Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka pytań...

WolnyLogin!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Mam kilka pytań odnośnie itemów w grze..

1. Czy da się jakkolwiek mając np. broń na 1 lv +5 zwiększyć zadawanie nią dmg. Jak coś poprosił bym o dokładny opis lub link do tematu bo jestem w tych sprawach troszke ciemny ^_^.

2. Po co są kostki umiejętności?

3. Czy karty bestii dropią na ziemie czy odrazu do ekwipunku? Jak na ziemie to czy jakoś szczególnie się świecą mają kształt inny żeby można było rozpoznać, że poleciała czy coś w tym stylu?

4. Jak szybko można dropnąć ową kartę (dokładnie chodzi mi o tier 2)

5. Czy drop tych kart jest ustawiony tak że tylko z yeti dropi karta yeti?

6. Pytanie typowo do użytkownika Rakocy. Czy gdy grałeś żołnierzem ( tak jak opisywałeś w poradniku ) robiłeś misje?? Nie chodzi mi tu o te misje 70 do 90 ;).

7. Czy ze stworków np. "Mistrz: czerwona wróżka" ( czy coś takiego xD ) lub "Mistrz: jakiś tam żółwian" dropią jakieś specjalne itemy?

8. Czy jest ktoś chętny do podexpienie mi peta :D :D ?? Na kupienie mnie nie stać bo mam tylko 465k rupli. I to jest moja rekordowa suma jak narazie :O. Przydała by mi się jakaś pomoc bo nie ogarniam z deka :(.

Dzięki za odpowiedzi które mam nadzieję się zjawią ;) .

@Edit:

9. O co chodzi z kamieniami dusz. Gdzie można zdobyć do czego służą?

10. Czemu moja pantera bije tyle samo z bronią (+7) jak i bez niej?

11. Jak szeptać xD ??

12. Gdzie można dostać kamienie dusz?

13. Co to znaczy gdy ludzie piszą "Dżin 154+25 r7"? Dokładnie chodzi mi tu o to r7. Od czego to jest skrót??

14. Co to znaczy " DPLF 150+ ...............". Wiem, że 150+ sie mnie nie tyczy, ale... Dosyć często się to zjawia i chciałbym wiedzieć ^_^.

15. Pustą karte syreny sprzedać czy oswoić i trzymać?? Jak sprzedać to za ile bo kompletnie sie nie znam :P?

16. Jaki pet dla kleryka? Bo spotkałem się z różnymi odpowiedziami - od BP po Aniołki. Myśle tu o expie w party lecz nie tylko. Czasem może zdarzyć się jakieś wyjście solo.

17. Czy opłaca się zbierać te odłamki i różne śmiecie które lecą z każdego mooba?

18. Gdzie się kupuje potki :huh:??

19. Co to znaczy jak mam laske +10 o dmg np. 205/265?? Czemu nie ma jednej liczby?

20. Jak połączyć podstawowy kamień magika: dwuręczny ( czy coś takiego xD ) z moją laską 2h? Daje on od +20 do +80 ataku magicznego. Jedyny problem jest w tym że nie wiem jak go połączyć. Próbowałem ulepszanie i łączenie. Byłem również u gliptyka.

21. Jak zaprosić mojego znajomego do party?? Tzn klikam prawym, ale nie mogę kliknąć zaproś... Zaprasza się od jakiegoś levela?

SAY NO!

ACTA

• Odpowiedzi 80
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

1. Da się zwiększyć, ale od 20lvl'a broni tzw. kostkami ataku // kamieniami do broni
  2. Kostki umiejętności służą do łączenia kart umiejętności
  3. Jak dropie karta bestii i ją podniesiesz trafia od razu do ekwipunku, niestety wyglądają jak zwykłe karty
  4. T2 łatwo jest drop'nąć podczas zwykłego exp'a poza dungeon'ami
  5. Drop kart jest losowy
  6. Ja nie wiem, ale na nmiskich lvl'ach polecam ponieważ można zdobyć PP // EXP // Itemy itp.
  7. Nie są to elitarne jednostki
  8. Niestety ja nie...

Zapraszam i polecam ~Aliszja Secret

faaaaajpg_enprqxn.jpg

Opublikowano

1.Da się minimalnie zwiększyć dmg poprzez osadzanie klejnotów dusz ,ale jak nauczycielka wspomniała broń na + można ulepszać od 20 lvlu przedmiotu ,a do 1lvl

do 160 można ulepszać poziom przedmiotu.

2.Jak nauczycielka napisała

3.Tak samo jak nauczycielka napisała. Wypadająca karta bestii wygląda tak samo jak karta umiejętności. Możesz liczyć jedynie na szczęście ,że to bestia :). Przedmiot wypada na ziemie. Nie jest to jak w metinie ,że masz tzw "trzecią rękę" , która zbiera Ci pieniądze :)

4. Nie jest to dokładnie opowiedziane ,ale expiąc w lochach "dungeonach" często wypadają. Nauczycielka napisała ,że często poza nimi. Oczywiście to też prawda ,ale można połączyć zdobywanie doświadczenia wraz ze zdobywaniem przedmiotów :). Expienie poza lochami jest bardziej czasochłonne ,ale czasami warto oderwać się od nudnego expienia .

5.Jasne ,że nie. Przykładem tego są dungeony. Latają tam dziwne bestie ,a z nich wypadają np yeti , ork itp :)

6.Szczerze to nie. Robisz tylko misje początkowe 1-10 lvl ,aby wydostać się z wyspy adeptów. Jest wyjątek ,gdzie robiłem qesty na bossy. Było za nie dużo doświadczenia jak i dodatkowe przedmioty ;)

7.Dokładnie jak Nauczycielka wspomniała ,są to tylko bestie, z których otrzymamy więcej doświadczenia jak i PP. Są one po to ,aby tak jak w dungeonach połączyć exp z dropem. Oczywiście jest też tak ,że czym wyższy stopień trudności potwora tym większa szansa ,że wypadnie Ci super przedmiot :)

8.Tak naprawdę to każdy ma swoje pety. Najlepiej jak chodzisz ze swoim zwierzakiem sam i go expisz . Jest on wtedy zrównany lvlem do Ciebie i nie ma obniżonych statystyk. Bo jeżeli twój zwierzak ma większy lvl od Ciebie to ma obniżone statystyki .

9. Tutaj masz poradnik na temat kamieni.

http://www.mpcforum.pl/topic/520492-tutorialklejnoty-dusz/

10.Nie ma szans ,żeby tak samo biła. Musisz coś źle robić ;)

Opublikowano
6.Szczerze to nie. Robisz tylko misje początkowe 1-10 lvl ,aby wydostać się z wyspy adeptów. Jest wyjątek ,gdzie robiłem qesty na bossy. Było za nie dużo doświadczenia jak i dodatkowe przedmioty ;)

Zapomniałeś wspomnieć o misjach "od rudej" z Karmazynowej farmy. ^,^ Ten 50+

faaaaajpg_enprqxn.jpg

Opublikowano

Rzeczywiście coś źle robiłem.

11. Jak szeptać xD ??

Pytania dodawać za pomocą edit?

SAY NO!

ACTA

Opublikowano

12. Gdzie można dostać kamienie dusz?

To w końcu edytować te posty czy pisać nowe z pytaniami ^_^ ??

SAY NO!

ACTA

Opublikowano

Tak. Właśnie dopiero teraz to ogarnołem. Za moment zgarne wszystkie pytania do pierwszego posta i dalej będę go już edytował. Tymczasem kolejne pytanie...

13. Co to znaczy gdy ludzie piszą "Dżin 154+25 r7"? Dokładnie chodzi mi tu o to r7. Od czego to jest skrót??

14. Co to znaczy " DPLF 150+ ...............". Wiem, że 150+ sie mnie nie tyczy, ale... Dosyć często się to zjawia i chciałbym wiedzieć ^_^.

SAY NO!

ACTA

Opublikowano

Tak. Właśnie dopiero teraz to ogarnołem. Za moment zgarne wszystkie pytania do pierwszego posta i dalej będę go już edytował. Tymczasem kolejne pytanie...

Powiem Ci tak :

• r1 -1-19
  • r2 - 20-49
  • r3 - 50-79
  • r4 - 80-99
  • r5 - 100 -119
  • r6 - 120 - 149
  • r7 - 150 - xxxx
  • r8 - sama nie wiem :D

LFDP = Looking For Dungeon Party = Szukam Pt na dunga

DPLF = szukamy ludzi do PT

faaaaajpg_enprqxn.jpg

Opublikowano

15. Pustą karte syreny sprzedać czy oswoić i trzymać?? Jak sprzedać to za ile bo kompletnie sie nie znam :P?

16. Jaki pet dla kleryka? Bo spotkałem się z różnymi odpowiedziami - od BP po Aniołki. Myśle tu o expie w party lecz nie tylko. Czasem może zdarzyć się jakieś wyjście solo.

15.Sprzedać. Syrena jest nie potrzebna ( chyba ,że dla bardziej zaawansowanych graczy [bez urazy]) . Ceny musisz sprawdzić indywidualnie bo niestety nie gram na polskim serwerze i nie znam się obecnie na cenach.

16. Na początkową grę ,gdzie nie masz pieniędzy polecam BP. W trudnych sytuacjach uratuje Cię. Co do anioła to oczywiście ,że tak i jak sam mówiłeś jest on też bardzo dobry na wyjścia solo. Mógłbyś się zastanowić również nad białym jednorożcem. ;)

Opublikowano

Boże... Z kąt ja tego jednorożca wytrzasne xD xD ?? Ciężko będzie, ale damy rade. Z Aniołkiem też nie będzie ciekawie.. Muszę się z kimś zakumplować bo na ogólnym czacie nie warto pytać. Ludzie liczą tylko na zysk -.-... Tymczasem idę spać ^_^. Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Oczywiście nowe pojawią się jutro :P.

SAY NO!

ACTA

Opublikowano

Kleryk zależy .... bijesz czy leczysz

Bijesz :

• RP
  • BP
  • Salamandra
  • Jednorożec
  • Gerda
  • Aniołek
  • Naga
  • WhiteDragon

Leczysz :

• BP
  • Biały Jednorożeć
  • Aniołek
  • WhiteDragon

faaaaajpg_enprqxn.jpg

Opublikowano

Albo nie idę spać.. xD. Chciałbym właśnie coś pomiędzy. Bić czasem samemu, a czasem leczyć w party.

Słuchawki są, team speak jest tylko gildii nie ma która chciała by ze mną grać :unsure:. Dlatego myśle również o expieniu solo..

SAY NO!

ACTA

Opublikowano

Nie ma expienia solo :O

Na początku jak jesteś w arid / lm / cv to narazie nie znajdziesz nikogo dobrego.

W pp zaczniesz grę dopiero :). Znajdziesz tam spoko ludzi .

Weź bishopa ( kapelan ) . Ma on wysoki atak magiczny i może leczyć.

Opublikowano

Zanim dojde to tego poziomu to minie z miesiąc xD. Narazie muszę skoncentrować się na upchnięciu syrenki ;). Iść do arid na 21 poziomie uzdrowiciela?? Bo dzisiaj zaczołem grę i nie expiłem jakoś szalenie.. Myślę, że by mnie ktoś przyją do party. Ale nie ogarniam trochu tej postaci. Z tego co widziałem to ma tylko jeden skill dystansowy który trzeba ciągle spamować jeśli expisz sam... W przeciwieństwie to tej klasy co jest przed magiem chaosu ( nie pamiętam ^_^ ) która ma ich aż 3. Może ja źle patrze :P? Mimo wszystko ma przydatne buffy AoE i duże leczenie w miarę. Powiem szczerze, że nawet mi sie ta postać podoba ^_^.

SAY NO!

ACTA

Opublikowano

Nie ma expienia solo :O

Na początku jak jesteś w arid / lm / cv to narazie nie znajdziesz nikogo dobrego.

W pp zaczniesz grę dopiero :). Znajdziesz tam spoko ludzi .

Weź bishopa ( kapelan ) . Ma on wysoki atak magiczny i może leczyć.

niestety na początek gry uzdro polecam kapłana .... w PT w zwierzakami e3 zazwyczaj on nie potrzebuje .... a kapelan to dd i rzadziej jest brany do PT.

na 21 hmm jak znajdziesz party to tak ....

faaaaajpg_enprqxn.jpg

Opublikowano

Myślisz? To może kapłana wezme.. Teraz to mi dopiero namięszałaś w głowie :huh:. Tyle że jak wezme kapłana to nici z dropu kart i wogóle jakiegokolwiek dropu ^_^.

17. Czy opłaca się zbierać te odłamki i różne śmiecie które lecą z każdego mooba?

18. Gdzie się kupuje potki :huh:??

SAY NO!

ACTA

Opublikowano

Grałam kapłanką trochę wolniej, ale fajnie się dropiło ponieważ i tak bijesz ciągle jedym skill'em.

17. Tak i sprzedawać

18. U kupca // drop'nąć

faaaaajpg_enprqxn.jpg

Opublikowano

To może zrobię się na kapłana.. Narazie wbije jeszcze kilka lv bo mnie w arid nie wezmą do party..

19. Co to znaczy jak mam laske +10 o dmg np. 205/265?? Czemu nie ma jednej liczby?

SAY NO!

ACTA

Opublikowano

Tak naprawdę jak cb pytają o lvl to zawsze zawyżaj. Chyba ,że jesteś pewien ,że Cię wezmą :)

19. Chodzi o to ,że laska bez ulepszenia ma 205 a te +10 daje dodatkowo 265 dmg.

Opublikowano

Rakocy może chodzi o lvl wymagany w broni tzn na 20 zakładasz, ale masz mała karę ponieważ max atak możesz osiągnąć na 47 (na 10poz broni). . . .

faaaaajpg_enprqxn.jpg

Opublikowano

Hmm.. To znaczy, że narazie nic się z tym nie da zrobić i nie pozostaje mi nic innego jak bić lv ^_^??

Tak propo. Nie da się nigdzie sprawdzić jaki mam lv? Przykładowo w grupie nigdzie nie pisze jaki mam?

SAY NO!

ACTA

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...