Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Steam vs Origin

Overlord.

Steam vs Origin  

202 użytkowników zagłosowało

1. 1. Steam czy Origin?

• Steam
      157
    • Origin
      45
  2. 2. Co wg. ciebie lepsze od szaty graficznej?

• Steam
      138
    • Origin
      64

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 rok później...
  • Odpowiedzi 96
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Zalety steam :

1.Wiele promocji

2.Szybkie szukanie znajomych

3.Dowolny nick

4.Możliwość płacenia paysafecard

5.Rynek steam , Społeczności , poradniki etc.

6.Poziom steam , zabawa z kartami kolekcjonerskimi , odznaki

Wady :

1. Drogie ceny [ jak nie ma promocji ]

2. Wkurzające zaproszenia

Zalety origin :

1. Dobre zabezpieczenia

2. Niskie ceny

WADY :

1. Brak płatności psc

2. Nie można ustawić nicku który już ma

3.Nie można zmenić e-mailu

4. Nie robią do końca wszystkiego bo im się nie chce , np osiągnięcia origin z bf3 etc.

JA WOLĘ STEAM !

1370621278-U708240.png

By me

Obecnie nie wykonuje zleceń

Opublikowano

Wole origin, waluta PLN i lepsza wydajność, jedyny minus, to taki, że są gry tylko ea jak narazie ;p

Ludzie, origin to platforma ea..

@top

Nie cierpie obu. Wkurzaja mnie takie programy do obslugi gier, nie umiem okreslic czemu.

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Po roku czasu, zmieniam zdanie...

Steam jest według mnie lepszy...Ma większą i lepszą ofertę, do tego nie mam problemu by grać z znajomymi w cokolwiek...A w przypadku Origina niestety ten problem mam...

Warto też dodać, co weekendowe promocje na steamie, czy ostatnio aktualizacji profilu... Szkoda że mam drugi poziom dopiero. -_-

Opublikowano

steam na 10000000%, ze steamem nei ma problemów, szata graficzna może nie jest bogata a cieszy i jest supcio, origin to gówno, kopia teraz steama bo zaczynają podpierdzielać gierki innym producentom, nie tylko prowadza dystrybucji swojego EA ale i tez innych ;) na steam jest o wiele wiecej gre, lepsze społeczenstwo, wszystko jest latwiejsze, przyjemniejsze, przeceny na gry itd a jedynym + dla origina jest chyba to ze jest tam polska waluta ale i tak kiepsko z przecenami i za nowe gry zdzieraja.

Sympatyczny, Kochający, Umiłowany, Romantyczny, Wielki, Inteligentny, Empatyczny, Ludzki - po prostu JA!

Opublikowano

Wole origin, tylko dlatego, że steam to największe kurestwo i złodziejstwo, nie kupujesz gry tylko wypożyczasz do niej dostęp, w razie jakby Ci coś nie pasowało dostajesz bana i tracisz wszystko co wydałeś na konto.Co do samej platformy to lepszy jest steam, ale polityka tego gówna nie pozwala mi na to zagłosować.Jedyyne co mam na steamie to csa i dote2

Budowniczy
Opublikowano

Steam, ponieważ mam dużo gier, z gazety cd-action ^^

Już ponad 15-17 gier dochodzi więc jest spoko :)

A więc steam rządzi :)

Opublikowano

Steam. Gry od wszystkich wydawców, oferuje więcej opcji niż Origin, lepsze promocje. Jeden click i już gram, a nie jak w przypadku Battlefield 3. Najpierw włączyć Origina później jeszcze przeglądarka, zainstalować jakieś pluginy do przeglądarki i z poziomu niej przeszukiwać serwery.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...