Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Tryndamere - Nadchodzi! Uci(...) Zginąłem?

Gość Menesterowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tryndamere_v1.png

1.Plusy & Minusy

Tryndamere jest jedną z silniejszych, lub nawet najsilniejszych postaci ofensywnych w grze. Bazując na uzyskaniu najwyższego % trafienia krytycznego oraz wysokiego przelicznika AD w połączeniu ze średnią prędkością ataku otrzymujemy napakowanego 'Hardkorowego Koxa'. Dzięki jego ultimate może przetrwać prawie każdą sytuacją, a dzięki jego pierwszej umiejętności może leczyć się tym, że zadaje obrażenia!

Tryndamere bez odpowiedniej farmy na początku gry nic nie zdziała, dlatego musi farmić cały czas. Przed poziomem 6 łatwo go zabić, więc do tego poziomu nie wolno grać ofensywnie. W Teamfightach Tryndamere odgrywa znaczącą rolę, gdyż może wybić cały wrogi temat, o ile tylko sojusznicy okażą się ogarniętymi graczami.

2. Umiejętności

95904510.png Bloodlust - Nasz główny spell, dzięki któremu możemy znacznie zwiększyć atak oraz uleczyć swoją postać.

16821580.pngMocking Shout - Bardzo przydatna umiejętność. Dzięki niej możemy spowolnić uciekających wrogów.

83761847.pngSpinning Slash - Dzięki tej umiejętności możemy ładnie pofarmić miniony, oraz w wielu przypadkach uciec z niekorzystnych sytuacji.

87285130.pngUndying Rage - No w końcu, nasz ultimate! Dzięki niemu stajemy się na krótki okres czasu nieśmiertelni i możemy np. zabić wroga pod turretem gdy ma mało życia.

3. Lista zakupów

boots-of-speed.gif->health-potion.gif->health-potion.gif->health-potion.gif->berserkers-greaves.gif->the-bloodthirster.gif->phantom-dancer.gif->quicksilver-sash.gif->infinity-edge.gif->the-black-cleaver.gif

4. Summoner's spells

flash.png -> Dzięki niemu mamy niemalże 100%, że dogonimy lub uciekniemy przed wrogiem.

ignite.png -> Ignite.. Ahh, idealne, gdy mamy na linii bohatera, który może się leczyć, no i pomaga ubić.

5.Kolejność rozdawania spelli

tryndamere_skills1.jpg

6.Runy

greater-mark-of-desolation.pngx9 + greater-seal-of-resilience.pngx9 + greater-glyph-of-malice.pngx9 + greater-quintessence-of-swiftness.pngx3

Greater Mark of Desolation - Armor penetration 1.66

Greater Seal of Resilience - Armor 1.41

Greater Glyph of Malice - Critical Strike Chance 0.28

Greater Quint of Swiftness - Movement speed 1.5

7.Masterki

masteryr.jpg

8. Poradnik jak i kiedy grać Tryndem.

Early (1-8): Zaczynamy od kupna bucików i 3 potek, lecimy na bota/topa. Spokojnie bijemy minionki (Oczywiście last hitując) starając się nie rzucać swojej uwagi na przeciwników, gdyż na tym poziomie jesteśmy strasznie papierowi. Po wbiciu 6 poziomu mamy już ulti, możemy próbować zdobyć killa, o ile na naszej linii jest papierek lub partner ze stunem/dobrym slowem do współpracy z twoim. Na 8 poziomie cofamy się do bazy i kupujemy resztę asortymentu na jaki nas stać (Zgodnie z listą zakupów)

Kox Time (8-13): Na tym poziomie staramy się już tylko gankować, tylko czasami idziemy na linię żeby dobić minionki i pofarmić golda. Dzięki gankom mamy prawdopodobnie już kilka killi i respekt w swoim teamie. Na tym poziomie gry staramy się ubić jak najwięcej turretów, tak, aby potem nie mieć z nimi problemów. Większość czasu w tym czasie spędzamy tylko na gankach, lub ewentualnie farmieniu jungli.

Late, mega barbarzyńca time (13-18): Jeżeli dobrze zagraliśmy, to prawdopodobnie teraz mamy już staty ok. 8/0 i itemy do Quicksilver slash'a. Staramy się backdoorować z tankiem teamowym wszystkie turrety, gdyż dzięki kupionym przedmiotom możemy je z łatwością rozwalić. Jeżeli pojawia się teamfight, to wbijamy w jego POŁOWIE! Wchodzimy ze spella 'E', bijemy z autoattacku, a gdy nie mamy życia stosujemy Undying Rage, po czym... Znowu lejemy! Jeżeli ownimy tryndem, to w ok. 30 minucie gry można ją wygrać.

Mam nadzieję, że się komuś przyda, papatki.

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Fajny poradnik, lecz moja opinia o tej postaci pozostaje ta sama. Jak ktoś umie tylko wciskać PPM na kolesia to ta postać jest właśnie dla niego, moim zdaniem najłatwiejsza i najbardziej lamerska postać.

S29zdDNrMl9fX2V1bmVfX180NzlfX19ONV9fXzJfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fNF9fXzJfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png
Opublikowano

Ogólnie spoko, ale wg mnie kupowanie glyphów na kryta mija się z celem. Dzięki temu wbijesz jakieś 2% szansy na kryta, a kupując na magic resista uzbierasz go ok. 14. Te 2% kryta to jest prawie nic, a jeżeli powiedzmy jakoś Ci na nim zależy to wyrobisz to dwoma markami pod kryta.

Do tego zamiast flasha dałbym exhausta, bo mamy przecież skill, który działa praktycznie jak flash, a exhaust się przyda do gankowania/oraz osłabienia innego AD przy 1v1.

No i zapomniałem dodać, że tryndą to IMO tylko jungla, bo jak dostaniesz na linii dwóch ranged to jesteś w strasznej dupie i praktycznie pozostaje Ci tylko klejenie się do turreta.

Ustaw poniższy link jako stronę strartową, to pomaga.

http://www.pah.org.pl/pajacyk/dziekujemy

Opublikowano

Z run tylko czerwone imo są dobre, reszte lepiej dać w crit chance bo to daje niesamowitego boosta w early, po co Ci w masterkach 10 ap z ignite'a ? Lepiej wywalić i dodać, żeby mieć więcej dmgu, tak samo zabrać punkt z cd i też do dmgu dodać.

I możesz opisać jungle bo na bocie będzie miał rejp, a na topie lekko też nie będzie

35205.jpg

Drixu to sra w gacie, pisalem mu na pw jak chce solo niech zapoda swoja wioche i spenial...

33071.png

Opublikowano

ja to Ci powiem ze na końcu wychodzi mi tak 2x dancer, infi, 3x blood and ciskam + runy pod crit dmg oczywiscie na start idzie chciwosci i berki next od razu infi aby mieć dmg, dziwie sie jak ludzie kupują pierwsze tancerze ;x tut jak najbardziej fajny mozna go zlozyc i tak :P

Opublikowano

Poradnik piekny ;) ale postac to syf wbijasz na ziomka i tylko napi*rdalasz, mega noobska postac ;)

A mi postać się podoba, mam ją już około tygodnia i gram tylko nią lub moją ukochaną ashe <3.Lajk it.

Opublikowano

A mi postać się podoba, mam ją już około tygodnia i gram tylko nią lub moją ukochaną ashe <3.Lajk it.

To który ty masz Lvl? To że ty masz 5 - 10 lvl to nic nie znaczy Na 30 na rankedach blokują trynde jako 1.

http://www.lolking.net/summoner/eune/29743227#history

Profil sławnego Kaszy - Adolfa Hipstera. Zmienił nick bo był jednym z najsławniejszych BoLowców. Jak widać wszystkie gry to praktycznie APC. Pare dni nie ma BoLa i kaszce się troszku spadło ale dszelendszer będzie.

Opublikowano

Ja też gram nie raz tryndą, bo może robić jako jungler i offtank i przy okazji niezły DPS, ale gram tylko gdy takiego kogoś w teamie naprawdę brakuje, bo również uważam tryndę za noob champa.

Ustaw poniższy link jako stronę strartową, to pomaga.

http://www.pah.org.pl/pajacyk/dziekujemy

Opublikowano

@renzrul

banuja, na niskim elo. Takie mam szczęście na rankedach , że rzadko mam okazję do bana, ale nigdy nie blokowałem tryndy. Łatwo go skontrować wystarczy jakieś cc.

Arcymistrz
Opublikowano

Dokładnie

Ja nim gram i jest ślicznie na 12 lvl przy berserkach phantomie i infinity leżą na kilka hitów kryty po 700 :D

Postać ok i op ale ja bym zmienił przed Blood kupował Phantomy po phantomach blood ok ale ja biorę infinity i kłade all :D

Arcymistrz
Opublikowano

@Up

Tego jeszcze nawet nie próbowałem ale też nie wiem czy się opłaca trynd jest postacią ad więc pod ap nigdy go nie widziałem ja i żaden z kim grałem nie budował tryndy pod ap ...

Opublikowano

@Up

Tego jeszcze nawet nie próbowałem ale też nie wiem czy się opłaca trynd jest postacią ad więc pod ap nigdy go nie widziałem ja i żaden z kim grałem nie budował tryndy pod ap ...

Cienko u Ciebie z rozpoznawaniem ironii widzę.

Jedna z najprostszych [o ile nie najprostsza] postać w grze. Klikasz na kolesia prawym przyciskiem, po chwili klikasz na drugiego i wbijasz double.

2x up

Trynda OP? Taak, op w chuj. Normalnie jak widzę trynde w przeciwnym teamie to od razu wychodzę z gry :(

Do tego nie bardzo rozumiem - 12lvl -summonera czy postaci?

Opublikowano

@koksu

Mylisz się, banują na wysokim elo. Mam +1600 i na kazdym rankedzie drafcie jest banowany. Zalosni jestescie ,umiecie tylko klikac PPM zero skilla. Zagrajcie Brandem,Malzaharem ,Xinem a nie lamcie tym pieprzonym napem

http://www.lolking.net/summoner/eune/29743227#history

Profil sławnego Kaszy - Adolfa Hipstera. Zmienił nick bo był jednym z najsławniejszych BoLowców. Jak widać wszystkie gry to praktycznie APC. Pare dni nie ma BoLa i kaszce się troszku spadło ale dszelendszer będzie.

Opublikowano

@up wymieniles 2 jednych z naj midderow i xina ktory przed nerfami rownal sie z trynda ... zagraj eve ;)

rapido.png

Jeśli Ci pomogłem

proszę like

Arcymistrz
Opublikowano

Ja nie lamię tylko Tryndamarem ale co macie do tej postaci ?

Macie problem to nie pisz kurw... Tryn jest OP zazroscisz ? zagraj nim a nie oceniasz ogarniam inne postacie i zjadę cię każdą więc zamknij się jak nie wiesz i nie wypowiadaj jak nie przemyslisz pierw tego kilka razy

Opublikowano

@Up

Chętnie zobaczę czy mnie złożysz.

@renzrul78lk

O co Ci chodzi ? Ja podczas gry tryndą klikam E, W, R, Q

Zbliżamy się ku końcowi.

95/100 %

Żegnaj MPC Forum

Opublikowano

Postać jest dla typowych "noobow"inaczej mówiąc poczatkujacych ..nieśmiertelność heal tego nie trzeba ogarniać nakur... bijesz miniony z lekkim nafeedowanie idzie wygrać cały mecz LECZ jeśli nie ma w przeciwnej druzynie Swaina który ewidentnie go kontruje i przy nim trynd jest niczym .Ale poradnik ładny

Ach cr7 klekaj przed mistrzem Messim=)

Arcymistrz
Opublikowano

Postać jest dla typowych "noobow"inaczej mówiąc poczatkujacych ..nieśmiertelność heal tego nie trzeba ogarniać nakur... bijesz miniony z lekkim nafeedowanie idzie wygrać cały mecz LECZ jeśli nie ma w przeciwnej druzynie Swaina który ewidentnie go kontruje i przy nim trynd jest niczym .Ale poradnik ładny

Kontruje go ?

smieszna jesteś grałem przeciwko swainowi ma te spowolnienie ale tryn + dobry zasięgowiec to swain leży i prosi że już nie chce

I nie wyzywaj ludzi grających tryndamarem jak nie ogarniasz to po co wchodzisz i się kłócisz tryndamare równa cię z ziemią z grze dlatego o nim tak gadasz to jest postac jak kazda inna

Opublikowano

@Up

znowu jak dziecko płaczesz.

Prawda jest taka, że postać to tylko postać, wszystko zależy od gracza.

Zbliżamy się ku końcowi.

95/100 %

Żegnaj MPC Forum

Arcymistrz
Opublikowano

@Up

znowu jak dziecko płaczesz.

Prawda jest taka, że postać to tylko postać, wszystko zależy od gracza.

1.Nie płacze tylko pisze, wyjaśniam

2.Nie jestem dzieckiem po czym wnioskując ty i ten kilka wyżej to dzieci

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...