Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Nocturne - summoner rift

Finesse

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
@ArhiX tak tylko ze sie zesraja zanim go sciagna mam nc i tak nim robie jestem praktycznie niesmiertelny w walce 5vs5 bo uderzam wszystkich dzieki pasywowi i sciagam kazdemu pol hp na 1 uderzenie i lecze sie do pelna bo mam z pasywem 80% life steal a jak kazdy dostanie do okola to 5k dmg leci czyli heal za 4k i za kazde uderzenie pasyw sie skaraca dzieki czemu mam 4 sek do next heal za 4k a zanim to sie naladuje heala wale na celu ktorego bije wiec mi nie pierdol ze jestem trollem bo mam 800 winow a ty bys sie nauczyl grac w ta gre i myslec masz 30 lvl i 300 winow i myslisz ze jestes kims na lolu zdobadz jakies pozadne miejsce w rankingu albo na zawodach z lol-a wtedy sie odzywaj i dawaj porady bo jak patrze na twoja wypowiedz jestes zwyklym trollem/hejtem/noobem pozatym dlaczego mnie obrazilem wy wypowiedzi? typowy troll. A pozatym skad wiesz ze ten build nie zadziala sprawdzales go? nie wiec zamknij sie i nie wypowiadaj sie jak czegos nie wiesz stawiam nawet na to ze nie grales NC

To co napisales jest dobre na 15lvl, nie 30. Taki nocturn to gowno.

Skoro masz 4k life steala to moze zagraj turniej 1v5, nie zabija cie.

V2tsZWpPX19fZXV3X19fNTQ2X19fTlVMTF9fXzNfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fNF9fXzNfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png
Opublikowano

Zagralbym ale coz to wymaga tez feeda a sam na 5 zabardzo sie nie na feeduje :P

Jak to nie ? skladasz 2 phantom dancery i amsz taki aspeed, ze oni nie zdaza nic zrobic ! kryty leca z dupy i jeszcze mspeed omfg zapomnialem o tym taki mspeed, ze nikt ci nie ucieknie. Jebac hp liczy sie pierdolniecie !

Dasz rade sam vs 5 jeszcze trzymajac barona

V2tsZWpPX19fZXV3X19fNTQ2X19fTlVMTF9fXzNfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fNF9fXzNfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png
Opublikowano

Co to wgl. jest offtank. Lepiej zrobić IE ,BLOODSTRAJKERA 3 FANTOMY i jesteśmy unkillable. Na 3 k elo podobno tak robią. ; O

xxcafs.png
Opublikowano

@ArhiX tak tylko ze sie zesraja zanim go sciagna mam nc i tak nim robie jestem praktycznie niesmiertelny w walce 5vs5 bo uderzam wszystkich dzieki pasywowi i sciagam kazdemu pol hp na 1 uderzenie i lecze sie do pelna bo mam z pasywem 80% life steal a jak kazdy dostanie do okola to 5k dmg leci czyli heal za 4k i za kazde uderzenie pasyw sie skaraca dzieki czemu mam 4 sek do next heal za 4k a zanim to sie naladuje heala wale na celu ktorego bije wiec mi nie pierdol ze jestem trollem bo mam 800 winow a ty bys sie nauczyl grac w ta gre i myslec masz 30 lvl i 300 winow i myslisz ze jestes kims na lolu zdobadz jakies pozadne miejsce w rankingu albo na zawodach z lol-a wtedy sie odzywaj i dawaj porady bo jak patrze na twoja wypowiedz jestes zwyklym trollem/hejtem/noobem pozatym dlaczego mnie obrazilem wy wypowiedzi? typowy troll.

A pozatym skad wiesz ze ten build nie zadziala sprawdzales go? nie wiec zamknij sie i nie wypowiadaj sie jak czegos nie wiesz stawiam nawet na to ze nie grales NC

Pierdolisz ziomuś, dostaniesz exhousta na ryj, odpowiedni focus i 2 hitów w TF nie zdążysz zadać.

Opublikowano

szczerze poradnik beznadziejny a build tym bardziej a te wasze buildy w komentarzach co napisaliscie jeszcze gorsze.NC to typowy pierdolnik ktory musi miec dmg czyli 3x blood 2x phantom x1 infinity NC ma wtedy takiego pierdolnika ze sciaga tankow na 3 uderzenia i thormail nie pomaga gdyz ma za duzo heala a jak jeszcze z jego pasywem tyle zadaje i tyle sie leczy ze az stanie :P

Z takim buildem mozesz grac na 10 lv. Noc bez survi padnie po 3 sek w tf.

Beka z tego co polowa z was pisze :D

;)

Opublikowano

No to już wiem skąd się biorą Nocturne AD rankedach, padający na 3 strzały. Mam beke z autora i z ludzi którzy tutaj pisza głupoty. Nocturne to offtank. Jedyny ofensywy item jaki na niego robimy to BT, Ghostblade albo Last Whisper. (nie licząc oczywiście atmy i lanterna.

sygnampckopia_zps11d86fac.jpg

Opublikowano

Wriggle>Berserkery>Warmog>Atma>Frozen Mallet>Warmog>Krwiopijca - jeśli złożysz masz 4800hp i 230 ad :)

Uwaga Spoiler Tylko +18 !!!

Zboczuch ^^

Opublikowano

Wriggle>Berserkery>Warmog>Atma>Frozen Mallet>Warmog>Krwiopijca - jeśli złożysz masz 4800hp i 230 ad :)

I ssiesz, bo nie skonczysz buildu a zostaniesz bez dmg <3

Opublikowano

@ArhiX tak tylko ze sie zesraja zanim go sciagna mam nc i tak nim robie jestem praktycznie niesmiertelny w walce 5vs5 bo uderzam wszystkich dzieki pasywowi i sciagam kazdemu pol hp na 1 uderzenie i lecze sie do pelna bo mam z pasywem 80% life steal a jak kazdy dostanie do okola to 5k dmg leci czyli heal za 4k i za kazde uderzenie pasyw sie skaraca dzieki czemu mam 4 sek do next heal za 4k a zanim to sie naladuje heala wale na celu ktorego bije wiec mi nie pierdol ze jestem trollem bo mam 800 winow a ty bys sie nauczyl grac w ta gre i myslec masz 30 lvl i 300 winow i myslisz ze jestes kims na lolu zdobadz jakies pozadne miejsce w rankingu albo na zawodach z lol-a wtedy sie odzywaj i dawaj porady bo jak patrze na twoja wypowiedz jestes zwyklym trollem/hejtem/noobem pozatym dlaczego mnie obrazilem wy wypowiedzi? typowy troll.

A pozatym skad wiesz ze ten build nie zadziala sprawdzales go? nie wiec zamknij sie i nie wypowiadaj sie jak czegos nie wiesz stawiam nawet na to ze nie grales NC

Po pierwsze stary: Pierdzielisz.

Po drugie: Pierdzielisz i w dodatku snujesz na mój temat dziwne wąty.

Po trzecie: Co ty Kur** pierdzielisz?

A teraz na serio: Buildów na noca wypróbowałem gdzieś koło 12 a gram nim już ponad 2 miesiące więc:

Teoria:

80% life'steal = 4x Krwiopijec = +400dmg 4xkrwiopijec = 12000 golda (jakie warzywa tak nafeedują).

Z ulta na 3 lv. 350 + 1.2*400 = 350+480 = 830 dmg z ulti.

1 atak = 120% podstawowego dmg = 509 * 1.2 = 610

830 + 610 = 1430 dmg na osobę na której się rzuciliśmy odliczając jej pancerz czyli ok. 30% zadanego dmg. = 900 dmg w 1s po ulti.

Teraz co do heala: Co ty wogóle pierdzielisz 4k heala z pasywki? Efekty naszej pasywki np. Life-steal wchodzą TYLKO na nasz cel.

Nasz pasyw przy Twoim buildzie ma zapewne cooldown 4.5 s. Więc z pasywki możemy uleczyć się MAX. przy tylu BT za 610*0.8 = 488HP + 25HP z pasywki za każdy trafiony cel. Nasza pasywka ma troszkę większy zasięg od zasięgu ataku podstawowego (ok.60% więcej) - więc niestety nie dasz rady trafić wszystkich.

Hmmmm to dokładnie o 87,8% mniej niż mówiłeś.

Teraz co do focusu. Nocturne bije się w zwarciu więc w TF musi być w samym jego sercu. 1960 HP sprawia,że jesteśmy łatwiutkim celem - burst od Branda i po nas. Nawet ten 1 spell shield nie pomoże, chyba że ET nie ma ŻADNEGO CC. W innym układzie śmiertelnym dla nas będzie nawet 1s stun czy posiadanie przez przeciwnika Kolczastej kolczugi lub Klepsydry Zhonyi.

Na następny raz zastanów się dokładnie co napiszesz i do kogo bo coś mi się zdaje, że to Ty masz małą wiedzę o nocturnie. Twój build jest podobny do pewnego buildu, którego już stosowałem nazywanego przezemnie Blood Glass Cannon - 4 Krwiopijce Widmowy Tancerz i Tri Force. I wiem jedno. Jest dobry.Wręcz zajebi***. Ale tylko na boty.

Nie wiem, może piszesz to żeby się dowartościować i myślisz że jesteś fajny i "ale mu dojechałem". Czwarta sprawa:

myslisz ze jestes kims na lolu zdobadz jakies pozadne miejsce w rankingu albo na zawodach z lol-a wtedy sie odzywaj i dawaj porady bo jak patrze na twoja wypowiedz jestes zwyklym trollem/hejtem/noobem pozatym dlaczego mnie obrazilem wy wypowiedzi? typowy troll.

-zdobądź klawiaturę z polskim znakami

-zdobądź słownik/popraw składnię

-nie obraziłem tylko uznałem, że trollujesz bo robienie "pierdolnika" z noca to posunięcie na miarę poziomu przywoływacza sprzed zdobycia Flasha - Nocturne nie jest Carry więc nie budujemy go tak jak Ashe czy Vayne, jak nie buduje się Rammusa na DPS.

Ps. Nie graj uczciwie tylko dalej szukaj jak to nazywałeś "czitów" i "CooldownReductionHack" - inaczej taki Troll jak Ty nie będzie miał szansy nie być w tą grę szmatą.....

wikmk9.jpg

Opublikowano

Heh nie wiem po co wam hp na kims kto ma w TF jebnac a nie tankowac :P nie wiem ja tam dobrze sobie radze w TF takim buildem na rankedach zdobylem tym buildem 1600 elo wiec nie wiem czemu tacy oburzeni jestescie sprawdziliscie to wogole? czy tylko tak piszecie zeby potrolowac i nabic posty?

Pozatym spokojnie znalazlem juz MapHacka i CDRH wiec nie musisz sie o to martwic :P

Coz ja juz w tym temacie nie pisze bo widze ze to sensu taka pozostala moja opinia i tyle w temacie.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Na haxach to każdy potrafi, nawet bezmózgi pierdoła, który wie jak wciskać klawisze. Pfff jak się sfeedujesz to wtedy możesz tak budować - bha! Robisz 4 BT Trinity i Dancera i jest sieczka. Spróbuj tak bez haxów to zobaczymy.

wikmk9.jpg

Opublikowano

@arhix czemu wytykasz innym brak wiedzy skoro sam jej nie masz? przypominam ze pisales ze uzywanie ulta do gankowania to marnacja ulta

Opublikowano

Po pierwsze bo gram tą postacią już dość sporo.

Po drugie:

Bo mając Frozen Malet można spokojnie zgankować bez dasha, który możemy wykorzystać do pościgu. Jeśli kill nie jest pewny wtedy owszem warto zrobić dasha. A jeśli lane jest pushnięty to po co ultować? 120 s. na 1 lv. to dość sporo. Wolę bić się normalnie - poczekać aż koleś zużyje flasha i BAM! Chyba, że ponownie mam do czynienia z papierem i jestem pewien, że kilka moich ataków zmiecie go z powierzchni ziemi. Ult jest bardziej przydatny do dobijania (wręcz do tego został przaktycznie stworzony bo dmg. jaki zadaje jest porażająco mały). To nie brak wiedzy lecz inna taktyka używania go. Jeśli taki Teemo będzie chciał mi uciec na 3 HP to raczej mu się nie uda gdy użyję R.

Poza tym nawet Ty przyznasz, że robienie 0 survi dla postaci, która powinna być w środku walki i jest mało opłacalne.

wikmk9.jpg

Opublikowano

nie wiem przeciwko komu grasz ale skoro gankujesz bez ulta i biegasz sobie kolo wardow przeciwnika i jeszcze udaje ci sie gank (albo nawet tych wardow nie ma) to glass cannon nocturne powinien miec takie samo powodzenie przeciwko takim przeciwnikom

Opublikowano

To jakim cudem inne postacie jak Riven czy Udyr mogą gankować bez posiadania specjalnego(dash Rivien jest dość mały) dasha, zastanów się co piszesz.....

A dajmy na to zużyłeś ulti. I co? Masz teraz nie gankować tylko dlatego? No chłopie......

I nie da się przeskoczyć nad wardem na 1lv. ulti bo ma po prostu zbyt mały zasięg by być poza zasięgiem postawionego np. na topie warda. Skoro udaje mi się zgankować i to dobrze bez ulta nie znaczy, że akurat muszę przeżyć teamfight bo taki glasscanon to zginie przez przypadek od AoE. Ja tu widzę niezłą bandę ignorantów. Chyba nieraz zdarzyło się nawet Tobie - proelo graczowi - zapomnieć postawić warda. Nie czyni Cię to jednak warzywem, które nie sfocusowało by nocturna w TF jeśli miałby duży dmg i małe survi.

Nie mam nic więcej do dodania, bo zaczynasz szukać argumentów na siłę bez dobrego ich uzasadnienia.

Mi przynajmniej do ganków ult się przydaje, ale nie jest super konieczny i kropka nic z tym nie zrobisz - jakoś póki co mam więcej zwycięstw niż porażek.

wikmk9.jpg

• 3 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...