Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Download] MC Server Creator - czyli generator plików serwerowych

piotrek54

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@piotrek54

Czy ty się znasz na tworzeniu serwera ?

@jakub50

Utwurz start.bat i wpisz tam:

java -Xmx1024M -Xms1024M -jar craftbukkit[dopisz resztę].jar

max 5 linijek tekstu.

Opublikowano

@up

Tak, bez tego .bat serwer i tak się uruchomi ale bez konsoli i będzie działał w tle, jesli wywala error to jawa się nie uruchamia :P

Czy TY choć trochę znasz się na javie ? Jej plikach itp ? A no właśnie.....

Jeszcze ortografia na jakże wysokim poziomie :P

Opublikowano

@piotrek54

Czy ty się znasz na tworzeniu serwera ?

@jakub50

Utwurz start.bat i wpisz tam:

java -Xmx1024M -Xms1024M -jar craftbukkit[dopisz resztę].jar

Pojawia się coś a potem znika.

P.S Mam Windows 7 Ultimate 64 bit.

Opublikowano

ehh szkoda że pluginy od razu się pobierają a nie ma ich na liście żeby je pobrać gdy są potrzebne bo samo wczytywanie mi trwa od 2 minut już... ;p

po za tym spoko ;p ale mało pluginów

Nieregulaminowa sygnatura.

Opublikowano

jakub50 ile masz RAM - u ??

U mnie też tak kiedys było, jak na 2 GB Ramu przydzielałem pod serwer więcej niż 1600 mb, też pojawiało się i od razu znikało. Po prostu przydziel mniej Ramu pod serwer, bo inaczej masz za duze jego wykorzystanie, i system automatycznie zamyka program, który zżera go najwięcej.

Opublikowano

@up

No już powiedziałem że poprostu plik bukkit jest rozwalony...... pobierz go od nowa i wgraj do folderu data/update

Dobra,dobra

Opublikowano

Powiem tak.

To byłoby przydatne ale , to jest łatwizna , zero konfiguracji , tylko pobiera pluginy.

Czekam na v2 i Konfiguracje CommandBooka i Permissions bo tak to jest bez sensu.

1322316286-U391680.png

1319035981-U394251.png1319035981-U394251.png1319035981-U394251.png1319035981-U394251.png1319035981-U394251.png

Massimiliano

Opublikowano

Wersja BETA totalnie nieużyteczna, jedyne co robi za użytkownika to nażuca mu jakieś pluginy, tworzy folder "SERWER" i wrzuca do niego pare plików... Cała konfiguracja polega na edycji serwer.proporties . Jedynie co zostało to czekać aż ten program się rozwinie i będzie robił coś pożytecznego, bo to co teraz oferuje może zrobić każdy zielony w tym temacie user.

MPSForum wystartował! ;) Zapraszam na serwer!

Opublikowano

Jak wyskakuje wam Malwar albo inny szajs to po prostu wyłączcie Antywirus.Przydał by się jeszcze nowy skan :]

1sbled.png
  • 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...