gif

Opublikowano

chodzi o to żeby było wszystko legalnie, dzięki peselowi sprawdzają ile masz lat, a nr konta jest potrzebny aby wpłacić ci pieniądze i żebyś później mógł zapłacić podatek od zarobionych pieniędzy

Opublikowano

nie ma takiego czegoś, tak jak ci napisałem. Jest to nielegalne prowadzenie działalności i przeciwne prawu. Bo nasze skurczybyki z rządu nie dostały by kasy za to co zarobiłeś.

Opublikowano

Musisz odprowadzić podatek. Z tego co wiem nip jest od ukończenia 18 roku życia, więc teoretycznie nie możesz robić tego poniżej 18 roku życia. Poproś rodziców o konto.

Opublikowano

w dotpay.pl nie zarejestrujesz konta bez nip'u, ale słyszałem że od tego roku mają wyjść jakieś poprawki że wystarczy podać pesel nie wiem czy już to zrobili. Ale jest mnóstwo innych serwisów poszukaj w nich czy możesz założyć

Opublikowano

Nie możesz. Musisz podać dokładny SWÓJ nip. Jeśli sfałszujesz dane to albo ci nie wypłacą albo pójdzie do sądu o fałszowanie itp. Na dotpay nie masz możliwości założenia konta bez NIP'u, a jest on dopiero od 18 roku życia. Niestety innych stron nie znam, jednak jestem na 90% pewien, że jest strona, na której jest to nie wymagane. Czyli, jeśli nie masz 18 lat na dotpay'u konta nie założysz.

Opublikowano

Od każdej zarobionej złotówki trzeba odprowadzić podatek , a do tego potrzebny jest ci nip , pesel oraz otwarty rachunek bankowy ! . Żadne tam konta junior możesz sobie w gdzieś sadzić :) . Niech starzy dadzą te dane . Pamiętaj że wtedy będziesz musiał się pilnować zbierać wszystkie rachunki , a jak nie zapłacisz podatku nawet od 1 zł dotpay.pl kieruje sprawę do skarbówki tam kary liczone są w tysiącach . Nie lepiej zrobić prostego systemu api oparty o paypala ?

Jest to banalnie proste wystarczy :

• Konto specjalne lub firmowe paypal
  • Mały hosting www
  • Trochę chęci , a nie czekać na gotowca

Koszt takiego systemu to około 200-300 zł oczywiście może ktoś ci zrobić za 50 zł , ale potem nie narzekaj że ktoś ci zrobił SQL injection . Niestety nadal będziesz musiał odprowadzić podatek , ale można to obejść . Po prostu to była darowizna :-)

Mój nowy Internet:

2813783276.png

Opublikowano

Przejrzałem z 10 stron tego typu i wszędzie w rejestracji potrzebny jest NIP. Ale nie wiem, co w sprawie tej strony cashbill.pl. Nic tam nie piszę o NIP a nie rejestrowałem, zawsze można spróbować.

Opublikowano

Konto firmowe

Przeznaczone dla:

• osób fizycznych prowadzących działalność gospodarczą,
  • firm posiadających osobowość prawną,
  • instytucji, organizacji, fundacji.

tumblr_inline_nt05diSJ3v1r02w2j_500.gif

Opublikowano

Informacje dodatkowe Numer PESEL*: Nazwa banku*: Numer konta*:

hyhy czyli na dotpay można bez nip'u, bo zostało to zmienione, jak widać :D Tylko nu,mer konta musisz mieć. Na paypal się chyab nie da z żadnej takiej usługi.

Opublikowano

Poczekaj do jutra, napisałem do nich maila. Zobaczymy co oni napiszą, ale mi się wydaje że wystarczy konto prywatne ale ta 2 możliwość.

Opublikowano

Żadna firma nie wysyła pieniędzy na paypala bo to jest nieopłacalne . Jeśli myślisz że bez nipu ominiesz skarbówkę to się grubo mylisz . Każda osoba ma pesel który identyfikuje osobę . Czyli i tak będziesz musiał zapłacić podatek .

Co do firmy cashbill.pl nie wymagają nipu , ale musisz podać takie rzeczy jak :

Dane osobowe

Imię*

Nazwisko*

Ulica, nr. domu, nr.lokalu*

Kod pocztowy, Miasto*

Województwo

Powiat*

Gmina*

Adres e-mail*

Telefon (48xxxyyyzzz)*

PESEL*

Imię ojca*

Imię matki*

Data urodzenia (dd-mm-yyyy)*

Miejsce urodzenia*

Adres Urzędu Skarbowego*

Numer konta*

Nazwa banku*

Dane korespondencyjne

Ulica, nr. domu, nr.lokalu*

Kod pocztowy, Miasto*

* wymagane

Urząd Skarbowy = Podatek :)

Mój nowy Internet:

2813783276.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...