Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[4Story] Kilka słów o ulepszaniu

WarRock0nly

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ten co napisał ten post "losowe" rozwalił mnie... po 1 za dużo metina a po drugie skreśl "Aktualnie gram w runes of magic" tylko napisz "Ciągle rżne w metin 2 i staram sie nabic 26 lvl" hahaha to mnie rozwaliło..

a za ten poradnik masz wielkie LIKE!

pozdro, i oby tak dalej (:.

Czyżby kolejny hejter?

1. Udowodnij mi, że nie mam racji.

2. Przestań pierdolić o metinie, bo jak musze czytać posty takich kretynów jak ty to szlag trafia.

WolfTeamPL player

• Odpowiedzi 71
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@UP

Udowodnij że ty masz racje bo skoro większość uważa ten poradnik za dobry nawet bardzo dobry i że każdemu działa a ty wyjeżdżasz z tekstem ulepszanie jest losowe To ty powinieneś nam udowodnić swoją racje.

Ps póki nie znajdziesz potwierdzenia swojej tezy że ulepszanie jest losowe to nie wypowiadaj się

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Karasuux3

Proszę nie kłuć się ze mną, wiem że ulepszanie nie jest losowe ponieważ spróbuj ulepszyć item z +12 a potem z +11 i zobaczysz różnice...

Losowe jest tylko to że formułka mistrza ulepsza czasem o +3 czasem +2 a czasami o +1

Opublikowano

Ulepszanie zdecydowanie nie jest losowe, A co do czeladów\mistrza to item może ulepszyć sięod +1 do +3

2ahwswi.jpgPomogłem? Wciśnij '' Lubię to''
Opublikowano

Nie mam zamiaru udowadniać tu swojej tezy, że ulepszanie jest losowe. Tak jest w zdecydowanej większości gier i 4story również do nich należy. Jeśli chcesz, bym zmienił swoje zdanie udowodnij mi słuszność tego "poradnika".

WolfTeamPL player

Opublikowano

Nie będę dalej prowadzić dyskusji w tym temacie, wypowiedź o udowadnianiu tezy kierowałem bardziej do Autora tego "poradnika". Chciałbym mieć jakiś dowód na to, że ten tut mówi prawde.

WolfTeamPL player

Opublikowano

@up to Ty mi napisz dlaczego tak sądzisz... proszę ss'y oraz przykład dłuższego ulepszania według mojego systemu ulepszań z nieparzystych + i twoim brakiem sposobu i paleniem na chybił trafił

Nie chcesz udowadniać to proszę zakończ kłótnie, ponieważ nie masz dowodów na swoją krytykę mojego poradnika ...

Chcesz mieć dowód? Dowód jest 24/7, mój poradnik nie napisałem o tak sobie, tylko według moich i wielu innych graczy obserwacji oraz własnych doświadczeń, będę mieć kk to napisze i udowodnię

Opublikowano

Karasux, przestan spamowac, ty sie lepiej nie wypowiadaj, napewno nie wiesz co to 4Story, 4Story nie należy do Rom'a czy METIN2, warrockonly ma racje losowo nie jest, ulepsz z +13 a potem z +14 to zobaczysz różnice.Udowodnij swoją teze albo przestan spamowac i wogóle się tu wypowiadac!.

Opublikowano

ehh

kowal działa na podstawie algorytmu który określa ilość spaleń i wbić

kiedy kreska wskoczy w odpowiednią zębatkę to ulepsza ...

owszem do +10 ulepsza się łatwiutko ... ale wszystko to algorytm

kiedy wchodzil path z aukcjonerem itd kowal dawal ok 60% wejsc z +17

Opublikowano

@up może i algorytm, ale w 100% jest DUŻO ŁATWIEJ ULEPSZYĆ z NIEPARZYSTYCH + niż z PARZYSTYCH, i o czym ty mówisz? jaki path? omg, wystąpił bug, i nie było żadnego znaczenia czy bijesz z +16 czy z +17, w tym się zgodzić mogę, sam set na 21/22 wbiłem ponieważ coś się kowali stało, nie wiem, może miał okres ... lecz 90% moich ulepszeń się udawała ;D

Opublikowano

Heh tyle już gram w 4story , a myślałem , że szansa od 1 do 3 jest 100% :P

99% to dużo ? Mi spalił :( więc bez komentarza.

Opublikowano

@up kolorki według mnie nie są takie złe, wszystko po to aby pokazać te szanse :) a tego lajka jak już napisałeś to możesz dać *.*

Opublikowano

Tu chodzi o to z jakiego plusa ulepszasz na ile , i kto ulepszył na ile + , to wszystko to jedne działanie matematyczne xD bo inaczej tego nie można nazwać trzeba obserwować , np .ktoś ulepszył na +12 i +14 ty ulepszasz uczniem na 13 i ci nie wchodzi , musisz patrzyć co po +12, +14 wejdzie patrzysz i widzisz że jest +12 +14 i później ktoś na 16 wrzucił to wiesz że masz bardzo x3 dużo szans na ulepszenie ale z czelednikiem z +13 . <--------- to wszystko przykład wystarczy obserwować ulepszanie co prawda nie jest łatwa sprawa ale po 2 tyg. możesz nawet bez tynków i + szans na jakieś +14-17 ulepszać .

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

z tym co napisałeś @Up się nie zgodze, ale prawdą jest że po udanym ulepszeniu na +6 bez tynka itp jest większa szansa coś wbić :)

Opublikowano

@up

prosze takimi rzeczami nie spamować, jak coś to można jakieś sposoby czy coś pisać tu lub mi na pw :)

Opublikowano

@około 10 up :D

Wypowiedź Dawida333222

Człowieku ogarnij się masz 8 lat, on tylko powiedział swoje zdanie, a Ty zaczynasz odrazu wyzywać, jest tu dużo zwolenników gier Metin2

jak i gry 4Story, więc ogarnij się i swoje palce gdy naciskasz nimi o klawiature

@Radara22

zgadzasz się z nim ? Napisz dlaczego, powód, a tak to tylko powinno uznać się twoją wypowiedź za Spam.

1z3uffc.png

Sygnatura by around i av.

Uczę Się Programować !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...