Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Koenigsegg CCX vs Porshe 959

pucek127

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, interesuje mnie porównanie 2 samochodów. Chodzi o porównanie pod względem osiągów, przyczepności, prowadzenia, przyśpieszenia, prędkości maksymalnej i dodatkowego tuningu. Chodzi o pojazdy Koenigsegg CCX oraz Porshe 959. Ceną różnią się ogromnie. I chociaż zdaje się że koenigsegg ma lepsze osiągi to mimo wszystko przegrywa na YT z 959. Moim zdnaiem kierowca nie opanował koenigsegga albo porshe mialo dodatkowy tuning z pakietu kart. Chcę wiedzieć bo nie wiem co mam zakupić. pomóżcie. :(

Opublikowano

podaj link na yt , jestem ciekawy a co do tematu to moze poprostu Koenigsegg ma za slabe sterowanie a za duzo mocy i ciezko go ogarnac

Opublikowano

Hmm...Kierowca CCX zepsuł sobie wyścig na samym starcie, a dodatkowo nie opanował jeszcze tego wozu.

Dlaczego ?

Zobaczcie start, nitro było tak duże, że spokojnie odjechał Porsche, ale tu popełnił błąd.Przez te nieopanowanie kilka razy walną ostro w ściany, a 959 spokojnie odjechało wykorzystując okazje.

Z podglądu na mapę było także widać, że kierowca CCX nie trzymał równej prędkości.

Jaki wniosek ? Nie wiemy jak wyglądał by pojedynek gdyby Koenigsegg był dobrze opanowany.

Opublikowano

Ja bym Polecał porshe 959 sam jeżdziłem nim i wiem że jest dobre :> Przyśpieszenie i prędkość o wiele lepsza od lotusa a lotus jest w miare dobry oraz tym porshe się ładnie i leciutko prowadzi a ccx prowadzi się mniej więcej jak Lambo czy też ford GT

Nick w NFS World : NORBIII98

ATL POWER !

Opublikowano

Podsumowując :D Fakt CCX może i ma lepsze osiągi,ale to nie zawsze się liczy.Porshe poradziło sobie z nim bo ma lepszą sterowność, i dlatego lepiej mu było wchodzić w zakręty.Do tego 959 jest w wersji YearOne,więc jest trochę ulepszony.Wadą CCX jest to że ma gorszą sterowność i ciężko go opanować.Ja na twoim miejscu nie wydawałbym bagatela 25 tyś. boost na tego CCX bo to jest przesada.Lepiej kupić Lamborghini Murcielago i pakiety kart do niego,albo 959 i ulepszyć go.

1346581101-U331713.gif ExModNFSW I NFSWHelper 1346581101-U331713.gif

Opublikowano

sam mam murcielago, i wiem jak prowadzi się ciężki samochód. A poza tym mój kolega ma części ze złotego pakietu kart, i ma w osiągach samochód lepszy niż ten ccx. Tak więc jakby mieć koenigsegga z takimi częściami to myślicie że źle by jeździł?

Opublikowano

Fakt Dobże by jeżdził , ale napewno byś na zakrętach niewychamowywał Nim się ciężko Prowadzi , Ja mam Nissana Silvie i gra się nim super , bo się trzyma dobrze ulicy :>

Nick w NFS World : NORBIII98

ATL POWER !

Opublikowano

Często tak nawet jest że auta z T2 wygrywają z samochodami z T3,więc nie zawsze ważne są osiągi.Do tego nie opłaca się wydawać 25k na jedno auto!

Lepiej kupić Lambo albo 959 i włożyć w nie pakiet kart.

Opublikowano

25k boost`s na auto chłopie bierz porshe oczywiście lżejszy i wygodniejszy dobrze podrasowany też będzie kosił no i jak chcesz wydać kasę to kup porshe i zestawy kart i wtedy będzie dobrze . Nie patrz na osiągi bo to nie jest do porównania sądzę ze kupić CCX to kasa w błoto .

Opublikowano

Twoja sprawa,ale to przesada wywalać tyle hajsu na jeden samochód.

jak ktoś ma kasę to kupuje, jak ktoś nie ma to niech nie gada

Chwalić też się nie musisz,masz kasę - ok kupuj.Chciałeś rady - pomogliśmy Ci.

Nie wiem dlaczego uparłeś się na tego CCX.Zastanów się jeszcze nad Pagani Zond'ą - stoi 10k i jest porównywalna do CCX.

Opublikowano

Niby ccx jest szybszy, ale 959 ma lepsze skręty. I pytanie do Ciebie : ile już grasz w tą grę i który masz lvl?

2815676267.png

Opublikowano

wiecie co ja nie rozumiem radzi sie kolesiowi a ten się uparł przy CCX słuchaj po co w ogóle sie pytasz o poradę kup sobie już tego CCX i żałuj a nie "płaczesz " na forum .

No i oczywiście Zonda Dobra ( Pitch_Black aproved )

Opublikowano

witam. Ma ktos moze tego Koenigsegg CCX ?? bo nie wiem czy warto kupywac.... jakby ktos powiedział jak jezdzi skretnosc predkosc max. itp. byłbym wdzieczny

Opublikowano

podobno jest bardzo dobre bez tuningu i dorównuje porshe 959 i 911 ze złotym tuningiem. Jeżeli włożysz w ccx części ze złotych pakietów kart to będzie najlepsze auto w nfs.

Opublikowano

Moim skromnym zdaniem temat do zamknięcia . Chłopak się uparł przy CCX i sądzę nie ma sensu już ciągnąć tej nudnej wypowiedzi . Nie wnikam w gusta.

Opublikowano

CCX SIE NIE OPŁACA KUPOWAĆ!! Za tą samą cenę można kupić wiele innych, świetnych aut! Lepiej kupić porshe i wstawić unikalne części z pakietów kart.

93353141365207679707.png
by kml14

Cytat

I fight for peace, that's what I'm up here for.

- Patrick ,,PJ" James

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...