Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft - problem z Slimami

Zacktan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Na początku zacznę, że jestem nowy na forum :) .

Więc przejdźmy od razu do problemu. Problem dotyczy Slimów ( czyli tych zielonych skaczących gównienek :) ). Pokój mam 29 x 16 x 6 i jestem na poziomie 13. Slime się nie respią. Wykopałem tunel od miejsca spawnu slimów 27 kratek i nadal nic ;/ . Patrzyłem na Minecraft Slime Finder, i tam są pokazane dokładnie takie wymiary jak ja mam . Proszę o pomoc ! Pierwszy raz spotykam się z takim problemem, oraz pierwszy raz próbuję zrobić spawn Slime.

Opublikowano

Może mapa zbugowana, albo masz jakieś mody?

Dobrze oświetliłeś pomieszczenie?

@down

to spróbuj to zrobić na nowej mapie

LAYOUT'Y POD SERWER MINECRAFT U MNIE. ZAPRASZAM PW

Bywalec
Opublikowano

Nie masz modów, to znaczy, że pewnie zuupdate'owałeś. Jak większość. Coraz więcej kłopotów z tym generatorem slimów. Spróbuj usunąć .minecraft i nowiutki save. Polecam creative bd szybciej i sprawdzisz :). Podobno ten generator slimów, coś się psuje na tym 1.0.0.

5jJNSGS.png

Opublikowano

Niema wcale żadnych problemów z tymi Slimami, lecz porostu robicie to w zły sposób. Jak mi wiadomo Slimy w zależności od seed'a tworzą się w różnych chunkach 16 x 16. Aby dowiedzieć się w jakich chunkach generują się Slimy należy odwiedzić magiczną stronę: http://mcslimes.appspot.com/ . Po wybraniu ścieżki do level.dat z waszego save. Podajecie swoje kordy przy opcji "... or enter central point and distance:" a przy "Distance:" wpisujecie promień w jakim ma szukać chunkow ze Slimami. Zatwierdzacie klikając "Search for Slimes!" i cieszycie się wynikami. Zielone kratki to miejsca, w których generują się Slimy.

Opublikowano

Zaktualizuj MineCraft do snapshot'a 12w01a czy coś.

Na nim mnie, aż denerwuje ilość tych slimów.

Wiem, że na tym na 100% zadziała.

Możesz do tego użyć MineCraft Version Changer.

2ivh0ly.jpg

Opublikowano

Bo musisz to zrobić pod ziemia 30ser i dł i 10wys...oświetl to pożądnie i masz slimy

w5cNAHm.png

Opublikowano

Ja na swoim save wykopałem głęboko pod ziemią 50x50 wysokość 16 ,na każdym klocku pochodnia na ziemi i ,a na górze i ściany z glowstone ,no i było ich sporo ;d

Opublikowano

Ja też na początku miałem problemy ze znalezieniem slimów, okazało się że po prostu za którymś razem się zrespiły. Nie możesz stać za blisko nich ani za daleko, i nie potrzeba żadnych pokoi o wymiarach 50x50.

Poczytaj:

http://www.minecraft....net/wiki/Slime

Tubady aka Chopey

❱❱❱❱ [Android] CS:GO Smoke Center ❰❰❰❰

Nie cheatuję.
Tubady.png

Opublikowano

@PowerShot : Właśnie tak zrobiłem ! wszedłem w minecaft slime finder i znalazłem takiego chunka, gdzie się respią to wykopałem i nic ;/

Opublikowano

@Topic

Ehh 30x16x16. Budujesz nad Bedrockiem:) Z youtube tak piszą (Filmy też opowiadaja)

Na PEACFUL się nie spawnią (Tylko na hardzie,normal,easy i wtedy możesz przełączyć na peacful)

Cytat z Minecraft Wiki Polska

Slime (pl. Szlam) to 5. z kolei dodany wrogi mob w grze. Pojawił się 23 lipca 2010 (Secret Friday 6 ! Alpha 1.0.11). Potwory te wyglądają jak zielone, półprzezroczyste kostki. Istnieją 4 oficjalne wielkości Slime'ów: ogromne, duże, normalne i małe. Są to pierwsze moby, które mogą się pojawić zarazem w świetle jak i w ciemności. Te stworzenia występują naturalnie poniżej poziomu 17 od skały macierzystej, ale były przypadki, że pojawiały się na powierzchni. Zwykle pojawiają się w dużych jaskiniach lub kopalniach. Jest to poniekąd utrudnienie dla gracza, bo w małych przestrzeniach slimy "wtapiały by" się w ścianę, otrzymując obrażenia. Ale wynika to też z faktu, że największy slime wymaga dość dużej przestrzeni do poruszania się i atakowania.

Slime'y pojawiają się tylko od łatwego do trudnego poziomu trudności. Kiedyś slime'y nawet w dużych rozmiarach pojawiały się na wszystkich poziomach trudności przez co gra dla nowych była nieco trudniejsza, aczkolwiek problem ze slime'ami można było rozwiązać nie schodząc poniżej 20 pola od dołu mapy. Błąd ten występuje też w Becie 1.3_01, ale spawn rate slime'ów jest mniejszy.

Slime mogą sie respawnować tylko w niektórych, losowo wybranych chunkach poniżej poziomu 16. Nie wymagają światła jednak dobrze oświetlić hodowlę żeby zapobiec spawnowaniu się agresywnych mobów. Najlepsze miejsce do założenia hodowli można znaleźć używając Minecraft Slime Finder (narzędzia online) lub modyfikacji F4 Mod. Więcej informacji na ten temat (w języku angielskim) znajdziesz na MinecraftForum

76561198086159382.png

Opublikowano

Z tego wynika że musisz budować to poniżej 17 kratek od bedrocka.

i wymiary

30x16x16.

Jeżeli nie chcesz tworzyć to nie będzie działać, to chyba logiczne

LAYOUT'Y POD SERWER MINECRAFT U MNIE. ZAPRASZAM PW

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...