Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] VPS za darmo na czternaście dni, trial.

Ksekowny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bez pieprzenia.

1. Wchodzimy na cloudee.eu, w prawym górnym rogu wybieramy 'Get Cloud'

jsho.png

2. Wpisujemy jakieś imie i nazwisko, jakąś nazwe firmy, wybieramy strefę czasową[bez znaczenia] i nasz e-mail koniecznie poprawny.

dgyt.png

3. Mamy informację że konto nam się stworzyło, klikamy 'Continue to dashboard'

hugs.png

4. Na e-mail przychodzi nam wiadomość.

ypjk.png

5. Czekamy na akceptacje naszego e-maila, zazwyczaj trwa to maksymalnie trzy dni, minimalnie jeden, przyjdzie nam taki e-mail:

knnu.png

6. Wchodzimy

tutaj - teraz, logujemy się

vzwu.png

i przechodzimy

tutaj .

Wybieramy system któy nas interesuje, ja wezmę Debiana 5.0 32bitówke, dla metina jest tylko freebsd 8.2 64bit'y.

nxwd.png

Teraz klikamy 'create new cloud server' i czekamy aż nasza maszyna się włączy, tutaj opiszę co do czego.

x - ip hosta

f - login

y - hasło do logowania

c - panel kontroli [start-włącz, stop-wyłącz, reboot - zrestartuj, remove-usuń, resize-płatne, jak coś to podam]

z - operacje które zostaną wykonane

DD - status VPS [server down - off, pending - w trakcie wykonywania czegoś, server up - włączony]

bgdf.png

Gratuluję! Masz już swój własny testowy VPS, co do łączenia chyba nie ma problemu, jednak gdy będziecie chcieli to z chęcią dodam, pozdrawiam!

Opublikowano

Niezbyt mnie to interesuje, nie działają na terenie Europy zbyt specjalnie, a nie myślę że zależy im na czymś więcej niż na pieniążkach, bay.

Opublikowano

@2xUp

Lepiej się nie martwić i dać poprawne.

Fajne pobawię się .. :D

tak a nazwa firmy? tutaj moze byc problem ze to jest dla firm np i mogą byc jakies oskarżenia o brak firmy albo to tylko taki testowy;]

Opublikowano

Jesteś zarąbisty dzięki leci + Koleś gdzie ty byłeś gdy tego szukałem?

Zawsze jestem pomocny osobom pomocnym które są w pomocnie niepomocnej sytuacji, lol.

Natknąłem się na pewnym chińskim forum o metinie, postanowiłem to wykorzystać, zrobiłem poradnik - gut.

Co do ramu, to jest to tylko 700 ileś, więc uważajcie bo nie postawicie na tym dedyka dla 500 osób, może dla 5. ;)

Opublikowano

Nie znam się na tym zbytnio, ale skoro tyle uciągnie to możecie robić serwery dla znajomych z GG, nie wiem - róbta co chcecta, ale +100 nie uciągniecie bez lagów, net to chyba 70mb/s upload tez tyle

Opublikowano

a ja nie umiem jakos zrobic tego serwera, mam konto, jestem zalogowany i nie moge znalezc menu z wyborem systemu i wogóle.

moze poda ktos link do miejsca gdzie sie wybiera system albo krotko opisze jak sie do tego miejsca dostac

Opublikowano

nie mogę zalogować sie w putty i na ftp wpisuje hasło w putty i mam taki komunikat access danied nic sie nie dzieje

qic339vxdz2i0qnvyf2.jpg

@down

tak przyszedł mi email i zainstalowałem sobie freebsd 8.2

1ookicnnr63ubr0bhdv.png
Opublikowano

@up nie wiem, przyszedł Ci e-mail, że Cie witają, zrobiłeś nooda? Powinno działać, sam sprawdzę i dam edita.

weź zaloguj się albo na root albo na administrator

@warriors; najpierw aktywacja.

Opublikowano

Nie znam się na tym zbytnio, ale skoro tyle uciągnie to możecie robić serwery dla znajomych z GG, nie wiem - róbta co chcecta, ale +100 nie uciągniecie bez lagów, net to chyba 70mb/s upload tez tyle

No 100+ nie, ale z 50 to jest 100% powyżej też pewnie.

To jest na 14 dni? Nie przypadkiem na 7?

Opublikowano

No 100+ nie, ale z 50 to jest 100% powyżej też pewnie.

To jest na 14 dni? Nie przypadkiem na 7?

Święta racja, mój błąd - kiedyś było 14.

Opublikowano

ej a możesz zrobić poradnik jak postawić tam serwer? co zrobić itp??? nie znam się na stawianiu serwera na vps ...

Kliknij likeit.png ! jeżeli ci pomogłem

Opublikowano

ej a możesz zrobić poradnik jak postawić tam serwer? co zrobić itp??? nie znam się na stawianiu serwera na vps ...

Tak jak dedyk, w dziale masz dużo poradników

Opublikowano
dla metina jest tylko freebsd 8.2 64bit'y.

A kto powiedział, że na kochanym Debianku czy na czym innym nie postawisz serwera do Metina? :D Ale plusika zostawiam za info ^^

Opublikowano

a ja mam tak i nie mogę wziaść za free serwa.

Zobacz.

1cit.png

uwaga nie przyszedł mi jeszcze ten 2 emial ale robię tak jak w poradniku

Kliknij likeit.png ! jeżeli ci pomogłem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...