Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta Motorowerowa

Buu..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej.

Chcialbym zdac na karte motorowerowa, lecz nie wiem co na niej bedzie.

Zdawal ktos z was karte niedawno ?

Powiedzcie co na niej moze byc. Z gory dzieki, beda plusy..

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

najlepiej naucz się płynnej jazdy jeżeli masz już motor , nie zapomnij zapiac kasku w tym roku szczególnie będzie nacisk na bezpieczeństwo najednośladach gdyż wypadki na skuterach zdazają sięcoraz częściej

97ky69.gif

"Służę pomocą , nie na każde zawołanie "

Opublikowano

Po 1 naucz się jeździć motorem ;)

Po 2 naucz się wszystkich znaków drogowych i jak się poruszać motorem na ulicy

A tutaj masz testy do nauczenia:

http://www.sarbo.pl/testy/index.php

Opublikowano

Jezdzic motorem to nie sztuka.

Umiem jezdzic i wiekszosc znakow znam, nawet sie poruszam bez karty motorowerowej , ale.. mam obawy ze jak policja mnie przylapie to bede miec mandat w wysokosci tysiaka ;p

Dajcie jakies inne rady co moze byc na tescie.

Opublikowano

Ogolnie to u mnie u Pana od Plastyki sie zdaje wiec jazdy na pewno nie bedzie :P

A i znacie jakis lepszy skuter do 3,5 tysiaca ? moze byc na allegro.

Narazie mam sciagacza, ale slyszalem , ze skutery sa szybsze. Scigacz ledwo 90 jedzie;p + do tego halasuje jak skuter, i wtedy to wyglada dziadowsko;p

@Down

Nie ma i to jest fajne :]

Jak bede miec to przerobie na 80/125.

Chociaz zeby do 100 wyciagalo.

Opublikowano

@Up Musi być jazda, bo nauczyciel karty pokazuje najpierw jak masz pojechać i jedziesz.

Ścigacz lepszy skuterem ujedziesz z 70-80 km/h chyba, że ściągniesz blokadę to szybciej ;)

Opublikowano

Jak dojdziesz do jazdy (wcześniej będą testy) to na jeździe jest tak

-ósemka Musisz patrzeć czy nic niby nie jedzie z drugiej strony i właćżać kierunki

-potem wjechać pod górke żeby nie zgasł Ci silnik ( banalne :D )

-rozpędzić się i zachamować

aha i na początku musisz sprawdzić hamulce światła itp.

Mam 13 lat i w czerwcu zdawałem a karte i było łatwo .

Mam nadzieje że pomogłem ^^

Uwaga Spoiler Tylko +18 !!!

Zboczuch ^^

Opublikowano

Ja Ci polecam peugeota TKR.Sam go mam i jest przezajebisty.Francuskie wykonanie.Ciągnie bez problemu(odblokowany) 100km/h.Do 3,5k kupisz już nawet ładnego.Ew. aprilla też robi dobre.Yamaha.Nie podam Ci modeli bo nie intersuje się tym za specialnie.

@down TZR jeździłem typ ma pizde prze okrutną jak na 50

Opublikowano

Yamaha TZR 50, Aprilia RS 50, Peugeot/Motortspaina XR6, XR7, Aprilia SR 50, Yamaha DT 50 - kilka przykładowych modeli. Z tego co wiem, odblokowana RS'ka poleci ponad 105/110....ale odblokowana oczywiście.

Opublikowano

Najlepiej zapytaj się tego kto ci będzie robił egzamin teoretyczny czy będzie to pisemne czy na jakiejś stronie internetowej ?? Często są ze strony sarbo.... I jak będzie na takiej stronie to naucz się na pamięć wszystkich pytań jakie tam są po prostu cały czas rób te testy w kółko i jak przeczytasz pytanie to nawet nie będziesz czytał podpowiedzi tylko od razu będziesz wiedział jaka jest odp czy a czy b albo wszystkie.

Ja tak zrobiłem jak zdawałem.... A teraz tak samo się uczę na B1 :D

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

co z tego żę stara... Jeez ja mam Malaguti z 1990 na silniku Morini LC 4 biegi i ciśnie 100/110 zależy jak jest utrzymana przez popdzedniego właściciela... czym teraz jeździsz ?

Opublikowano

Podałem Ci kilka modeli parę postów wyżej, przejrzyj wszystkie po kolei jak masz czas. Jeżeli jest odblokowana to i może 120 poleci, ale wątpię nawet czy odblokowana 120 poleci, 120 na zegarze ma. Wizualnie ta Apka ładnie wygląda, tłumnik też jakiś ma inny ;d

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...