Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Czy to dobra GPU do BF3?

pakula330

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@2up: i5 2500k napewno ale czy czy pe II x4 955 ?? phenom jest słabszy od i3-2100 więc lepiej niech sobie kupi teraz i3-2100 (jak nie ma kasy) i później wymieni na i5 2500k.

przestań przestań phenomy to bardzo dobre procki ^^ (sam posiadam) nie sadze ze gorszy od i3 od i5 juz mozliwe w koncu jest nowszy. Co do up ja narazie swojego phenoma nie podkrecam poki co wystarcza ;) A pozatym autor tematu posiada i3, wiec ja mu pisalem, ze jak ma budzet to niech dokupi po karcie procesor (i5) i to mu wystarczy.

Back to BF3...

Opublikowano

@upy: łapcie linki i odnajdźcie się po jednej ze stron bo coś wam się chyba w bani po przewracało. Owszem phenomy są dobre ale do wszystkiego oprócz gier bo wtedy zwykły i3-2100 ich bierze z palcem w du***.

- http://www.forumpc.pl/index.php?showtopic=226815&st=15

- http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/Intel_Sandy_Bridge_-_premiera_procesorow-3532.html

wpadne później to jeszcze z parę linków podrzucę. Miłej lektury,

+ Daj "Lubię to" jeżeli w czymś Ci pomogłem.

Opublikowano

1. 3D Mark Vantege:

i3 2100 -

10179 pkt,

965BE (to ta sama konstrukcja co 955 BE tylko wyższe takty) - 11796

Przeszło 2k pkt i3 jest w plecy

2. W Sandrze przewaga i3 jest bardzo mało, bo tylko 2 GiPS, a w zmiennoprzecinkowych 965BE ma przewagę 3GFLOPS

3. Sandra .NET:

i3 2100 - 8 GIPS

965BE - 13 GIPS

Liczba GFLOPS jest na tym samym poziomie, czyli 23GFLOPS

5. MediaCoder: x64, konwersja MPEG2 do H.264:

i3 2100 - 316 sec

965BE -284 sec

6. CineBench x64

i3 2100 - 3.0

965BE- 4.0

7. Gry

W przypadku FarCry 2, ilość wyśwtetlanych FPS jest taka sama.

W Mafii 2 różnice są nie wielkie, ale na korzyść i i3 i 965BE

W R.U.S.E core i3 wygrywa po raz pierwszy w teście nad 965BE o 4 FPS.

Uwagi:

Jedyna uwaga to taka, że Core i3 ma wbudowaną integrę i to jej daję małego kopa, ale jakby jej nie miała to by przegrała z 955/965 BE z kretesem.

Opublikowano

nawet gdyby pare k pkt. w marku można się tylko śmiać z 4 jajowych gówien porównywalnych do i3 :) w grach tak czy siak bardziej opłaca się brać sandy. Nie wiem tylko co ty próbujesz udowodnić :D

Dodam jeszcze że aby phenom był "lepszy" (bo jest we wszystkim innym tyle że nie do gier) musiałby być podkręcony 3,9 Ghz+ a to wiąże się z nowym chłodzeniem.

+ Daj "Lubię to" jeżeli w czymś Ci pomogłem.

Opublikowano

nawet gdyby pare k pkt. w marku można się tylko śmiać z 4 jajowych gówien porównywalnych do i3 :) w grach tak czy siak bardziej opłaca się brać sandy. Nie wiem tylko co ty próbujesz udowodnić :D

Dodam jeszcze że aby phenom był "lepszy" (bo jest we wszystkim innym tyle że nie do gier) musiałby być podkręcony 3,9 Ghz+ a to wiąże się z nowym chłodzeniem.

Pragnę Ci tylko przypomniec, ze i3 wyszedl prwaie rok po phenomie, jakby wyszly w tym samym czasie to niewatpliwie bylby moze nawet porownywalny do i5 :)

ale tak nie jest:p Niby tak, trzeba podkrecac ja juz mam chlodzenie od jakiegos czasu (thermalake contac), ale narazie nie potrzeba mi podkrecac do gier narazie wystarcza.

A teraz czekamy az autor wreszcie odpisze.

Back to BF3...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...