Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam prosze was w tym temacie o szczere wypowiedzi na temat//

Jak 1 raz graliscie jakie wrazenie 1 wersja była najlepsze a teraz sa dziwne;P

A więc moja Histria swoja tez piszcie na dole :P

Kolega dał link i na Skype mnie prowadził zRob drzwi zakop sie:P szukaj wegla to było super 1 wrażenie

Prosze bez zadnych oo dzieci sie podniecaja gierka ooo...:)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano (edytowane)

Hmm czy ten temat jest do spamu ?

bo większego sęsu w tym nie widać.

Ale żeby nie było że nabijam sobie posty to odpowiem,

Jak 1 raz graliscie jakie wrazenie 1 wersja była najlepsze a teraz sa dziwne;P

Więc tak. Moje pierwsze wrażenie nie było tak ważne jak ludzie których poznałem przy grze w minecraft.

Grałem na serwie CraftX i gra była przednia. Serwer padł chyba z powodu braku środków na jego utrzymanie.

I od tego czasu gram sobie w SP oraz MP. Moim zdaniem Minecraft jak narazie idzie w dobrym kierunku.

Jedynie do czego można było się przyczepić to częste Up-Date. jeśli nadal chcesz zagrać w "pierwszą wersje" to wejdź sobie na minecraft.net i tam możesz sobie grać do woli. :))

Edytowane przez Zkumeru

zjxa83.jpg

Szukasz Kumpla do Gry ? Napisz na GG: 33011130 Skype: Zkumeru

Opublikowano

Pamiętam jak kuzyn zaczął w to grać, śmiałem się z niego razem z drugim kuzynem, że gra w gre z taką grafą i wgl., bo na pierwszy rzut oka z ss'ów nie wyglądała impomująco, ale pewnego dnia, ten drugi zadzwonił do mnie, żebym ściągał tą gre bo jest świetna i warta gry. Jako, żę miałem chwile wolnego czasu to ją pobrałem, i tak się zaczęło. Była to beta 1.2_02

Na początku nie wiedziałem, że mapa się rozrasta, nie znałem craftingu, kompletnie nic. Jedyne co robiłem to kopałem ziemianke w skale. Świetnie się grało, gdy jeszcze minecraft wydawał się taki obcy. Było co odkrywać, było mnóstwo ciekawych pomysłów i właśnie początki gry w minecrafta dla wielu były najlepiej spędzonymi chwilami z tą grą. Potem zacząłem powoli ogarniać minecrafta tzn. kopalnie, porządne domki, farmy, redstone, ale wtedy ta gra coraz bardziej traciła swój urok. Nadal jest fascynująca i kreatywna, ale nigdy nie będę czuł się tak jak wtedy gdy kopałem ziemie nie mając pojęcia o niczym oprócz tym, że można kopać ziemie xD.

Aż mi się łezka w oku kręci :)

Opublikowano

Pamiętam jak kuzyn zaczął w to grać, śmiałem się z niego razem z drugim kuzynem, że gra w gre z taką grafą i wgl., bo na pierwszy rzut oka z ss'ów nie wyglądała impomująco, ale pewnego dnia, ten drugi zadzwonił do mnie, żebym ściągał tą gre bo jest świetna i warta gry. Jako, żę miałem chwile wolnego czasu to ją pobrałem, i tak się zaczęło. Była to beta 1.2_02

Na początku nie wiedziałem, że mapa się rozrasta, nie znałem craftingu, kompletnie nic. Jedyne co robiłem to kopałem ziemianke w skale. Świetnie się grało, gdy jeszcze minecraft wydawał się taki obcy. Było co odkrywać, było mnóstwo ciekawych pomysłów i właśnie początki gry w minecrafta dla wielu były najlepiej spędzonymi chwilami z tą grą. Potem zacząłem powoli ogarniać minecrafta tzn. kopalnie, porządne domki, farmy, redstone, ale wtedy ta gra coraz bardziej traciła swój urok. Nadal jest fascynująca i kreatywna, ale nigdy nie będę czuł się tak jak wtedy gdy kopałem ziemie nie mając pojęcia o niczym oprócz tym, że można kopać ziemie xD.

Aż mi się łezka w oku kręci :)

Dokładnie z ust mi to wyjełeś tyle ja się nabijałem z brata i nie zkuzynem tylko z kolegami

50 postów - Jest

100 postów - Jest

200 postów - Nie ma

300 postów - Nie ma

500 postów - Nie ma

1000 postów - Nie ma

Dawaj + oczywiście jeśli pomogłem ;p

Kocham MpcForum :)

18706.png

mca.pngmca.png

Opublikowano (edytowane)

Moje pierwsze kroki byłe zaje*** :D Wszystko się odkrywało po kolei : Tyyy ja znalazłem takie pomieszczenie z kratką ! I tam się stwory pojawiają ! albo: Tyyyy kaktusy można upiec w piecu hahaha :D !

Fajnie też wspominam jak wyczekiałem kolejnych odcinków "Przygody z minecraft sezon 1" oraz "Kanciasta codzienność" Wtedy były pełne entuzjazmu :D A teraz to lipa widać że im się nie chce :P Niestety ale już minecraft zaczyna mi się powoli nudzić bo odkryłem i znam wszystko :P

Moja pierwsza wersja na której grałem to 1.2_02

Weee :D

Edytowane przez piotrek54
Opublikowano (edytowane)

Heh ... temat uważam, że nadaje się do kosza, ale żeby nie było, że spamuję to też co nieco opiszę :

Pewnego dnia... weszłam jak co dzień na youtube i po wpisaniu Joker bo akurat byłam zapaloną karciarą chciałam się nieco dowiedzieć itp. po obejrzeniu kilku filmików zobaczyłam totalną pikselozę... włączyłam a tam ... o.O JJayJoker i nie dawno dodane jego 3 czy 4 odcinek sezonu minecraft nr 1. Pomyślałam sobie, jak można grać w takie gówno ?! Totalna pikseloza ! O masakro ! Ale... po obejrzeniu 1,2,3 czy 4 odcinka i strachu JJaya przed zombie itp. okazało się, że nawet jest to fajna gra. O Boże jak ja spamiętam te wszystkie przepisy na crafting ?! Jak on to robi, że wszystko zapamiętuje ?! I tak właśnie zaczęłam oglądać tych wszystkim Let's Playerów : JJay, CTSG itp. Następnie było zagranie w gre, to było straszne... całe noce - 10 minut pod powierzchnią ziemi, po ciemku i było tylko arghhhh [zombie] i ten strach przed kompem. A gdy był jakiś straszny dźwięk czy coś to od razu wyłączałam grę :D I tak w minecraft gram do dziś, nie nudzi mi się... jest fajnie ! Każdemu polecam pograć w minecraft i przeżyć dużo przygód !

@down... mogłeś edytować swój post nade mną a nie zaśmiecać ... skoro opisujemy to opisujemy.

Edytowane przez Paula123x
Opublikowano (edytowane)

Hehe , u mnie to było tak , że kolega powiedział mi w szkolę o MineCrafcie .

Zainteresowany grą , wystukałem ją w Google i odrazu wyskoczyło wiele wyników .

Obejrzałem filmiki na youtube i mówie sobie : Co to za shit ?

Wyłączyłem i już nie wrócilem .

Następnego dnia kumpel znowu do mnie przyszedł i pytał się jak tam się rozwijam z MineCraftem .

No ja oczywiście nie chciałem go zawieść i powiedziałem , że fajna gra .

Kolega ściągnął mi ją i pierwszy raz zagrałem w nią .

Na samym początku wrażenia były takie same jak podczas oglądania filmiku na youtube .

Lecz .. później kumpel pokazał mi co można zbudować , ponieważ przyniósł mi na płytce swojego save :).

Odpalił .. a moim oczom ukazał się wielki domek , zamek oraz pełno wież .. I wtedy zrozumiałem , że jednak MineCraft to gra warta uwagi ;).

Gram od 1.3 Beta . Według mnie najlepsze były stare czasy ..

@EDIT / Mam nadzieję , że was nie zanudziłem o_0 /

Edytowane przez xLukas96
Opublikowano (edytowane)

Ja nie pamiętam jak się poznałem z minecraft'em, ale wiem, że przypadkiem ;p.

Po prostu grałem, kopałem dirt, kompletne zero było ze mnie ;d.

Nie potrafiłem nawet (cicho) craftbox'a zrobić... Kompletna tragedia.

Kręciły mnie wtedy domy na wysokości, czyli robiłem schody z brudu i próbowałem robić do w powietrzu, wysoko ;d.

Potem sadziłem sobie roślinki i drzewa obok.

Tak wyjdę z kontekstu opowieści, ale kuzyna też poznałem z tą grą i graliśmy podobnie, że nic nie umieliśmy.

Potem własnie zacząłem oglądać odcinki JJAY'a na YT, i tak się nauczyłem robić rzeczy :)

Pokazałem to kuzynowi a ten w szoku jak ja to robię i takie tam.

Naprawdę było super tak grać, jak się nie wie jak się co robi i się dopiero poznaje ;D.

PS. Do administracji jakby ktoś wpadł. Mógłby temat zostać, na przykładzie metina, tam jest takie coś :).

Edytowane przez Facky79
Opublikowano

Mi grę pokazał kolega, moje pierwsze dosłownie pierwsze wrażenie i kontakt z tą grą to był filmik CTSG Podwójne Drzwi ^^ W tedy mówiłem ale shit xD Ale następnego ranka obudziłem się bo miałem dziwny sen z tą grą xD Śniło mi się że cały realny świat jest z klocków... Była sobota więc miałem dużo wolnego czasu, ściągnąłem grę i tutaj zaczęły się problemy "Bad video card drivers" 0.0 byłem całkiem zielony więc zacząłem czytać o tym na angielskich stronach bo polskich jeszcze nie było [wersja gry Alpha], ściągłem co trzeba i udało się uruchomić MC <3 Ale co dalej hem... w tedy przypomniałem sobie filmik CTSG i pomyślałem że może ma ich więcej i czegoś się nauczę. Po obejrzeniu odcinka "Pierwsza noc" zacząłem grać ... i tutaj się urwał film bo mam tylko tak jakby SS w głowie takie urywki jak to się zaczynało... A potem przez pierwszy miesiąc mania jak chuj nic tylko MC <3 Razem z kolegą zaraziliśmy całą szkołę nie było chłopaka który by w to nie grał xD [500-600 osób w szkole + 40 nauczycieli ^^] Ale w tedy to była gra przygoda odkrywanie <3

A teraz to już się wszystko wie Singl się znudził serwer MPC MC upadł i Wieje Nudą :/

r718w5.png

Opublikowano

Ojj ... Jak ja pamiętam jak ja zaczynałem Aaa Na początku było tak przyszedłem do kolegi i tam patrze aa on gra w takie gów*o To była moja pierwsza myśl potem myślałem i zagrałem po raz pierwszy Nie wiedziałem co robić niszczyłem tylko drewno i dirt Potem obejrzałem pierwszy lepszy film na youtube pod tytułem "Jak przetrwać pierwszą noc w Minecraft" i tak zbudowałem dom w górze ale zawsze jak wchodziłem rankiem w grze na tą górę coś wybuchało i zabierało mi HP aa ja nie wiedziałem co to bo wiadomo że jak creeper wybuchnie to nic nie zostaje aa ja jak głupek oglądałem się co to tak wybucha ... Później Oglądałem JayJayJokera i zawsze chciałem mieć takie coś jak on kiedy zdobyłem jego save Znudził mi się po 5 min. Zwiedzania bo już nic nie musiałem robić ... Ale pamiętam jeszcze że bałem się odchodzić od domku żeby się nie zgubić ... I mógł bym wam jeszcze opowiadać w nie skończoność ale żeby was nie zanudzić już kończe powiem tylko tyle że zagrałem bardzo późno od wersji 1.6 Jednak Minecraft jest grą która nigdy mi się nie znudzi !