Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Steam vs Origin

Overlord.

Steam vs Origin  

202 użytkowników zagłosowało

1. 1. Steam czy Origin?

• Steam
      157
    • Origin
      45
  2. 2. Co wg. ciebie lepsze od szaty graficznej?

• Steam
      138
    • Origin
      64

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 96
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie wiedziałem ,że jest coś takiego jak Origin.

Tak czy siak Steam rządzi. :)

Beka.

Ja równierz wole Steama chociaż też już jestem na skraju nerwicy z nim

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Origin się dopiero rozwija i w ofercie ma TYLKO GRY WYDANE PRZEZ EA.

Steam stoi kilka lat i w ofercie ma więcej gier.

Dla mnie wygrywa Origin, ponieważ nic nie trzeba dociągać po 2 tygodniach tak jak to w przypadku steana,steamy, nie mam pojęcia jak to się odmienia.

Opublikowano

Steam jest TROCHĘ lepszy.

Trzeba też wziąść pod uwagę, że ORIGIN jest beta :>

Jedyne co podoba mi się w ORIGIN to to, że jest waluta PLN, a w steamie Euro i na dodatek, nie można płacić zwykłym przelewem tylko PayPal(czy jakoś), a wszystkich gier na allegro się nie znajdzie

|exKidMod Inne MMO|GoldMember|exModder Team|exMMT

Opublikowano

Steam jest lepszą platformą jeśli chodzi o wybór gier, ale cenowo wygrywa Origin, bo na steamie ceny podane są w euro, co w przeliczeniu daje to, że na steamie wersja podstawowa kosztuje tyle co super ultra hiper wypasiona kolekcjonerka w np. Empiku. Jeśli w Polsce zostanie wprowadzone euro, to wtedy może i steam zacznie być opłacalny. Jeśli chodzi o polski rynek to steam w polsce ma wielu zwolenników ze względu na promocje które organizuje(czasem nawet -90%), gdzie można wyczaić np. gta IV z dodatkami za 25 zł.

Opublikowano

Ja wolę Origin. Ładniejsza oprawa graficzna, wszystko po polsku. Teraz już w wersji Beta dorównuje Steam'owi, a co będzie potem??

Gość malutki688
Opublikowano

Gram w bf-a 3 i orgin naprawde mnie wkurwia...

Opublikowano

Origin to podróba steama. Nie podoba mi się. Steam lepszy i wolałbym, żeby np. battlefield 3 był na steama. Origin ma ten plus, że można pobierać gry w wersji demo, nie wiem czy na steamie również.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Wolę steam, choć wkurzają mnie ceny jakie tam są. Dwa razy wyższe przez to, że płaci się tam w Euro.

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...