Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[4Story] Kilka słów o ulepszaniu

WarRock0nly

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@UP

Wiem że jest dużo zwolenników gier typu metin i tibia ale to jest 4 story i niech się tu nie wypowiadają takie osoby

Ja też wyraziłem swoje zdanie o takich głupich postach osób nie znających się na ulepszaniu, grze itp

Jeśli masz więcej takich problemów proszę pisz w wiadomościach

Dlaczego radar się ze mną zgadza? widocznie mam rację

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

• Odpowiedzi 71
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

widze, że nikt nie czyta ze zrozumieniem, tu nie jest miejsce na spam czy wygadywanki, jeśli nie piszecie swoich doświadczeń to zamkniemy temat i spokój ;p

Opublikowano

Tut jest stary jak świat i co więcej nie prawdziwy. Oparty na domysłach ludzi z globala sprzed 3 lat prawie. Ulepszanie działa na zasadzie pewnego algorytmu z pętlą i generatorze liczb pseudolosowych. Każdy szczegół kowala rozpisał Dilmah (oraz większość algorytmów, najczęściej sie powtarzających) na forum board.4story.pl

Chyba jako jedyna osoba, ma pojęcie o ulepszaniu w praktyce, więc polecam zaglądnąć na oficjalne forum 4s i odszukać temat o ulepszaniu.

Co więcej na forum The Pride, jest podany aktualny tut uszlachetniacza i ulepszania, w tym tabela poszczególnych spaleń danych itemów by wbic cos wyżej, zaleznie cyz uzywamy eliksiru szczescia x2, x2,5 czy x3. Nie ma tu czegoś takiego jak szczescie. Ponadto ulepszanie ma zwiazek z obnizaniem forumłą opamiętania, umagicznianiem amgistrem czy alchemikiem, bo wszytko obslugiwane ejst przez 1 program. Polecam naprawdę poradniczek Delmy :>

Zeby mieć pewnosc wbicia czegoś, nawet z pomocą tych tutoriali, trzeba wydać coś więcej, ulepszenia "za esemesa +18-20" to raczej czysty traf na "a co mi tam ulepszam! raz sie zyje!" w specyficzny punkt algorytmu.

Opublikowano

dobra może też coś napisze w tym temacie. Ulepszanie owszem jest losowe, ale na każdym poziomie jest zupełnie inny algorytm przez co system jest naprawde trudny do rozszyfrowania. Czy ulepszymy czy nie, możemy się dowiedzieć TYLKO sprawdzając otrzymywane do gry pakiety przez serwer. Pakiety są zwykle ukryte, zaś jest w nocy 1 minuta w której mamy dokładnie numerycznie ukazane czy obecne ulepszanie się powiedzie czy też nie.

Czyli podsumowując są 23 algorytmy czy ulepszanie się powiedzie czy też nie.

Co oznacza, że tabela w tym temacie przedstawia w 100% realia upgrade'u przedmiotów.

up

każdy algorytm ma pętle, to chyba oczywiste

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Na moją głowę tut jest taki sobie, aczkolwiek pamiętam że na tym forum był już wręcz identyczny poradnik więc nie wiem po co komu kolejny. Dodam że tamten był o niebo lepszy od tego.

Pozdrawiam.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Temat o procencie szans ulepszanych itemów oraz samym ulepszaniu już od dawna jest na forum. Nie wiem po co kolejny, który jest słaby pod względem treściowym jak i wizualnym.

http://www.mpcforum.pl/topic/228823-poradnik-tabela-ulepsze-procenty-szans/

http://www.mpcforum.pl/topic/155055-tutorial-ulepszanie-uszlachetniane-otwieranie-4story/

ex Moderator Metin2 | ex Moderator 4Story

Opublikowano

@up ale to są tylko szanse i gdzie można ulepszać... wielu nowych graczy po prostu nie wie rzeczy typu kolorki od jakiego +'sa itp.... i większość użytkowników to lenie co nie będą grzebać rok czy dwa lata w tył.... a ty chyba zobaczyłeś tylko temat i kolorki zobaczyłeś i od razu swój post napisałeś :>

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja bez niczego ulepszyłem sepire na +12 ale na 13 sie spaliła

Siemka , grasz w mc , szukasz klanu , pisz!!!

• 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja dzisiaj sobie ulepszałem rózge +13 i spaliło.

Już wiem dlaczego :D

Gram w CS 1.6 pod nickiem [M]aster.

A w 4Story PL i EG: Raysiln.

MPCForum upada ! To koniec !

AMEN.

Opublikowano

@ 2 up ... to oznacza ze masz szczęście... szanse nie są napisane że jest 0%.... i na pewno za każdym razem do +11 nie ulepszasz bez spalenia bez tynka -.-

• 2 tygodnie później...
  • 5 miesięcy temu...
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Panu który stworzył poradnik coś się pomyliło, z +8 na +9 trudno cokolwiek wbić, trzeba obniżyć na +7 i walnąć mistrzem na +9.

CWpuE1z.png

Remigiusz mówią mi.

Opublikowano

Panu który stworzył poradnik coś się pomyliło, z +8 na +9 trudno cokolwiek wbić, trzeba obniżyć na +7 i walnąć mistrzem na +9.

z +8 sa wieksze szanse niz z +7, a 9 jest prawie nie do przebicia. Wiem co mowie, widze jakie sa % w plikach -.-

nie zgodzę się z tobom, jak może być losowe? Programista nie mógł zaprogramować "losowo" bo jak to zrobisz? Jest system, który odgadł "Drael" ...

a co do zmiany nazwy tematu to proszę zmienić na [tut] poradnik o ulepszaniu dla początkujących lub coś w tym stylu

Kowal jest losowy, poczytaj o funkcji RANDOM, RANDOMIZE, MATH RANDOM.

Opublikowano

dobra może też coś napisze w tym temacie. Ulepszanie owszem jest losowe, ale na każdym poziomie jest zupełnie inny algorytm przez co system jest naprawde trudny do rozszyfrowania. Czy ulepszymy czy nie, możemy się dowiedzieć TYLKO sprawdzając otrzymywane do gry pakiety przez serwer. Pakiety są zwykle ukryte, zaś jest w nocy 1 minuta w której mamy dokładnie numerycznie ukazane czy obecne ulepszanie się powiedzie czy też nie.

Czyli podsumowując są 23 algorytmy czy ulepszanie się powiedzie czy też nie.

Co oznacza, że tabela w tym temacie przedstawia w 100% realia upgrade'u przedmiotów.

up

każdy algorytm ma pętle, to chyba oczywiste

Jest 1 algrymtm, jednak zmieniają się wartości i warunki.

• Biter. zmienił(a) tytuł na [4Story] Kilka słów o ulepszaniu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...