Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Projekt] Generator plików serwerowych.

piotrek54

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, piszę ten temat z powodu pomysłu "Generatora plików serwerowych", a dokładniej dlatego że nie chcę się namęczyć a tu okażę się że ktoś inny już nad tym pracuje :D

Programować umiem, tak więc nie ma problemu, w zasadzie to już zacząłem go robić :D (SS poniżej)

-----=PLANY=-----

-Wybieranie pluginów i łatwa konfiguracja ich z poziomu programu.

-Konfiguracja pliku server.properties

-Automatyczne pobieranie najnowszej wersji bukkit.

-Automatyczne sprawdzanie kompatybilności wersji pluginów z bukkitem.

-Automatyczne pobieranie najnowszych pluginów z ich repozytoriów (WorldEdit,WorldGuard) a jeśli ich nie mają to ręczne załączanie najnowszych wersji do aktualizacji programu.

-----=NEWS=-----

1 października

Ankieta zamknięta ! wynik: Robię szybko ale tylko pod windowsa :) więcej info poniżej.

Ok, postanowiłem zrobić kontrolki w AllegroGUI, trochę info dla użytkwoników MAC i UNIX:

-Program nie będzie wymagał NET frameworków.

-Program nie będzie wymagał DirectX.

-Program będzie wymagał OpenGL (każdy to ma :D).

-Program uruchomi się bez problemu na Linuksie przez "Wine".

-Programu niestety nie uruchomimy na mac'u :P Może przez jakieś emulatory czy coś (nigdy nie pracowałem na macu więc nie wiem).

@edit

Newsik ! Żeby nie było że nic nie robię tajemniczy ss ;-)

ucdm.png

Narazie tylko tyle bo pole tekstowe (inputtext) nie chce współpracować:P

Opublikowano

No zapowiada się super!

Jest możliwość pobawienia się wersją beta?:>

O błędach w C++ powie Ci kompilator, a o błędach w PHP klient..

Opublikowano
Nowe informacje podam pojutrze (32 września).

Wtedy będzie już 1 październik :ninja:

______________________________________________________________________________________________________________

Jeśli program wypali, będzie można ustawić nim pluginy i permissions to będzie zaiste.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

@up

xD:D Haha FAIL, fakt już zmieniam :D

//edit 2 październik :D Sprawdziłem w windowsowym kalendarzu.

Jest możliwość pobawienia się wersją beta?:>

Narazie nie ... bo to tylko pomysł, właśnie pracuję nad tym, robię grafiki oraz rozgryzam jak napisać algorytm czytający plik server.poperties

No ale jak chcesz się pobawić przyciskiem który nic nie robi tylko podświetla się jak na niego najedziesz to proszę bardzo xD

Opublikowano

pomysł dobry ale nie jedyny :P , popieram i szanuję w 100% twoją pracę ale to samo jest w tmm pro czyli modcraft pro

Mój nowy Internet:

2813783276.png

Opublikowano

Ogólnie może się przydać takim dzieciaką co robią server dla kolegów z podstawówki.

Ja tam wole sam wszystko robić,a taki program moim zdaniem = łatwizna,nawet do napisania

w autoit'cie

Ale cóż.

Czekam na wersje do pobrania ;]

LAYOUT'Y POD SERWER MINECRAFT U MNIE. ZAPRASZAM PW

Opublikowano

ModCraft Pro to nie tylko instalator modów, zawiera dużo więcej opcji, m. in. kreator plików serwerowych czy też kreator permissions.

Życzę powodzenia z programem.

86226145013474567463.png

Opublikowano

Tak, tylko że ModCraft jest płatny :D (Wiem, że autor coś musi zarobić, ale skoro ma być za free to czemu nie xD )

Jeśli go zrobisz i opublikujesz, to człowieku: To będzie EPICKI program, a ty sam staniesz się tzw.: Legendą

Potrzebujesz pomocy z hostingiem? Daj znać poprzez Telegram lub Priv!

Opublikowano

A ja skąd miałem to wiedzieć ;(

Bo mi się TooManyMod Pro podoba (a teraz już ModCraft) , ale aż tyle nie moduje gry, więc mi się niezbyt opłaca zakup (sorry)

Potrzebujesz pomocy z hostingiem? Daj znać poprzez Telegram lub Priv!

Opublikowano

@mpm

Wyjąłes mi to z ust :)

Ja dostałem na rok, byłem na livestream. ModCraft ma wszystko, kreator serwerów, instalacja pluginów, nie trzeab nic grzebać w folderze nawet :D.

@top

Chociaż ciekawe jak Ci to wyjdzie.

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Skoro ModCraft jest płatny to lepiej zrób ten program bo wszystkie ustawienia będą zrobione za nas aa my nie będziemy musieli płacić Aa właśnie ponoć na tym forum nie można sprzedawać ...

Opublikowano

Dzięki za komentarze te pozytywne jak i negatywne ;D Dodam jeszcze że program robię w c++, tak wiem ze w autoit to jest banał ale nie chcę w nim robić bo można łatwo zdekompilować program i przypisać dla siebie :P

Dodatkowo chcę się wiele nauczyć na programowaniu c++ (człowiek uczy się na błędach, w praktyce) tak więc mam dla was 2 propozycje:

Mam drobne problemy z crossplatformowymi (multiplatformowymi) bibliotekami.Tak więc wybierzcie jedną z opcji:

1.Zrób szybko (jednak program będzie tylko na windowsa, użyję WinAPI w którym jestem już ogarnięty)

2.Zrób multi-platformowość, chcę na linuksa ! (program będzie chodził i na linuksie i na windowsie, jednak zajmnie mi "trochę" znalezienie odpowiednich bibliotek.

Tak więc wybierajcie ;) Oczywiście prawdopodobnie (nie gwarantuję) program będzie chodził pod linuksem na wine.

Opublikowano

@up

ModCraft ? A czy to czasem nie jest instalator modów ? A ja robię generator plików serwerowych ;D

@2x up

Nie obrażę, ale dałem ten temat właśnie po to żeby nikt inny nie robił :P No ale cóż ....

Omówimy się tak, jak Tobie nie wyjdzie, to ja spróbuje, ok?

mpc.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...