Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jedynki z zachowania na angielskim .

osa1942

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pewną sprawę która męczy mnie od dłuższego czasu.

Zacznijmy : bez przechwałek, ale z angielskiego jestem bardzo dobry, wszystkie sprawdziany kartkówki - wszystko na 5 .

Angielskiego uczę się sam od bardzo bardzo dawna i materiał gimnazjum w jednym paluszku .

Wkur****** się na maxa jak zobaczyłem że mam zagrożenie z angielskiego O_O .

Mam 2x 5 ze sprawdzianów , 3x 5 z kartkówek . Wymarzyłem sobie piąteczkę na koniec roku a tu dupa.

Mamy takiego nauczyciela od anglika że wali po 3-6 jedynek na każdej lekcji za zachowanie. Cała klasa się drze, a ja jak coś powiem (zresztą nie tylko ja) to od razu po kilka jedynek.

W dzienniku mam 5 ocen pozytywnych, wszystkie piątki . Ale za to 20 kilka jedynek . Wszystkie za zachowanie .

Żadnej uwagi ...

I teraz mam pytanie, czy napisać pismo do dyrektora o egzamin sprawdzający lub jakoś pogadać nie wiem . Bo chyba się liczą umiejętności a nie poje***** nauczyciel prawda ?

Co mam z tym zrobić? Olać nie da rady bo idę do LO językowego i potrzebuję dobrą ocenę.

Tłumaczyłem teksty na polski, pisałem własne, wypracowania, opowiadania itp . Nawet recenzje po angielsku pisałem a tu taki poje* wpisuje mi zagrożenie . To raczej nie fer.

Zapraszam do dyskusji.

Opublikowano

Nauczyciel może ci wstawic jedynke za brak pracy na lekcji (czyli w zasadzie za zachowanie) ale tylko jedną. Śmiało możesz złożyc skarge do dyrektora, bo wstawianie 6 jedynek na jednej lekcji świadczy o problemach psychicznych nauczyciela.

Opublikowano

Idź do dyrektora i przytocz zaistniałą sytuacje.

Powinien zrozumieć o co Ci chodzi.

Opcjonalnie poszukaj wzmianki o 1 za zachowanie w regulaminie, jeżeli będziesz miał takie argumenty będą nie do podważenia.

ahril33wis.png

171-4841-ubda1538.gif

Robię userbary!

Opublikowano

Jak ktoś siedzi cicho, i nie ma książki np. To on pyta z zadania po kilka razy tą samą osobę i za każdym razem wpisuje 1.

i tak po 3 - 4 razy. Najlepsze jest to że nie wszystkim tak robi. Nie ogarniam tego.

I jeszcze w ramach zemsty na nauczycielu kusi mnie napisanie tego egzaminu sprawdzającego. Bo coś jest nie tak z nauczycielem jak uczeń ma same 1 i zagrożenie a egzamin piszę na 5 ...

Opublikowano

Za zachowanie powinny być osobne takie punkty czy coś, a oceny to wiedza.

Ehh coza poje,,,, edukacja teraz w tych polskich szkołach

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

Beka. Po pierwsze ten nauczyciel nie ma prawa wstawić ci tylu jedynek z zachowania, a po drugie do oceny końcowej czy tam półrocznej największe znaczenie mają oceny ze sprawdzianów i z kartkówek. Co zrobić? Idź do wychowawcy, jeżeli to nie pomoże to dopiero do dyrektora możesz iść :)

ExGlobal Moderator | exModerator  | ExMentor | Goldmember

Powoli wracam do życia.

Student prawa  ^^

Opublikowano

A jak dyrektor jest tak samo głupi, to pisz do Palikota, przyśle ekipę tak jak do mojego kolegi z Mińska Mazowieckiego(nie pozwalali im się wypisać z religii).

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Jeśli piszesz prawdę że wystawia w chuj jedynek to musisz ! iść z tym do dyra... max 2 jedynki wystawia ! a u mnie wgl , za złe zachowanie nie dają 1 tylko naganna i wypad z klasy + nieobecność ;)

narutotagkopia.jpg

Miej wyjebane na wszystko i na wszystkich ! a tym bardziej na wyżej ustawionych mod*** którzy lizali d*psko żeby dostać posadę .

Opublikowano

Heh ciekawy temat :)

Sprawdź regulaminy itd.

Pójdź do dyrektorki . Jak się nie uda pisz do tego ministerstwa czy tego tam oświaty ;D

Tak na marginesie u mnie w klasie z 6 osób by nie zdało ;P

Jeśli mają po 15 uwag , ile to jedynek o.O ?

Opublikowano

@up

U mnie to samo.. Tylko u nas nauczyciel jak już przesadzimy, to mamy się nauczyć dużo rzeczy i na następny raz je zdać :P Jak już coś, to wywala z klasy i wpisuje uwagę.. żadnej pały :P

2mg3y3k.jpg

Opublikowano

I teraz mam pytanie, czy napisać pismo do dyrektora o egzamin sprawdzający lub jakoś pogadać nie wiem . Bo chyba się liczą umiejętności a nie poje***** nauczyciel prawda ?

Tak możesz pisać.Możesz pisać egzamin sprawdzający zmieni ci to ocene.

Możesz zgłosić wychowawcy u nas to tak działa wychowawca=rozmowa z nauczycielem który coś źle robi=Happy Day

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Jakie w gimnazjum są "zabawne" sytuacje. Na tym etapie idź spokojnie do wychowawcy, on załatwi sprawę. W szkole średniej zapewne nauczyciel by Cię udupił :)

Opublikowano

Za zachowanie dostaje się co najwyżej minusowe punkty o.O

Może Ci tylko wstawić 1 za pracę na lekcji, ale to w wypadkach skrajnych.

Opublikowano

Mój kumpel dostał kiedyś 7 pał na angolskim :P

Idź do dyrektora i po sprawie.

Nie ma prawa Ci wpisać tyle pał i to za zachowanie

Nie bywam już na forum, jeżeli masz sprawę wal na FB...

Opublikowano

Za zachowanie dostaje się co najwyżej minusowe punkty o.O

Może Ci tylko wstawić 1 za pracę na lekcji, ale to w wypadkach skrajnych.

Wszystko zależy od nauczyciela i szkoły. Przykładowo ja nie miałem czegoś takiego jak minusy.

Opublikowano

Zależy od nauczyciela :D

W podstawówce (5klasa) nauczycielka wpisywała jedynki za brak podpisu pod kartkówką/sprawdzianem. Pod koniec roku dostałem 13 jedynek na lekcje. Miałem ponad 300 jedynek i obniżyła o jedną ocenę xD

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Opublikowano

Mieliśmy takiego nauczyciela od Geografii , to zebralismy sie cala grupa i poszliśmy nie do dyrektora ale do Oświaty , i i dyrowi sie oberwalo po dupie to jescze nauczycielowi, od tej pory mamy z nim spokój. :)

A był tam smok ?

@Restive

W tej sytuacji też sporo zależy od szkoły. W gimnazjum wychodzenie może i ujdzie, lecz w szkole średniej nie bardzo.

Opublikowano

Od nauczyciela też zależy czy jest nie poradny i nie umie opanować klasy czy też jest wredny i za takie coś drektor/brak popraw.

Więc też od nauczyciela zależy.

65989911309456598087.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...