Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Przywrócenie Kary Śmierci !

93 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ile masz lat ?

• 15
      46
    • 16 - 18
      39
    • 19 - 22
      5
    • Wi?cej
      3
  2. 2. Chcesz przywrócenia kary ?mierci ?

• Tak.
      54
    • Nie.
      29
    • Nie mam zdania.
      10

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pierwsze o czym pewnie niektórzy pomyśleli to to dlaczego ankieta jest od 15lat .. wystarczy spojrzeć na pytanie aby dowiedzieć się czemu..

Ja jestem jak najbardziej za przywróceniem tej kary, ponieważ co nie którzy pomyśleli by najpierw zanim coś zrobią. Wiadomo nadal ludzie popełniali by przestępstwa ale jeśli wiedzą że mogą stracić przez to życie zastanowili by się parę razy czy na prawdę warto. Był by to zarazem taki straszak na przestępców. Nawet jeśli popełniają przestępstwo nie zasługujące na karę śmierci to jednak w psychice człowieka jest ta niepewność, ta myśl że dostanę karę śmierci.....

Czekam na wasze opinie na ten temat.....

@down: I taki dostaje np. 10 lat po paru wychodzi za dobre sprawowanie i dalej robi to samo... mało jest takich którzy kompletnie zrywają ze swoją przeszłością... np. rozprowadzał narkotyki przed karą i po karze robi to samo. Oczywiście nie chcę tu nikogo obrażać bo wiadomo że są tacy którzy po wyjściu z więzienia stają się lepszymi ludźmi.

@down. trzeba było napisać edit bo tak moja wypowiedz nie ma praktycznie sensu w stosunku do twojej nowej.... wcześniej napisałeś że jesteś na NIE

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Niech bandyta się męczy z tym co zrobił, chociaż kara śmierci też by mogła być

@edit no tę masz rację

Ale mnie denerwuje to ,że w niektórych więzieniach jest tak ,że oni jeszcze się uczą za podatek którzy płacą nasi rodzice

Te pieniądze powinny iść na to co jest naprawdę potrzebne

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Gość malutki688
Opublikowano

omg a jak niewinnnego czlowieka by poddali tej karze?

tak btw nie ma szans zeby przywrocic ta kare bo jestesmy w UE i wstepujac do niej musimy przestrzegac praw w niej obowiazujacych

Opublikowano

omg a jak niewinnnego czlowieka by poddali tej karze? - To po pierwsze

tak btw nie ma szans zeby przywrocic ta kare bo jestesmy w UE i wstepujac do niej musimy przestrzegac praw w niej obowiazujacych

Mam 15 lat pomysł jest iście szatański..

Każdy człowiek ma prawo do życia niezależnie co zrobił

Polacy to kraj w wiekszosci chrzescijan gdzie Bóg może nam odebrać życie a nie ktoś inny

Nigdy nie będzie i wypierd@lać z takimi pomnysłami

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

@3up

W więzieniach np. w Niemczech więźniowie wstają rano i idą do zakładów pracy i zarabiają na siebie.. a w Polsce to się uwali na tym łóżku i leży nic nie robi żarcie ma jakaś świetlica jest.... i nic nie robi... powinni za*ie*d*l*ć ..... a nie leżeć sobie...

A jak takiego nie będzie to nie trzeba będzie płacić na jego utrzymanie..

Po rządach PO za np. nie zapłacenie alimentów ( 200zł ) idzie się do więzienia na bodajże 3 miesiące i kosztuje to państwo 7tyś zł.... zostawię to bez komentarza....

@2UP

A gdzie w prawie UE jest zakaz kary śmierci... Był taki tekst że każda istota ma prawo do życia i teraz nasuwa się pytanie dlaczego sama odebrała je innej ?? Jeśli zamordowała kogoś bez przyczyny lub z błahiego powodu powinna dostać to samo ( śmierć )

jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie.

@UP Patrz niby wszyscy chrześcijanie a jednak Palikot zajął dobre miejsce w wyborach..

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Kara śmierci... nie to by było za proste.

Tureckie więzienie, tego nam trzeba, nie dość, że tanio to jak skutecznie. Minimalne racje żywnościowe a w celi można tylko walić głową o ścianę.

A dla najgorszych malutka cela, z rurkami połączonym z zakończeniem jelita grubego i pęcherza moczowego, no i do paszczy. I w takiej pozycji do końca swojego życia.

Są o wiele lepsze sposoby na karę niż śmierć.

Opublikowano

Nie, kara śmierci to za dużo według mnie.

Każdy człowiek ma prawo do życia i nie może zostać zabity za swoje czyny.

Tak samo gdy kogoś ukarzą nie sprawiedliwie?

Opublikowano

Nie, kara śmierci to za dużo według mnie.

Każdy człowiek ma prawo do życia i nie może zostać zabity za swoje czyny.

Tak samo gdy kogoś ukarzą nie sprawiedliwie?

Mówisz tak, bo nie zdajesz sobie, jakie zło mogą wyrządzić ludzie.

Ja jestem jak najbardziej za karą śmierci i to w szczególności dla pedofilów, nie wykluczając absolutnie tych pseudo-księży.Jestem osobą wierzącą.

Kościół Katolicki ponoć nie jest za karą śmierci, ale wywodzi się to tylko z nieznajomości Ewangelii.Sam Jezus Chrystus jest za karą śmierci dla pedofilów.

Cytuje fragment z Ewangelii św. Mateusza: "(...)Kto by się stał powodem grzechu dla jednego z tych małych... temu byłoby lepiej kamień młyński zawiesić u szyi i utopić go w głębi morza" (Mt 18, 6)

Więc zdecydowanie mówimy TAK karze śmierci.

@TruthHurts

To ja mogę powiedzieć, że "leje" na nastoletnich i młodocianych ateistów, którzy chcą się po prostu popisać swoją nowoczesnością o.O Ale mam i do ateistów szacunek, więc i Ty szanuj czyjąś religię.

Opublikowano

Tak,nie jestem katolikiem,nie wierze w zadne religie wiec nie obchodza mnie jakies moraly czy ksieza.

Mowie z wlasne perspektywy,dla mnie kara smierci powinna byc nawet za kradziesz dlugopisa:D nie no zart

Ogolem na tak ale w bardzo drastycznych czynach takch jak wymordowanie calej rodziny czy co innego;d

sstwc.jpg

Opublikowano

Wiek - prawie 19.

Co do treści tematu - nie jestem za przywróceniem kary śmierci. Według mnie jest to w pewnym sensie uniknięcie kary. Jakiemuś mordercy zazwyczaj i tak nie zależy już na niczym, więc śmierć jest dla niego bardzo dobrym wyjściem, a jeżeli dostałby dożywocie, to musiałby się zmagać z wyrzutami sumienia itd. Zamiast kary śmierci powinni wprowadzić bardziej rygorystyczne prawo, które największym przestępcom nie pozwalałoby wyjść np. za dobre sprawowanie.

Poza tym, Kaczyński jest za karą śmierci, a za aborcją już nie - jebany hipokryta.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

bóg daje życie i tylko On moze je odbierac, Jak najbardziej jestem temu przeciwny bo to jest okropne

sygnlamborginipro.png

Filmy z Metin2.PL Solar s26

Opublikowano

Jestem jak najbardziej ZA

To co się dzieje to tragedia sama w sobie...

Nie chodzi o to, aby wypełniać ten warunek, ale żeby ludzie najpierw zastanowili się nad konsekwencjami swoich czynów, zanim coś zrobią. Może wtedy zapanowałby większy spokój. Trochę rygoru jeszcze nigdy nikomu nie zaszkodziło.

tlofbnowe2.jpg

Opublikowano

1.) O jakiego człowieka chodzi ??

2.) Ja jestem na TAK , wgl. każdy bandyta wychodzi po 20 - 30 latach za dobre sprawowanie , a jak wyjdzie robi to samo...

narutotagkopia.jpg

Miej wyjebane na wszystko i na wszystkich ! a tym bardziej na wyżej ustawionych mod*** którzy lizali d*psko żeby dostać posadę .

Gość malutki688
Opublikowano

Dla pedofili i w wyjatkowych przypadkach TAK

takich to do kastracji, ale mi by sie widzialy obozy pracy albo cos takiego.np w kopalniach

Opublikowano

@2xUp

Dlatego napisałem - kara śmierci to w większości przypadków uniknięcie kary i nie powinno się jej wprowadzać.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Wiek - prawie 19.

Co do treści tematu - nie jestem za przywróceniem kary śmierci. Według mnie jest to w pewnym sensie uniknięcie kary. Jakiemuś mordercy zazwyczaj i tak nie zależy już na niczym, więc śmierć jest dla niego bardzo dobrym wyjściem, a jeżeli dostałby dożywocie, to musiałby się zmagać z wyrzutami sumienia itd. Zamiast kary śmierci powinni wprowadzić bardziej rygorystyczne prawo, które największym przestępcom nie pozwalałoby wyjść np. za dobre sprawowanie.

Poza tym, Kaczyński jest za karą śmierci, a za aborcją już nie - jebany hipokryta.

I taki sobie żyje te 25lat w więzieniu za nasze pieniądze.... to się nie kalkuluje jeśli nie miało by być kary śmierci to taki powinien mieć zakaz warunkowego zwolnienia i obok więzień powinny być zakłady pracy... jeśli nie pracuje nie ma kasy = nie ma co jeść i tyle musi pracować.... tak jak to jest w więzieniach na zachodzie...

I po co on ma siedzieć te 25lat jak już wcześniej napisałem wychodzi i robi to samo także trzeba patrzeć na dobro ogółu a nie na dobro przestępcy..i skrócić mu życie same + nie będzie już np. więcej gwałcił lub coś w tym, stylu a my nie będziemy musieli wykładać kasy żeby on miał w dupę ciepło i miał co żreć....

Opublikowano

Powinni przywrócić...

Np za morderstwo dostają po 15 lat i wychodza po 10 to jest kpina /pedofile i ci inni to samo kpina po prostu ! takim jedynie kula w łeb

1385378412-U477327.png

By Miyoshi

Opublikowano

Mimo iż jestem za przywróceniem to nie da rady. Jesteśmy w UE gdzie jest to zakazane, max dożywocie.

Jakiś czas temu był ten zamach w Norwegii i co? U nich nawet dożywocia nie ma, koleś dostał 25lat za zabicie ponad 100 osób, porażka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...