Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Fpsy przy nagrywaniu

BonieQ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema mam taki pewien problem.

Mam pobranego Spoutcrafta, chciałem sobei nagrać filmik z minecrafta, gdy nie nagrywam mam 120 fpsów a gdy włącze nagrywanie w frapsie mam coś ok. 17-20 wtf ?.

W ustawieniach mam oznaczone że ma mi max nagrywać w 30 fps.

Zna ktoś może rozwiązanie tego problemu ?

%C3%9Foniek_euw_238_1_nozg.png

Opublikowano

-Ram 3gb,

-Procesor Intel Pentium Dual CPU 2.00GHz+2.00Gz czyli razem 4.00Ghz

-Karta graficzna Ati Radeon HD 2600 Pro

Opublikowano

Karta graficzna i procesor słaby. Spróbuj z programem AppBooster i nagrywać innym programem.

BTW: Jak masz procesor dual core 2.0 gHz to nie licz, że to jest 4.0 gHz, bo tak nie jest. Masz 2 rdzenie działające z częstotliwością 2.0 gHz po prostu.

Jeśli pomogłem, kliknij "Lubię to"

arturb.jpg

by xamizo

mca.png

Opublikowano

Hmm komp ma już 3 lata, czas na zmiany, to mam takie pytanko, jaką z jakiś dobrych tanich kart polecacie, i jaki procek kupić tez w miar dobry i tani ;D?

Opublikowano

juri craft ale chyba trzeba zachować przynajmniej trochę jakości minecrafta, a nie texture pack 2x2..

Stoję w informatyce już ponad rok i polecę Ci na prawdę dobrą i wydajną kartę graficzną (jeżeli chcesz tańczą to pisz).

Gigabyte Radeon HD6770 1GB DDR5 /128bit/ DVI/HDMI/DP ~ 450 zł

//edit

Co do procesora to najlepiej żebyś go wymienił razem z płytą główną, ram masz ddr3? (zgaduje że ddr2)

Jeszcze myślę że dojdą do tego koszty zasilacza koło 200 zł, podaj najlepiej jeszcze markę i moc swojego zasilacza.

Pozdrawiam,

dyczex000.

Opublikowano

Użyj sputcraft'a! Przy odpowiednich ustawieniach na pewno pomoże. Niektóre serwery mają to w swoim cliencie i gra się wtedy lepiej. Mi leci po 50-100 fps'ów, a przy nagrywaniu 20-50 - jest to ogromna różnica niż wcześniej te 6 fps'ów. Polecam!

http://www.mpcforum.pl/topic/465724-181spoutcraft/

Opublikowano

trochę dziwne. albo to ja mam coś zepsute ale mi piszę że mam 1400 fps bez nagrywania a z nagrywaniem mam 150. Może masz coś z frapsem sprawdź

sygnazs.png
Opublikowano

Upewnij się ,że masz wyłączone wszystkie zamulające programy typu :skype gg

Wyczyść komputer (odkurzaczem), Wyczyść komputer CCleanerem (ccleaner) przeskanuj komputer , jeszcze raz wyczyść ccleanerem.

Powinno pomóc , jeżeli nie spróbuj zdefragmentować dysk(i)

Daj LUBIE TO

Lubie pomagać!

Opublikowano

Użyj sputcraft'a! Przy odpowiednich ustawieniach na pewno pomoże. Niektóre serwery mają to w swoim cliencie i gra się wtedy lepiej. Mi leci po 50-100 fps'ów, a przy nagrywaniu 20-50 - jest to ogromna różnica niż wcześniej te 6 fps'ów. Polecam!

http://www.mpcforum.pl/topic/465724-181spoutcraft/

O używa SpoutCrafta...

Potrzebujesz pomocy z hostingiem? Daj znać poprzez Telegram lub Priv!

Opublikowano

juri craft ale chyba trzeba zachować przynajmniej trochę jakości minecrafta, a nie texture pack 2x2..

Stoję w informatyce już ponad rok i polecę Ci na prawdę dobrą i wydajną kartę graficzną (jeżeli chcesz tańczą to pisz).

Gigabyte Radeon HD6770 1GB DDR5 /128bit/ DVI/HDMI/DP ~ 450 zł

//edit

Co do procesora to najlepiej żebyś go wymienił razem z płytą główną, ram masz ddr3? (zgaduje że ddr2)

Jeszcze myślę że dojdą do tego koszty zasilacza koło 200 zł, podaj najlepiej jeszcze markę i moc swojego zasilacza.

Pozdrawiam,

dyczex000.

Nie wiem czy ram mam dd2 czy dd3, nie wiem nawet co to znaczy ;D

A na kablu od zasilacza mam takie napiski :

SC-15

10A 250V

SSHI-Tech

Bsen 60320

Opublikowano
Procesor Intel Pentium Dual CPU 2.00GHz+2.00Gz

I tutaj problem, wystarczy, że se chłopak wymieni na jakiegoś Phenoma najlepiej 4 jaja xD i jak ręką odjął problem zniknie :)

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

Gdzie ty widzisz ze ciagnie duzo 4850 mam zasilacz 350 i jakos mi starcza ;) i wgl nie ma problemow z nia wiec nie wiem o jakiej ty karcie mowiesz

nie regulaminowa sygnatura

Opublikowano

NudlexD wiem o czym mówie, HD4850 jest bardziej prądożerna niż HD6770 i w dodatku mniej wydajna. Ja do 2 rdzeniówki mam zasilacz 500W, aby był zapas, a jeżeli jeszcze tu mowa o wymianie procesora na lepszy [4 rdzeniowy] to nowy zasilacz jest wymagany.

//BonieQ

Na zasilaczu nic nie ma? Jakaś naklejka czy coś..

I jak możesz to sprawdzić model płyty głównej (Everestem) to wtedy się dowiemy jaki masz RAM.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...