Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Nauka gry] Newbie

Opal

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moim zdaniem kazdy powinien sie uczyc sam.

Są tutoriale,jak ty ich nauczysz to będą robić błedy takie jak ty,których ty nie dostrzegasz.

Każdy niech się uczyć na własnych błędach (ja się tak uczyłem,ćwiczyłem umiejętności,oglądałem innych graczy)

Do nowych graczy: Pograjcie sobie na botach pare razy,ogarnijcie postac,skille i potem grajcie przeciwko SI,jak będziecie mieć staty tak (+15) to możecie iść grać PvP (tak,wiem można iść wcześniej,ale chodzi mi o to żeby nie psuć nerw innym graczom oraz żeby się nie ośmieszyć).

Najważniejsze reguły gry:

-Nie pyskuj

-nie rządź się

-nie afk (odchodzenie od kompa w czasie gry,ponieważ w 5 minut może twoja drużyna stracić dużo bez twojej pomocy)

-nie obrażaj

-nie feeduj [nie oddawaj darmowych fragów - Nie dajesz rady utrzymać linni? -Graj przy turrecie (wieży) ]

-gramy TP (team play) jest to gra zespołowa czyli musisz grać z zespołem,nie sam. Sam na pewno nie pokonasz 5 na raz bez pomocy twojej drużyny

-nie graj na fragi (nie leć za fragiem,ponieważ takie latanie za fragiem może dla twojej druzyny sie skończyć źle) np. Team Fight (Walka,bitwa drużynowa) i twoja drużyna jest mocno obita a ty lecisz za jednym fragiem (będąc najlepszy z drużyny) a w tym czasie przeciwnicy sie zawrócą i zabiją 4 z twojej drużyny (WNIOSEK: Ty zabijesz 1,przeciwnicy 4) wtedy tylko PUSH (szybki atak na turrety,inhibitor) i po grze.

-Kultura,kultura i jeszcze raz kultura

-Nie wyzywaj innych graczy

-Nie odpowiadaj na zaczepki innych graczy,bo co ci da "wymiana słowna" -niech pokażą kto jest lepszy na polu bitwy

-Warduj jak najlepiej swoją linnie,ponieważ nie pomagasz tylko sobie ale i innym z twojej drużyny,można wtedy widzieć,że idą cie z gankowac (tu nie hejttować :D Moimi słowami to PUŁAPKA np 3 na 1 itd.)

-Humor,nie zrzędź i szanuj gre :)

Pozdrawiam! A teraz mnie hejtujcie :)

65726516.png

Jeżeli mój post Ci w czymś pomógł to kliknij

add.png

Opublikowano

2x up piszesz ze sam sie uczyles, a potem ze oglodales innych graczy, czyli w sumie robiles to samo co opal proponuje, tyle ze tutaj newbie ogladaja od razu gre na wyzszym poziomie i nie popelnia newbie bledow jesli dostana pare wskazowek od doswiadczonego gracza

KOCHAM MPCFORUM

d89fc52f42cdca51.gif

Opublikowano

Tak sam się uczyłem ale chodzi mi o to że lubie popatrzec jak inni graja bo wiem ze moge grac na takim samym poziomie jak oni, grałem ponad 3 miechy a potem ogladałem innych.

Wilku nikt nie jest doskonały,nie każdy ma dar do gier,nie każdy ma talent, musi oglądać innych zrozum (oglądając innych jesteś jako obserwator) a jako osoba uczona przez inne osoby uczysz się gry jak oni grają,te same tricki itd. a ja ogladam tylko :)

Nie wiem czy napisałem z sensem czy bez,ale jestem śpiący :]

65726516.png

Jeżeli mój post Ci w czymś pomógł to kliknij

add.png

Opublikowano

Czemu to robie:

-Jestem uzależniony od lola

-Mama bana do 6 stycznia za offensive na rankedach na west

-Mam ochotę komuś pomóc

-Mam to forum w dupię, bo pomagam nowym , nie hajtom z 15 lvl którzy wiedzą więcej ode mnie, rzekomo.

Opublikowano

Ja juz troche umiem grac ale jakby co moglby mi ktos pomoc ogarnac gre tankiem? I junglerke fiddlem

@edit EUNE Wisniowy1905

bd wieczorem albo jutro bo jestem dzisiaj zajety

Pojebna ta gra, kupujesz sobie osiołka i ci nosi kurwa itemy.

Krótko o DoTa

Opublikowano

On chce żeby robić dla niego refflinki ^_-

nie chce...... mnie uczy bez problemu i wymaga jedynie szacunku i innych rzeczy co podał wyżej.....

Opublikowano

U mnie nie problem ja mam tez konto z 3 pakietami postaci (za RP z buga - nie mam bana ani cofki) Wiec napisze moze mi pomoze.

@2up

mysle ze on juz reffinki zrobil

@topic

Wez napisz jakas odpowiedz w topicu bo nie wiem czy mam sie kontaktowac z toba czy nie?

Pojebna ta gra, kupujesz sobie osiołka i ci nosi kurwa itemy.

Krótko o DoTa

Opublikowano

Ja jestem chętny ;]

Mam 12 lat mikrofon,skype podam na PW.

Nigdy jeszcze nie grałem w tą grę więc mam nadzieje że masz stalowe nerwy ;D

@PS.

Gram Eu/Wschód

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...