Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co zrobić by mięśnie mniej bolały po treningu?

ProDator

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A ja ci powiem tyle dzieci po 2 dniach podnoszenia 2 kg ciezarkow wchodza na google i szukaja czemu miesnie bola mnie po ciezkim treningu. Chlopie odpusc sobie nie chce niszczyc Ci ambicji ale jak cwiczysz 3 lata to powinienes wiedziec wszystko o sobie i o tym sporcie. Ludzie po 3 latach dobieraja sobie sami diety cwiczenia treningi cykle sesje i wjedza wszystko o swoim ciele. Jesli mowisz ze cwiczysz codziennie to juz wogole odpadasz bo nikt nie cwiczy codziennie bo by Ci organizm nie wytrzymal. A jesli jestes mistrzem malopolski to musisz plywac dla jakiegos klubu ktory napewno ma trenera , lekarza a moze i nawet masarzyste takze nie pierdol chlopie bo tu nikomu nie zaimponujesz , a specjalista po 3 letnim doswiadczeniu nie szukalby pomocy na mpcforum tylko u lekarza albo znajomych.

Nie to ze ci nei wierze ale troche przesadzasz , napewno nie plywasz 6km dziennie bo to daje ci dobre 2.5 godzinny plywania stalym bardzo szybkim tempem. A jesli chcesz pomocy i to twoja kariera to skonsultuj sie z lekarzem oraz trenerem ktory Cie ogarnie , bo jesli po 3 latach dostajesz tak zwane zakwasy a to jest nie mozliwe. Czyli pewnie cos jest nie tak. Albo przez te swoje treningi codzienne zniszczyles sobie miesnie itd.

wakow9.png
Opublikowano

A ja ci powiem tyle dzieci po 2 dniach podnoszenia 2 kg ciezarkow wchodza na google i szukaja czemu miesnie bola mnie po ciezkim treningu. Chlopie odpusc sobie nie chce niszczyc Ci ambicji ale jak cwiczysz 3 lata to powinienes wiedziec wszystko o sobie i o tym sporcie. Ludzie po 3 latach dobieraja sobie sami diety cwiczenia treningi cykle sesje i wjedza wszystko o swoim ciele. Jesli mowisz ze cwiczysz codziennie to juz wogole odpadasz bo nikt nie cwiczy codziennie bo by Ci organizm nie wytrzymal. A jesli jestes mistrzem malopolski to musisz plywac dla jakiegos klubu ktory napewno ma trenera , lekarza a moze i nawet masarzyste takze nie pierdol chlopie bo tu nikomu nie zaimponujesz , a specjalista po 3 letnim doswiadczeniu nie szukalby pomocy na mpcforum tylko u lekarza albo znajomych.

Nie to ze ci nei wierze ale troche przesadzasz , napewno nie plywasz 6km dziennie bo to daje ci dobre 2.5 godzinny plywania stalym bardzo szybkim tempem. A jesli chcesz pomocy i to twoja kariera to skonsultuj sie z lekarzem oraz trenerem ktory Cie ogarnie , bo jesli po 3 latach dostajesz tak zwane zakwasy a to jest nie mozliwe. Czyli pewnie cos jest nie tak. Albo przez te swoje treningi codzienne zniszczyles sobie miesnie itd.

Właśnie pływam W Klubie,dla trenera i pływam 2 godziny w 6km,nie wiem czemu niektorzy nie wierzą ?

Masażysta?Nie mamy czegoś takiego i pływam 2h dziennie.

Widać że nic nie wiesz o sporcie.

[font="'trebuchet ms"][color="#000000"][size=7][size=2]Lubie trolle.[/size][/size][/color][/font]

Weteran
Opublikowano

Założyłeś temat, żeby się pochwalić ?

"Jestem mistrzem Małopolski,nie moja wina że po 6 długościach padasz na pysk ."

"Właśnie pływam W Klubie,dla trenera i pływam 2 godziny w 6km,nie wiem czemu niektórzy nie wierzą ?"

"Masażysta?Nie mamy czegoś takiego i pływam 2h dziennie."

"Tak codziennie po 2h."

Jakbyś naprawdę ćwiczył u trenera to miałbyś tak dostosowane ćwiczenia i trening, żeby wszystko było ok.

Więc pomyśl..

1329036830-U154499.png
Opublikowano

Właśnie pływam W Klubie,dla trenera i pływam 2 godziny w 6km,nie wiem czemu niektorzy nie wierzą ?

Masażysta?Nie mamy czegoś takiego i pływam 2h dziennie.

Widać że nic nie wiesz o sporcie.

1 poprawka, jestes wicemistrzem malopolski.

2 poprawka, jezeli ktos tu nic nie wie o sporcie to raczej ty.

jesli twierdzisz, ze cwiczysz codziennie 6km, to spoko, ale widac nie wiesz, ze sam sobie szkodzisz, bo za wysoko ustawiasz poprzeczke.

3 poprawka to moze opowiedz nam wiecej o sobie? to ci wtedy moze uwierza, jak podasz imie nazwisko albo cos.

4 i ostatnie

dokladnie tak, jak bys tyle cwiczyl to bys wiedzial ze rozgrzewka to podstawa, ze masz wlasna diete, i dziwne ze dopiero teraz cie zaczelo tak mocno bolec zze na forum napisales ;o.

.

Nowicjusz
Opublikowano

Trenujesz po to aby być silnym i wzbudzać respekt, prócz tego musisz być twardy i to wytrzymywać sama rzeźba nie wystarczy jak pod kupą mięśni będzie mały, słabiutki człowieczek. Pamiętaj na każdego kozaka znajdzie się większy kozak. Ćwicząc ciało ćwicz też psychikę.

odpierdolsieodmojegokon.png

Opublikowano

Jak bym nie musiał to bym nie ćwiczył ?

A wy tylko pospamować przyszliście ?

[font="'trebuchet ms"][color="#000000"][size=7][size=2]Lubie trolle.[/size][/size][/color][/font]

Weteran
Opublikowano

Kto tu spamuje..

Jeżeli cię bolą mięśnie to szukasz lekarza w internecie ?

Pytasz się jakby był na to jakiś super sposób..zrób jedną pompkę przed treningiem i masz super spoko żadnych bólów.

Jeśli posiadasz trenera, to on powinien ci coś doradzić.

1329036830-U154499.png
Opublikowano

Jak bym nie musiał to bym nie ćwiczył ?

A wy tylko pospamować przyszliście ?

to jak musisz to wpieprzaj ten kisiel bierz gorace kapiele ( chociaz ja preferuje zimne, lepiej na mnie dzialaja) magnez, a jak nie dajesz rady to nie placz

bo ja nie wiem czy tu przyszedles sie chwalic czy zalic, bo na pewno nie po pomoc.

jedyny spamer to ty z twoim powyzszym postem

.

Opublikowano

Tym razem wypowiem się jako biolog, a nie fizyk. :)

Gdy zachowana jest homeostaza - czyli równowaga - człowiek oddycha tlenowo, czyli powietrze trafia do płuc, tlen jest pobierany i zamieniany w mitochondriach na ATP (energię zachowaną w formie trifosforanu). Natomiast jeśli ciężko trenujesz i ogranizm zwyczajnie nie wyrabia z oddychaniem tlenowym zaczynamy oddychać beztlenowo. Prowadzi to do wydzielania kwasu mlekowego, czyli produktu ubocznego tej reakcji. W związku z obecnością trującego kwasu mlekowego odczuwamy zakwasy. Im dłużej regularnie trenujemy, tym bardziej nasz organizm przystosowuje się do wysiłku i oddychanie beztlenowe jest coraz mniej potrzebne.

Uff... :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...