Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Sposoby zabezpieczania konta przed kradzieżą

_Quake_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie pobierać hacków z nieznanych nam źródeł. Jeżeli wpisujemy np:. hasło do logowania z klawiatury ekranowej ciężko będzie się do nas włamać.

Opublikowano

Dobre i długie hasełko i tak samo login (specjalne znaki), nikomu nie podawać, i tak samo jak Mar.Quake połączyć konto BP i Facebookiem

Opublikowano

@up i mam nawet do tego strone

http://www.adgraf.net/generator_hasel.php

sam mam z tego haslo i jak narazie nikt sie nie wlamie :) Ps. 10 znakow :D

I oczywsicie nie podawac sidu :)

@down 2 wiesz ze key nie wyplapuje nacisniec myszy ? mozna klawiatura zaawasowana na komputrze znajdziesz ja w akcesoriach i gdzies dalej :P

Opublikowano

Nie piszcie bzdur że ktos wam sie wlamie i potrzebujecie do tego jakichś mega zabezpieczeń jak sejf z pieniędzmi Bill Gatesa.. Po co komu jakies flaxy ? : P

Zresztą jakbym chcial to bym sie wlamal do kazdego z Was bez wysylania zadnych keyloggerów . Haslo wam nie pomoze. Pamietacie jak zjebek stracił konto?

Opublikowano

Dokładnie jak @UP, jak komuś zależy na czyimś koncie to je zdobędzie :P

- no chyba że nie ma odpowiedniej wiedzy z zakresu "włamań / kradzieży itp ..."

@Poland

Co z tego że 10 znaków? możesz mieć i 20 znaków, to maksymalnie długie hasło,

a prosty keylogger to skopiuje i wyśle na maila złodziejowi xD

W dzisiejszych czasach długość hasła i w pewnych przypadkach jego małe skomplikowanie różnymi znakami nic nie daje.

Żeby być bezpiecznym to przede wszystkim:

+ nikomu nie podawać hasła (no chyba logiczne)

+ posiadać antywirusa + antyspyware + zaporę sieciową

+ co jakiś czas np. co 2 tygodnie zmieniać login i hasło do konta, a także hasło do maila (oczywiście nie podajemy tego samego)

+ jeśli do naszego kompa ma dostęp kilku ludzi, to mieć własne konto użytkownika na hasło

+ regularnie skanować system antywirusem

+ nie zapisywać haseł w przeglądarkach

+ pamiętać aby wylogowywać się ze stron internetowych

+ nie otwierać "dziwnych linków" od nieznajomych

+ jeśli przechowujecie hasła np. w notatniku, użyjcie lepszego w tym celu programu LockNote (taki notatnik na hasło)

uff chyba starczy pomysłów :rolleyes:

Opublikowano

Logujcie się za pomocą Klawiatury Ekranowej.

Ja miałem włączonego keyloggera gdy logowałem się na konto bankowe i nic, 100% bezpiecznie. :)

Oferuję moje usługi webdeveloperskie (HTML, CSS, JavaScript (jQuery, AJAX!), PHP, MySQL, PERL).

Więcej pod PM.

Opublikowano

Według mnie najważniejsze jest nie darzenie ludzi zbyt wielkim zaufaniem. Podasz komuś dane bo się wymieniasz lub lub dajesz mu pograć a za 10 minut nie możesz się zalogować na konto lub z fe zostaje yamato...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...