Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Prośba] Trudne początki z Twich

Narh

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Dosłownie przed chwilą zakupiłem polecaną dla mnie postać - Twich. Długo grałem Teemo i po prostu rozwalałem nim wszystkich po kolei. Gdy grałem z botami w trybie zaawansowanym Twich'em nie szło mi najlepiej. Dlatego proszę Was o rady dotyczące tej oto postaci. Chodzi mi głownie o system wali, combo, system ucieczki, może coś w stylu jak zdobyć first blood'a i inne. Z góry dziękuję.

Opublikowano

Poprostu siedzisz na niewidzalnosci jak zostaje malo hp dobijasz sobie wracasz na niewidzialnosc,gankujesz mida,dolna linie,gorna i masz kile proste

Ach cr7 klekaj przed mistrzem Messim=)

Opublikowano

TwiTch nie Twich. Combo uzywasz niewidzialnosci, ulti, spowolnienie i jak ma malo hp to dobijasz truzina. First blood idziesz na niewidzialnosci na bota i gankujesz.

Moje AMV:

Arpeggio Of Blue Steel:

https://www.youtube.com/watch?v=tMZDfT2ds4I

5 Centimeres per second:

http://www.youtube.com/watch?v=4UFHW47oIwc

Gun Gale Online// Sword Art Online 2:

https://www.youtube.com/watch?v=fP2gEn28_cY

Postaw +, właśnie plusy motywuja mnie do dalszego działania

Opublikowano

Oj przepraszam za Twitch'a, nie zwróciłem uwagi... Próbowałem gankować na niewidzialności ale zwykle padałem... Czy mam najpierw nim na minionach expić, a potem brać się za "gank" -.-?

Opublikowano

Nie wiem czy runy pod krytyka i penetrację, tudzież crit dmg są dobre.

Ostatnio użyłem run na tanka (na start 56 armora i 50 magic resista), przyznam szczerze, że z first bloodem nie było problemu.

Byłem na dolnej linii wraz z moim kolegą (shyvana - nie pamiętam jak się pisze), w pewnym momencie zaatakowaliśmy ich ad carry, niestety lol mi się zminimalizował (Akurat byłem na Win7 - nie mam sterowników do karty graficznej), przywróciłem go do normalności i cóż ujrzałem ?

2 kille na koncie, miałem 100 hp ale no proszę, udało się. Warto na start mieć runki pod defa, przynajmniej nie jesteś tak papierowaty jak zwykle, a te 2 kille dały mi możliwość kupna butków + co nie co na krytyka i szybkość ataku, z późniejszym etapem gry nie było problemu.

Moje combo Q>W>E (jeżeli nie masz jeszcze 6 poziomu), potem tak jak ktoś wyżej pisał, niewidka [Q], ulti [R], slow [W], trutka [E].

Na początku miałem niewidzialność.

Zbliżamy się ku końcowi.

95/100 %

Żegnaj MPC Forum

Opublikowano

Jestem nowy. Można Was prosić o wyjaśnienie niektórych pojęć? np. carry/ap/ad/ss i te inne... Mam nadzieję, że to, że mam już 13 lvl i jeszcze nie znam tych pojęć to nic nadzwyczajnego :>

Opublikowano

@up

Wszystko w tym temacie:

http://www.mpcforum.pl/topic/324022-tutpodstawowe-pojecia-w-league-of-legends-i-wiele-wiecej/

Carry - postać której z początku się pomaga, a potem ona dominuje i dzięki niej wygrywacie

AP - (Ability Power) - magowie

AD - Attack damage - wojownicy 'PPM'

SS - inaczej Miss <- gdy na twoim lanie brakuje przeciwnika

Opublikowano

Wszystkim pięknie dziękuję za pomoc.

Miłego weekendu. Pozdrawiam.

Do zamknięcia.

@Edit: Widzę, że rozpoczyna się tu jakaś dyskusja :>

Opublikowano

przepraszam, ale w większości dobrych poradników pisze, że twitch jest postacią do dobijania i stealowania

nie wprowadzaj go w blad, nie powinno sie stealowac, przeciez sam gry nie wygra, jak zgarnie wszystkie fragi, to ap carry nic nie bedzie wstanie zrobic, a tank nic nie wytankuje... twitchem z poczatku sie dobija ludzi, ktorzy uciekaja z low hp.

P.S. nie mowie tu nic o tym, zeby tank mial zgarniac kille, ale 1 czy 2 fragi to przeciez nie jest nic wielkiego.

Opublikowano

To jaki typ gry polecacie? I prosiłbym o opisanie go po polsku, ponieważ nie znam wszystkich skrótów w grze.

Opublikowano

Ta postacie przechodzi sie miedzy lanemi i gankuje, zadnego steelowania, jak sie czyta poradniki z mobafire to potem wlasnie ma sie takie rozumowanie. A w teamfightach ustawiaj sie tak aby na wlaczonym ulti obijac jak najwiecej osob, staraj sie bic najslabszych.

V2tsZWpPX19fZXV3X19fNTQ2X19fTlVMTF9fXzNfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fNF9fXzNfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png
Opublikowano

Moja rada, przetrzymaj, jakość początek gry nie feedując, i starając się niespodziewanie gankować, oraz lasthitować, nie prawdą jest to, że koniecznie musisz czekać, na low hp i rzucać się na niego ^^ to przy okazji, ale sam też możesz sporo zdziałać, papiery dla twitcha są jedzeniem :)

Opublikowano

@pewson

twitch to ap carry? nie wiedziałem ; o

Naucz się czytać

@top Rhanii nick w grze zapros do znajomych to ci pokaze jak grac twitchem.

Opublikowano

@pewson

twitch to ap carry? nie wiedziałem ; o

czytaj ze zrozumieniem, ...jak TWITCH zgarnie wszystkie fragi, to AP CARRY nic nie bedzie wstanie zrobic...

polska jezyka trudna ;S

Opublikowano

Nigdy nie wchodz na mobafire, to strona dla idiotow od idiotow. Zajrzyj lepiej na Solomid.net tam masz przynajmniej buildy od dobrych graczy.

V2tsZWpPX19fZXV3X19fNTQ2X19fTlVMTF9fXzNfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fNF9fXzNfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png
Opublikowano

Ale wy mu piszecie, jakby od razu się na wszystkim znał...

Twitchem nie graj z botami tylko normalny tryb rozrywki z ludźmi, tam niewidzialność przynosi większe korzyści.

Graj nim na początku ostrożnie o dobijaj potworki z kreską hp by zbierać złoto, za nie kupisz buty berserkera potem np tłuczek lub miecz bf i pomagasz w zabijaniu temu z kim jesteś na linii. Jeżeli opanujecie linie możesz na niewidzialności pójść na inna linię i zaatakować z ukrycia kogoś kto jest daleko od wieży. Najlepiej mieć skille "duch" do gonienia i "zmęczenie" żeby spowolnic cel dwa razy po użyciu W. I tak zabijasz, zabijasz, chowasz się i czekasz na samotne ofiary. To tyle z grania tym championem. ;P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...