Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nie wychodzi ci kula?

Xbot4everX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

JAK ZROBIĆ KULE:
Mam nadzieję że każdy z was metodą prób i błędów zrobi okrąg.
Budujemy ten okrąg tak że po oddaleniu będzie przypominał literkę O ale dla następnego kroku użyję (), bo łatwiej przedstawić. Drugi okrąg budujemy tak, że z tego samego punktu co oglądaliśmy pierwszy będziemy widzieć go tylko jako kreskę | co w połączeniu z pierwszym będzie tworzyć (|) coś takiego.Kolejny okrąg budujemy tak, że od spodu będzie widać literkę O, ale z punktu z którego oglądaliśmy komplikacje pierwszych dwóch, będzie przypominało ------ co po połączeniu z pierwszymi dwoma daje coś takiego -(-|-)-. Następnie na chama łączymy, jak nam się zdaje te okręgi. Ja zawsze robię na początku jedną taką ćwiartkę, a później robię to samo na kolejnych, co czyni wszystko bardziej symetryczne.

No dobra żartowałem ;D W robieniu kuli pomoże wam:

• Stronka :http://www.hardijzer...aftSpheres.html w której generuje ci się projekt kuli. Ustawienia : Radius- promień kuli, Fill- nie to nie nazwa zespołu. To czy kula ma być zapełniona czy pusta. Hints- czy na projekcie mają być ciemniejszym kolorem zaznaczane poprzednie kroki.Bardzo przydatne. Block algin- Jak jest zaznaczone to tworzy promień od środka, którym jest jeden blok, Jak jest odznaczone to robi promień od środka, którym są cztery bloki ustawione w kwadrat. Czyli w dużym skrócie czy kula ma być parzysta, czy nie parzysta.
  • komenda w worldedit : //hsphere <idmateriału> <promieńsfery(pustejkuli)> <yes|no> (jak jest yes to sfera się tworzy tak, że stoimy na jej dnie. Aby zrobić kulę zapełnioną to : //sphere <idmateriału> <promieńkuli>

JEBAĆ MINECRAFTA.

DBSTP

Opublikowano

+ za TuT niektórym się przyda;p

Zatanów się zanim Dasz WARNA! ok?;D

mca.pngmca.png

[10] Jea!

[20[ Jea!

[30]Jea!

[40]Jea!

[50]Jea!

[100]No

[150]No

[200]No

Opublikowano

+ za TuT niektórym się przyda;p

Wiem że mogłem dodać obrazki i wgl, ale nie miałem czasu ;). Jak będą jakieś pytania albo niezrozumienia to dodam xD.

Mam nadzieję że się przyda, bo widziałem na innych forach/stronkach, jak ludzie się pytali: "jak robić kulę".(nie będę podawał gdzie dokładniej bo nie chce robić reklamy)

DBSTP

Opublikowano

Ten tut to kaszka z mleczkiem :P Nic nie można zrozumieć :P Trzeba chwilę pomyśleć aby zrozumieć a to bardzo źle !

Mniej kolorów ! Chcesz aby mi oczy wyszły na wierzch ??

"Kula daje fula. Ómiem kóle mąmóśó daaaaatż."

?? co to jest ??

Napisz go jeszcze raz, pomysł nawet dobry tylko wykonanie do du*** :) Aha i + bo nie znałem tych komend w world edicie :)

Opublikowano

Jak będę miał czas to się wezmę za to ;)

@up co do "Kula daje fula. Ómiem kóle mąmóśó daaaaatż." nie mogłem się powstrzymać, ale już usunąłem.

DBSTP

Opublikowano

Kula w minecraft = oksymoron. No przychylę się do większości że chaotycznie napisane, ale za to że graficznie to przedstawiłeś leci lajk...

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Najlepiej użyć worldedita, ale zawsze można też tak ;d Dziękuję za poradnik, bo zawsze miałem z tym problemy. ;)

@@@@@@@@@

500 post!!!! Yeah!!! :D

iz857a.png
Jak odpowiadasz mi na posta użyj proszę @tsdek - szybciej ogarnę.

Moje poradniki(ANDROID):

Moje poradniki(Programowanie stron):

Opublikowano

Idealna kula za pomoca world edit to nie problem ;d

komenda /sphere id z czego ma byc zrobiona wysokosc szerokosc ;d

homepage04.jpg

___ __ _ _ ____ ____ __ ____ __
/ __) / \ ( \/ )( __)(__ )/ \(__ )/ \
( (_ \( O )/ \/ \ ) _) / _/(_/ / / /(_/ /
\___/ \__/ \_)(_/(____)(____)(__) (_/ (__)

Opublikowano

łap lubie to bo próbuje od kilku dni zrobić idealne koło w paicie i w gimpie we wszystkim próbowałem i nic a tu nagle taki tut masz odemnie wielkiego Lubie TO

Opublikowano

Tutek dobry ale jak ma sie admina to jedna komenda ;)

gw2c.png

http://www.mpcforum.pl/topic/705615-guilds-wars-oficialna-reklamadedyk-248non-premium80-slotownewprofessionalwl-off0-lwc0-cuboid0-dzialekfactionszapraszam/

Zapraszam na serwer !

Opublikowano

na singlu jak ktoś nie ma komend bo SPC nie ma to nie zrobi za pomocą komendy :P albo jak masz z minecraft.jar ;>

Opublikowano

Takiego sposobu nigdy nie widziałem, chociaż jest trochę dziwny i zżera dużo czasu.

Nie lepiej użyć komendy //sphere długość szerokość id itemów?

mpcubfluo.png
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Słaby tut mało info i jedna komenda .

Raczej się nie przyda jak coś jest jeszcze //hcyl (Tworzy wierze) i //hsphere (tworzy kule pusta od srodka .

W skali od 1 do 10 0/10 !

Wróciłem.
664501451058467508490.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Słaby tut mało info i jedna komenda .

Raczej się nie przyda jak coś jest jeszcze //hcyl (Tworzy wierze) i //hsphere (tworzy kule pusta od srodka .

W skali od 1 do 10 0/10 !

tut jest o kuli, więc nie ma miejsca na cylindry. Gdybyś umiał czytać/czytał uważnie, to przeczytałbyś "

komendy w worldedit : //hsphere <idmateriału> <promieńsfery(pustejkuli)> <yes|no> (jak jest yes to sfera się tworzy tak, że stoimy na jej dnie. Aby zrobić kulę zapełnioną to : //sphere <idmateriału> <promieńkuli>" tylko się zbłaźniłeś.

DBSTP

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...