Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co myślicie o piractwie ?

aWeS0Me

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@up

A jeżeli daną muzykę zgrywasz od jakiejś osoby,która

wmówiła nam że na jej telefonie jest muzyka z kupionej płyty to

jeżeli złapią osobę która to miała na telefonie to coś zrobią?

Wiem że za rozprzestrzenianie pirackich plików jest grzywna,ale

za nieświadome korzystanie z nich?

ps.Dodam jeszcze,że gdybyśmy nawet chcieli wydać osobę która

nas oszukała to nie znalibyśmy jego adresu,ponieważ byłaby to przypadkowa osoba

Jeżeli ty nie masz szacunku do mnie,ja go nie mam do Ciebie

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

a nawet jesli jest emm ... karalna to nie każdego stać na premium

No proszę Cię ktoś kupił komputer płaci za neta a nie ma wydać kilkuset w tym przypadku 20 zł na jakąś grę ?

@

Piractwo - Tak

1375207970-U250359.png

Opublikowano

Piractwo RULEZ i nie jest kradzieżą tylko nie kontrolowanym rozpowszechnianiem w moim zdaniu po to aby zobaczyć czy gra jest na dłuższą metę czy tylko na parę godzinek!

Po co mi to? Zawsze ktoś to usuwa! -.-

Opublikowano

Ja z początku miałem pirackiego minecrafta i teraz nie dawno kupiłem. Więc piractwo w oprogramowaniu to taki krok na wypróbowanie(jak dla mnie).

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Opublikowano

Piraty rlz.

No proszę Cię ktoś kupił komputer płaci za neta a nie ma wydać kilkuset w tym przypadku 20 zł na jakąś grę ?

@

Piractwo - Tak

Minecraft kosztuje ok 60 zł, nie 20.

Opublikowano

@

Piractwo - Tak

Jak starzy płacą za to. Nie wszyscy mają tak dobrze jak ty sądząc po tym co napisałeś. I rzeczywiście nie 20zł tylko 60zł.

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Opublikowano

Zreszta je*ie mnie zdanie jakiegos zje*anego frajera ktory stworzyl taka po*ebana gre. H*j mnie strzela jak moj brat w to gra.

@TOP

Co do piractwa to jedyna rzecz jaka mam na kompie oryginalna to Windows.

Reszta z neta... O i jeszcze mam gierke TC NYC. I jakies szajsy :D

Opublikowano

To ja powiem tak:

W pewnym sensie popieram piractwo, ale jak wychodzą takie bestsellery jak m.in. Battlefield 3, MW3, FIFA12, Wiedźmin 1/2 to mnie krew zalewa, jak ludzie się pytają dlaczego mają taki błąd i dlaczego im nie "hodzi".

Takie produkcje powinno się z marszu kupować, ponieważ wiemy, że są one najwyższej jakości.

Jeśli chodzi o programy:

Tu też popieram piractwo, ponieważ producenci lub wydawcy tejże aplikacji często blokują najważniejsze funkcje programy i żądają za to pieniędzy. Oczywiście, jak ktoś jest taki mądry to znajdzie sposób, żeby mieć to za darmo.

Opublikowano

Nie warto wydawać na gry. Lepiej zainwestować w ubrania, buty itp. :)

Popieram w 10000%. Akurat nie w buty, dla mnie wywalenie więcej niż 100 zł na buty to przesada . I tak jak nie mają oczojebnego kolorku to malo kto na nie patrzy.

Ja tam uważam, że pobieranie minecrafta to jeszcze nie piractwo. Wkońcu są serwery obsługujące multi na piracie. Pod piractwo tu bardziej podchodzi kupywanie kradzionych gift-code

Weź nie pierdol . Zapłaciłem za grę (może nie wysłałem pieniędzy prosto do Notcha, ale tak czy siak kupiłem) i będę piratem tak? a ten kto tylko sobie pobrał to już nie jest?

ja kupiłem z allegro minecrafta za 35 zł od tego samego goscia co kupił Mąka . Już kilka ładnych miesięcy mi działa . Po prostu znalazłem tańszą oferte i się z tego cieszę, bo ta gra nie jest warta 60 zł .

To ja powiem tak:

W pewnym sensie popieram piractwo, ale jak wychodzą takie bestsellery jak m.in. Battlefield 3, MW3, FIFA12, Wiedźmin 1/2 to mnie krew zalewa, jak ludzie się pytają dlaczego mają taki błąd i dlaczego im nie "hodzi".

Takie produkcje powinno się z marszu kupować, ponieważ wiemy, że są one najwyższej jakości.

Jakość jak i cena idą razem w parze. Nigdy nie wydam tyle pieniędzy dla kilku dni no-life'nia. Kto jest sprytniejszy to znajdzie sposób na gre za darmo.

Opublikowano

Wiessiek:

Takiego Wieśka 2 kupisz już za 80 zł na allegro, a do 100 zł w sklepie. Więc jak ci szkoda wydać 100 zł ( tylko imprezować, przepić, przepalić ) to wyrzuć komputer. Masz kasę na komputer, a nie masz na POLSKIE produkcję?

Opublikowano

@UP

Tylko najpierw trzeba mieć kasę, a żeby mieć kasę trzeba mieć pracę. Dużo osób nie ma pracy, więc nie mają jak kupić oryginała.

//Zakaz gifów-Dektored

Opublikowano

Mam złą sytuację finansową to chyba muszę sobie jakoś radzić, nie? Najwyżej kupię sobie kod na allegro, bo ostatnia pudełkowa wersja gry którą kupiłem to leży na półce już dwa lata. Oczywiście nie popieram piractwa, ale jak ktoś ma złą sytuację finansową, jak ja to musi sobie jakoś radzić.

@down

zgadzam się z tobom

pozdrawiam heniuś

Opublikowano

Mam złą sytuację finansową to chyba muszę sobie jakoś radzić, nie? Najwyżej kupię sobie kod na allegro, bo ostatnia pudełkowa wersja gry którą kupiłem to leży na półce już dwa lata. Oczywiście nie popieram piractwa, ale jak ktoś ma złą sytuację finansową, jak ja to musi sobie jakoś radzić.

@down

zgadzam się z tobom

Zacznijmy od tego, że jak ktoś ma trudną sytuację finansową, to ciuła na jedzenia i utrzymanie całą kasę, a nie nagina na kompie -.-

//Zakaz gifów-Dektored

Opublikowano

Macie trudną sytuacje lub bezrobocie? Do dróg i stadionów się wepchajcie. Będzie kasa i będzie pożytek ^^ Jak nie masz pieniędzy, to trudno. Nie pograsz sobie.

Opublikowano

To smutne, rze piraci okradajom biednyh rybakuw z ich majontku, ale cuż tak to jusz jest. :C

Zanim coś napiszesz poprawiaj błędy...

A tak w ogóle to ta dziewczyna z sygny jest strasznie podobna do mojej przyjaciółki.

@Top.Jeżeli policja miałaby karać każdego kto ściąga coś nielegalnie z internetu , to nie oszukujmy się 99% społeczności musiałoby zapłacić takie grzywny że ich prawnukowie by ich nie pospłacali...

Opublikowano

Piractwo to taka... przyjemna kradzież? Ale fakt lepiej ukraść że sklepu, dzięki temu mamy przykładowo archiwementy na Steam ;p

@CienkiGracz

Ona tak specjalnie napisała ;d

@down

Dzięki, nie zwróciłem uwagi na podpis Hydrauliczka a po nickach nigdy niczego się nie można dowiedzieć

Opublikowano
On tak specjalnie napisał ;d

Jeśli już to ona, ja nie popieram piractwa, nie wiem jak można ściągać nowe gry z neta, zamiast poczekać miesiąc/dwa aż stanieje i kupić legalnie zamiast kraść <to tylko moje zdanie, bez bulwersu B) >.

Opublikowano
Piractwo to skutek niskiej jakości gier nie wysokich cen
Gabe Newell

Wydam 100zł za grę którą przejdę po 7h np battlefield 3 niby taki super a przejść się da w nie cale 5 godzin . Za to 100zł wole sobie kupić jakieś spodnie lub bluzę .

1358177528-U70874.png

Opublikowano

@down

zgadzam się z tobom

To nie graj na komputerze, zaoszczędzisz na prądzie i będzie miał lepszą sytuację finansową...

Twoje tłumaczenie jest idiotyczne. To tak samo, jak by ktoś mówił, że nie stać go na mercedesa i dlatego go ukradł...

Nie masz kasy, nie grasz. Proste.

mateq

Wideo kurs programowania w c++

TU

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...