Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Shaco AP cz AD (ankieta)

Baquss

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tylko, że niektórzy myślą i w te krzaki Ci nie wejdą.

Ciekawe, w takim razie nie zrobią dragona/barona/jungli

Podczas gry shaco AP zawsze robię blue jako pierwszy i idę rozstawić szybko 3-4 boxy przy golemach, FB praktycznie zawsze się trafia.

W late boxy stawia się tam, gdzie każdy bez przemyślenia przechodzi, czyli pobocza środkowej linii, baron, dragon, blue buff.

Oczywiście często się zdarza natrafić na kogoś, ale shaco i problemy z ucieczką? Nigdy o czymś takim nie słyszałem.

Dodam też, że rozstawiając boxy na linii ucieczki, shaco AP może nieświadomie zgarnąć killa.

Ostatnio zdarza mi się to nader często. Nie rozumiem więc dlaczego tak wszyscy głosują na AD.

Poza zrobieniem klona, nie ma wtedy jakiegoś pięknego dmg, zwykły nocturne go sklepie do łez.

Btw: Team Fighty się inicjuje tam, gdzie shaco rozstawia pułapki, aż takie trudne do zrealizowania? Nie, wystarczy support w roli przynęty.

Zbliżamy się ku końcowi.

95/100 %

Żegnaj MPC Forum

Opublikowano

Ciekawe, w takim razie nie zrobią dragona/barona/jungli

Podczas gry shaco AP zawsze robię blue jako pierwszy i idę rozstawić szybko 3-4 boxy przy golemach, FB praktycznie zawsze się trafia.

W late boxy stawia się tam, gdzie każdy bez przemyślenia przechodzi, czyli pobocza środkowej linii, baron, dragon, blue buff.

Oczywiście często się zdarza natrafić na kogoś, ale shaco i problemy z ucieczką? Nigdy o czymś takim nie słyszałem.

Dodam też, że rozstawiając boxy na linii ucieczki, shaco AP może nieświadomie zgarnąć killa.

Ostatnio zdarza mi się to nader często. Nie rozumiem więc dlaczego tak wszyscy głosują na AD.

Poza zrobieniem klona, nie ma wtedy jakiegoś pięknego dmg, zwykły nocturne go sklepie do łez.

Btw: Team Fighty się inicjuje tam, gdzie shaco rozstawia pułapki, aż takie trudne do zrealizowania? Nie, wystarczy support w roli przynęty.

Co do btw, powiedz mi kto mądry goni za supportem po krzakach, gdy shaco jest pod ap? MYŚL ..

Opublikowano

jak dla mnie AP Shaco jest dobry tylko w early robi blue, idzie w krzaki zabija junglera lecz nie zawsze bo moze sie trafic dobry support ktory rzuci cv tam gdzie trzeba, i w late jest pozniej useless bo ma low lvl kilka killi ale 0 farmy wiec nie polecam grac ranki. A AD Shaco wystarczy ze sie troche wyfarmi w early i z dobrym buildem mozesz wycarrowac gre

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Shaco pod AP możesz sobie budować na normalach gdzie ludzie kompletnie nie ogarniają.

Na rankedach już takie coś nie ma prawa bytu. Tam grają osoby mające już jakieś pojęcie o grze i krzaków wtedy unikają jak ognia.

A pozatym jesteś kompletnie useless w trakcie team fightów i z tego powodu Twój team musi grać 4vs5.

@UP:

Mieliśmy to samo na myśli : P

No chyba sobie żartujesz ;D , "Tam grają osoby mające już jakieś pojęcie o grze i krzaków wtedy unikają jak ognia" hahaha , no tak całą grę będę unikał krzaków :P dobra myśl ^^ , liczy się teamwork , Shaco jest dobry pod samo AP jak i samo AD , jak każdą postać trzeba nim umieć grać , mieć odpowiednią taktykę oraz ogarnięty team co ułatwia sprawę :) , po prostu trzeba nim pograć trochę.

oficjalnelogo.png

Opublikowano

AD, jaka to frajda grać pod ap i czekać w krzakach aż ktoś wejdzie?? :P :P

Nie ma emocji - jest spokój.

Nie ma ignorancji - jest wiedza.

Nie ma namiętności - jest pogoda ducha.

Nie ma chaosu - jest harmonia.

Nie ma śmierci - jest Moc.

Opublikowano

Co do btw, powiedz mi kto mądry goni za supportem po krzakach, gdy shaco jest pod ap? MYŚL ..

No wiesz, moja koleżanka janinka zawsze zwabi jednego lub więcej pachołków, to wcale nie jest takie trudne.

Podam Ci przykład, górną wieżę nam rozwalili, dobijali się do drugiej, w takim razie pani janina z pół hp idzie sobie pushować mida, i pushuje, pushuje, a tu nagle kilku nieogarniętych gamoni samych wbija się w pułapki, no bo właśnie, po co chodzić na około, jak można na skróty przez krzaki. Oczywiście często się zdarza, że ten haczyk padnie, raz lub dwa. Ale co tam, ważne, że mamy więcej fragów;)

jak dla mnie AP Shaco jest dobry tylko w early robi blue, idzie w krzaki zabija junglera lecz nie zawsze bo moze sie trafic dobry support ktory rzuci cv tam gdzie trzeba, i w late jest pozniej useless bo ma low lvl kilka killi ale 0 farmy wiec nie polecam grac ranki. A AD Shaco wystarczy ze sie troche wyfarmi w early i z dobrym buildem mozesz wycarrowac gre

Zadaniem supporta jest raczej rzucać CV na wrogiego junglera, czyli te krzaki po przeciwnej stronie.

Nie rozumiem jakim cudem miałby odsłonić kawałek mapki tam, gdzie nasz jungler ma iść farmić.

Choć zdarzyło mi się to zaledwie 2 razy, to nie uważam, żeby każdy support tak robił.

Zbliżamy się ku końcowi.

95/100 %

Żegnaj MPC Forum

Opublikowano

No chyba sobie żartujesz ;D , "Tam grają osoby mające już jakieś pojęcie o grze i krzaków wtedy unikają jak ognia" hahaha , no tak całą grę będę unikał krzaków :P dobra myśl ^^ , liczy się teamwork , Shaco jest dobry pod samo AP jak i samo AD , jak każdą postać trzeba nim umieć grać , mieć odpowiednią taktykę oraz ogarnięty team co ułatwia sprawę :) , po prostu trzeba nim pograć trochę.

Nie chodzi o to, że nie będą nigdy wchodzić do krzaków.. Czepiasz się szczegółów.

Chodzi o to, że już bardziej ostrożnie się do nich podchodzi gdy shaco buduje się pod AP.

Szczególnie jak jesteś papierem.

Ale i tak Shaco AP to UP shit. Co z tego, że zgarnie parę fragów w tych krzakach jak w teamfighcie gracie 4vs5?

Jeśli drużyny są na podobnym poziomie to może to zaważyć na waszą niekorzyść.

Tak jak mówiłeś liczy się teamwork, a nie gra dla własnych fragów.

Lepiej wygrać mając staty 1/5 i niż przegrać mając np. 11/0.

1373662483-U83583.png

Specjalista
Opublikowano

Shaco ad - 5v5

Shaco ap - 3v3 and dominion

Proste?

Grałem z ap na 5v5 jedynie dmg robi swoim klonem albo ktoś wejdzie gdzieś ...

giphy.gif

Opublikowano

Shaco ad - 5v5

Shaco ap - 3v3 and dominion

Proste?

Grałem z ap na 5v5 jedynie dmg robi swoim klonem albo ktoś wejdzie gdzieś ...

Z tym się w 100% zgadzam .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...