Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Hasło na Multi?

TrakerPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jako mam swój serwer jeden z graczy zapomniał hasła i prosił ,żeby mu je podać i moje pytanie brzmi jak znaleźć to hasło w pliku world??

1361565342-U334301.png

By Maxiu

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Opublikowano

Hasła nie odnajdziesz, ponieważ jest ono zakodowane w jakimś tam kodowaniu, którego nie da się złamać. Jedyne co możesz, to z pluginu od rejestracji usunąć linijke tego użytkownika i wtedy będzie on mógł na nowo ustawić hasło.

1348162346-U215643.png

by Baksiu

Opublikowano

Ale to mu chyba eq usunie ??

1361565342-U334301.png

By Maxiu

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Opublikowano

Nie jestem pewien czy to zadziała, ale w folderze player zmień jego nick na jakiś nowy i od teraz niech się na ten loguje wtedy powinien mieć na nowym nicku eq itp. ze starego.

Ustaw poniższy link jako stronę strartową, to pomaga.

http://www.pah.org.pl/pajacyk/dziekujemy

Opublikowano

Na przyszłość:

W folderze authme z plugnami masz plik auths.db

Tam możesz mu usunąć hasło, jak chcesz zmienić to @up

Kodowanie jest w MD5 o ile się nie mylę i nie odzyskasz starego hasła ;P

Usuwając go z pliku Auths.db nie usuwasz mu niczego oprócz hasła...

//Takie małe podsumowanie

Opublikowano

@UP: No jeśli jest kodowane w md5 to spoko, żaden problem. Ale jeśli ktoś wpadł na kodowanie podwójne no to odkodowanie jest nie możliwe (np. sh1 + md5).

Musisz usunąć dany plik znajdujący się w folderze plugins -> authdb/xauth i tam gdzieś znajdziesz, jeśli zaś korzystasz z MySQL to po prostu odnajdź wpis w tabeli.

Oferuję moje usługi webdeveloperskie (HTML, CSS, JavaScript (jQuery, AJAX!), PHP, MySQL, PERL).

Więcej pod PM.

• 1 rok później...
  • 10 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...