Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co zrobić by mięśnie mniej bolały po treningu?

ProDator

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Macie jakieś domowe sposoby ? Tak mnie nakurwiają że nie mogę sobie zwalić nawet.

[font="'trebuchet ms"][color="#000000"][size=7][size=2]Lubie trolle.[/size][/size][/color][/font]

Opublikowano

Ćwiczyć systematycznie?

Tak codziennie po 2h.

ale co zwalic

Kupę...

[font="'trebuchet ms"][color="#000000"][size=7][size=2]Lubie trolle.[/size][/size][/color][/font]

Opublikowano

To ćwicz co 2 dzień? A jeśli ćwiczysz systematycznie to się wyrobią po jakimś czasie mięśnie i nie będzie bolało, musisz być twardym a nie miętkim.

.

Opublikowano

To ćwicz co 2 dzień? A jeśli ćwiczysz systematycznie to się wyrobią po jakimś czasie mięśnie i nie będzie bolało, musisz być twardym a nie miętkim.

Kurde,nie mogę tak Codziennie treningi nie mogę odpuszczać,pozatym trenuję od 3 lat i jakoś nadal bolą.

Opublikowano

To się do lekarza skieruj, bo nie pojmuję tego, jak mogą boleć, skoro są przystosowane do codziennego wysiłku?

Jak byś pływał 6km codziennie to byś wiedział,

Opublikowano

To powiedz jak my Ci mamy pomóc? Pomasować Ci te mięśnie? Skoro 3 lata trenujesz, to nie masz trenera żadnego, który się Tobą zajmuje i plan treningu sporządza?

Opublikowano

Narazie jedna osobą mi pomogła.

@Up co w tym dziwnego?

Nie siędze tak jak niektorzy cały dzień na komputerze. ?

Opublikowano

Moze do masazysty ? napewno jakas ulga by byla

sproboj tez jak sie myjesz to raz zimna i raz ciepla woda pod prysznicem

i moze po treningu jakies rozsciaganie miesni ?

1315596276-U71001.jpg

Kiedyś Metin2.pl 86 lvl

Kiedyś Aion Online 55 lvl

Kiedyś WoW 80 lvl

Guild Wars 2 80 lvl

teraz jakoś nie ma na nic czasu

Opublikowano

sproboj tez jak sie myjesz to raz zimna i raz ciepla woda pod prysznicem

To bardziej pomaga przy zakwasach :)

Ciepłe prysznice, choć może na ból też zadziałają.

Opublikowano

Interesuję się kulturystyką i wiem co nieco. I odpowiedź do pytania :

Mięśnie potrzebują regeneracji nie można trenować ich dzień w dzień czy to pływanie,kulturystyka czy inny sport.Jak wszystko co żyje po ciężkim wysiłku potrzebuje regeneracji bo w przeciwnym razie dostaniesz przetrenowania(mięśnie bolą okropnie) lub przepalisz mięsień .

@Edit

I chyba to co teraz doświadczyłeś to ból z przetrenowania inaczej "Zakwasy" ! :D

torrex.png
Opublikowano

Interesuję się kulturystyką i wiem co nieco. I odpowiedź do pytania :

Mięśnie potrzebują regeneracji nie można trenować ich dzień w dzień czy to pływanie,kulturystyka czy inny sport.Jak wszystko co żyje po ciężkim wysiłku potrzebuje regeneracji bo w przeciwnym razie dostaniesz przetrenowania(mięśnie bolą okropnie) lub przepalisz mięsień .

@Edit

I chyba to co teraz doświadczyłeś to ból z przetrenowania inaczej "Zakwasy" ! :D

To chyba logiczne...nie musiałeś tego podkreślać, że interesujesz się kulturystyką, bo wrażenia na nikim tu nie zrobisz.

Opublikowano

Piszcie dalej jutro przeczytam.

A jakiś soli czy coś do kąpieli mogę dodać ?

Opublikowano

To chyba logiczne...nie musiałeś tego podkreślać, że interesujesz się kulturystyką, bo wrażenia na nikim tu nie zrobisz.

@Up Chciałem pomóc ,a ty niepotrzebnie zaśmiecasz temat w niczym nie pomagając i denerwując innych użytkowników.

A co do tematu to kilka sprawdzonych metod na zmniejszenie bólu :

- Kąpiel w gorącej wodzie

-Rozmasowanie bolącego miejsca

-Maść rozgrzewająca (często tą metodę stosuję)

Ale według mnie darmowym i najskuteczniejszym sposobem jest poprostu rozgrzewka danej parti mięśni której używasz ,a najlepiej całego ciała. Dziekuje ;)

torrex.png
Opublikowano

Narazie jedna osobą mi pomogła.

@Up co w tym dziwnego?

Nie siędze tak jak niektorzy cały dzień na komputerze. ?

nie rob sobie jaj i nie mysl sobie ze siedzie 24h na kompie przez 7 lat trenowalem pilke itp lecz teraz musialem zrezygnowac z powodu nauki.Zrozumialem ze Polacy nie wyrosna na jakies gwiazdy co najwyzej mozemy pograc w Florentinie w 3 skladzie lecz nadal moje zamilowanie do tej gry jest wielkie i wychodze na dwor pokopac sobie.

6km wez nie pierd*l chlopie ja na zawodach 6 dlugosci basenu przeplynolem na full pizdzie i niemoglem sie ruszac a jeszcze biegalismy w deszcz na 1 km

Opublikowano

Rób pożądna rozgrzewke przed treningiem.

Ja jak mialem zakwasy a zwlaszcza rano jak wstawalem to delikatne ćwiczenia mi pomagaly typu rozciaganie, sklony itp.

beznazwygr.png

Opublikowano

rozgrzej się przed treningiem porządnie, a nie się opierdalasz na rozgrzewce :D

no i rozciągnij się po treningu, my zawsze mamy to 10min ostatnie na rozciąganie

rydah for life

Opublikowano

nie rob sobie jaj i nie mysl sobie ze siedzie 24h na kompie przez 7 lat trenowalem pilke itp lecz teraz musialem zrezygnowac z powodu nauki.Zrozumialem ze Polacy nie wyrosna na jakies gwiazdy co najwyzej mozemy pograc w Florentinie w 3 skladzie lecz nadal moje zamilowanie do tej gry jest wielkie i wychodze na dwor pokopac sobie.

6km wez nie pierd*l chlopie ja na zawodach 6 dlugosci basenu przeplynolem na full pizdzie i niemoglem sie ruszac a jeszcze biegalismy w deszcz na 1 km

Jestem mistrzem Małopolski,nie moja wina że po 6 długościach padasz na pysk .

rozgrzej się przed treningiem porządnie, a nie się opierdalasz na rozgrzewce :D

no i rozciągnij się po treningu, my zawsze mamy to 10min ostatnie na rozciąganie

Waśnie zawsze na rozgrzewce stoję i se gadam :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...