Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kreatyna - Wiek 15 szkodliwa?

DeBesek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc z tej strony Karol mam lat 14 ( za tydzien 15 ) i mam zamiar zaczac brac Olimp Kreatyna. Mam juz staz okolo 2-3 miesiace wiec juz raczej moglbym zaczac brac Kreatyne co o tym myslicie ?. Tez w takim mlodym wieku braliscie kreatyne ?. Czy beda jakies skutki uboczne ?. Czytalem wiele forum i doszedlem do wniosku ze kreatyna w moim wieku ma neutralne dzialanie. Czyli ze teraz zaczne brac kreatyne 4-6 tygodnie potem 2 tygodni przerwy i od nowa to nic mi nie zaszkodzi. Jedynie zawroty glowy , nudnosci , wahania nastroju. Wyczytalem tez troszeczke ale watpie ze to jest prawdziwe ze w moim wieku jak zaczne brac duza ilosc kreatyny to na dzien dzisiejszy beda duze rezultaty ale w przyszlosci zeby przybrac na masie miesniowej nie bedzie na " sucho " mogl cwiczyc i produkowac duzo tkanki miesniowej jedynie z pomoca bialek itp.

Pozdrawiam Karol , Mysle ze mi doradzicie :)

// I co z tego ze 1 post .. znalazlem forum z duza ilosc uzytkownikow wiec postanowilem zrobic konto i ze mi sprobujecie pomoc.

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

czytaj uwaznie

jestem w twoim wieku i biore kreatyne od 2miesiecy Olimp Mega Caps 1250mg monohydrate

ona tylko obciaza troszke nerki i wątrobe ale nic pozatym

polecam ci do tego kupic jakies suple albo Animal Pak

no i oczywiscie wpierdalaj i rośnij !!

pozdro

Opublikowano

Up

jesli gówno wiesz to po co spamisz? kreatyna tylko wzmacnia pompę

jesli chce koles wygladac ladnie i spuscic komus wpierdol to niech pakuje i niech rośnie

Toppic

Zapomnialem jeszcze

w żadne diety sie nie angażuj bo narazie jeszcze dorastasz i twój organizm potrzebuje duzo rzeczy

narazie odkładaj to co niezdrowe : słodycze, czipsy, cola itp jedz duzo

twarogu ryzu kaszy drobiu wpierdalaj duzo jogurtow ja np mam 7 posilkow dziennie :) chcesz mozemy pogadac o tym na gg

napisz na PW to Ci dam gg

Opublikowano

[quote name=Alfons xD' timestamp='1316980814' post='3228788]

Up jesli gówno wiesz to po co spamisz? kreatyna tylko wzmacnia pompę jesli chce koles wygladac ladnie i spuscic komus wpierdol to niech pakuje i niech rośnie ToppicZapomnialem jeszcze w żadne diety sie nie angażuj bo narazie jeszcze dorastasz i twój organizm potrzebuje duzo rzeczynarazie odkładaj to co niezdrowe : słodycze, czipsy, cola itp jedz duzo twarogu ryzu kaszy drobiu wpierdalaj duzo jogurtow ja np mam 7 posilkow dziennie :) chcesz mozemy pogadac o tym na gg napisz na PW to Ci dam gg

Gdybyś wiedział i cokolwiek czytał to byś myślał.

Każdy lek, czy odżywka która pomaga pompie jest wzorowana na tym, że w późniejszym okresie, gdy będzie stary to

będzie wyglądał jak wypompowany kurczak, a nie jak napompowana piłka. Więc po co to komu?

Chcesz komuś spuścić wpierdol? Idź ucz się sztuk walki, mój kolega ma czarny pas i by rozjebał nawet największego

pakera, bez odżywek.

Trzeba pierw myśleć, a następnie to robić.

OndteAw.png

Opublikowano

no i teraz powiedziales buhahah

to są tylko suplementy diety o jej ja pierdole...

Po sterydach tak jest jak sie konczy cykl to sie maleje włosy wypadaja fjut nie stoi itp

poczytaj wujek google ci pomoze bo jak patrze na tego posta i piszesz takie farmazony to az kurwa srac mi sie chce ;/

Gość malutki688
Opublikowano

nie bierz tego...co z tego ze pocwiczysz 2 miechy i bd efekty jak potem bd wygladal jak gruba ciota i sie smiac z cb bd...3miechy...co to jest...jak bys cwiczyl z conajmniej 2 lata to mozes powiedziec o starzu

Opublikowano

Nie radze glownie ze wzgl. na zmiany nastroju. Będziesz raz płakał z byle powodu (powiedział mi że za mało wyciskam, to ja już psychicznie nie wytrzymałem i się rozpłakałem - serio cytat z angory) A raz będziesz zagrożeniem dla innych bo jesteś za młody żeby doskonale panować nad swoim ciałem i nie wyczujesz tej siły, którą posiadasz i w napadzie agresji będziesz mógł komuś zrobić krzywdę...nawet rodzinie.

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Dorastac , rosnac ? Na poczatku roku szkolnego bylem u lekarza i byl zdziwiony moja budowa( chodzi mi o to ze mam juz sylwetka 16-18 latka ) Wzrost 186cm , waga prawie 75. Twardy zarost itp. Wedlug mnie moglbym zaczac brac kreatyne. I pytanie do Ciebie alfons xD sa juz jakies efekty ( widoczne? ) Bo z tego co czytalem to po kilku dniach widoczna poprawa jest nawet.

Opublikowano

Nie potrzebne organizmowi... Przez takie suplementy staniesz się tylko nadętym burakiem niby koksem ,a nie liczą się mieśnie a to co masz w dyni :)

Opublikowano

Chcesz mieć chore nerki,wątrobę ? spróbuj jeśli chcesz.Ale nie dziw się potem lądowania w szpitalu.

Bowiem Każdy z tych syfów na każdego działa inaczej.Pakuj naturalnie nieustannie a to ci nie będzie potrzebne..

Larry-Chen-Speedhunters-dubkorps-audi-31.jpg

Opublikowano

Dorastac , rosnac ? Na poczatku roku szkolnego bylem u lekarza i byl zdziwiony moja budowa( chodzi mi o to ze mam juz sylwetka 16-18 latka ) Wzrost 186cm , waga prawie 75. Twardy zarost itp. Wedlug mnie moglbym zaczac brac kreatyne. I pytanie do Ciebie alfons xD sa juz jakies efekty ( widoczne? ) Bo z tego co czytalem to po kilku dniach widoczna poprawa jest nawet.

no mam efekty :]

przy treningach jestem znacznie wydajniejszy

a skutki uboczne to teraz stanąłem na wzroscie i stoje na 180 a waze 88kg

no i duzo skurczy zwłaszcza w nocy ale uwierz mi to jest bolesna sprawa

efekty sa i to nawet powiedzial bym duze

agresywny jestes po tym ale na siłowni sie wyżywasz i jest git

nadcisnienie , wypadanie włosów ale to u tych starszych osób

nie przejmuj sie tym szajsem

duża pompa po kreatynie jest

nieraz aż zyły musze sobie spowrotem do rąk wkładac - nie no zarcik ale pompa jest

+ jes taki ze monohydrat jest tani 7.50 zl bodajze za 30 tabletek 7 tabletek przed treningiem i 7 po ale jak bierzesz bialko to przed nie bierz kreatyny bo bialko i kreatyna zważą sie i bedziesz zamiast nabierac masy

to bedziesz palić mięsnie więc uważaj co robisz ..

ps : kreatyne przed treningiem białko po treningu ;]

Opublikowano

łohoho to widzę że mamy tu niezłych pakerów na forum ; O.

Kreatyna jest to suplement diety który można stosować jako dodatek do ćwiczeń, ja brałem już kreatyne właśnie z olimpu, ale jak na początek to polecam mniejszą dawkę (normalna jest 4 kapsułki po ćwiczeniach, Ty lepiej bierz po 2 i stopniowo zwiększaj) bo mój organizm (nie wiem jak Twój) tego nie wy3mał za bardzo i potem byłem senny, zamulony jakbym coś ćpał albo miał mega kaca :D. Potem już było normalnie, tak więc polecam ;). Efekty zauważysz :rolleyes:

1358809676-U384748.png

Opublikowano

Nic ci sie nie stanie jak zerzresz paczke, sam kiedys bralem rozne wynalazki nawet ruski metanabol i nie odczulem skutkow ubocznych, no moze po alkoholu bylem bardziej agresywny.

everythingfou - sprawdź to.

Opublikowano

Z tego co wyczytalem jeszcze to nie warto brac duzych ilosci Kreatyny. Czytalem ze 1tabletka odpowiada 10kg ciala nie wiem jak oni to wyliczyli ale jezeli waze te 75kg to dziennie moge wziac max 8 tabletek bo wiecej i tak nie pomoga bo i tak to bede wydalal z organizmu.

Opublikowano

Widzę masa ekspertów się tu wypowiada, śmiem wątpić, że 80% z was skończyła medycynę, lub chociaż sięgnęła do innego źródła niż puszka po pepsi.

Kreatyna daję ci pompe i czujesz ten wzrost, na cyklu z kretą możesz wbić od 3 do 6 kg, tylko musisz ćwiczyć bo bez treningu to będzie strata kasy tylko. To jest tak samo jak z zwykła siłownią, nie dbasz o siebie to Ci mięśnie spadają, ćwiczysz to Ci to nie spadnie z tym, że w odróżnieniu od sterydów nie ma to skutków ubocznych, po prostu obciąża nerki, wątrobę i portfel. To jest ZWYKŁY mięsień, a nie jakiś olej jak w przypadku sterydów. Jeżeli dopiero zaczynasz przygodę z siłownią to nie kupuj kreatyny, kreatynę się bierze dopiero jak musisz już dłużej pracować na mniejsze efekty. Na początek polecam Ci BCAA + Gainer, jako uzupełnienie diety. Nie żadne gówniane białka, bo organizm tego nie przyswaja i idzie wszystko w wątrobę...

userbarwb.png

Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

Nie bój się wystąpić przed szereg, potem może być już za późno.

Opublikowano

@Czerew

Mialem juz swoja przygoda z silownia mam tak 2.5 miecha stazu wedlug mnie to wystarczy. A ten " BCAA + Gainer " w jakiej cenie ? Ale napisze Ci jedno: z kreatynie nie zrezygnuje. A jesli bym bral ta kreatyna to z tym " BCAA + Gainer " czy bialo normalne? bo caly czas wpindalam surowe jajko kurze + troche cukru dla smaku.

@EDIT

I takie jedno pytanko. 180 Kaps na ile starczy ? Starczy chociaz na te 4 tygodnie ?

Opublikowano

DeBesek

Skoro tak Ci zależy na tej kreatynie to trudno, ale mówię Ci, że marnujesz kasę bo będziesz miał porównywalny efekt jak z kretą na BCAA i gainerze, ale potem byś mógł krete wziąć, a tak na zasadzie przyzwyczajania organizmu to już będzie.

2,5 miesiąca to nie jest dużo jak na staż z siłownią. Co do ceny to zależy, ja ostatnio za 90 zł kupiłem kilo gainera i 300 albo 500 g BCAA(Nie pamietam), gainer to jest po prostu takie dopełnienie diety, z witaminkami, węglowodanami, BIAŁKIEM, taki jakby kolejny posiłek, z tym, że nie musiałbyś np wpierdalać kolejnych 4 jajek tylko sobie łykasz tego szejka. I z tym białko normalne, te schabowe, jajka itd.

Te 180 tabletek to kreatyny? Nie wiem ile tam masz podane ale stosuje się 1 g na 10kg masy ciała, codziennie.

userbarwb.png

Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

Nie bój się wystąpić przed szereg, potem może być już za późno.

Opublikowano

Chodzi mi o to ze w puszce jest 180 Kaps na ile to mi starczy ? A jesli z BCAA I Gainer to prawda ze bede mial podobne wyniki do kreatyny to pomysle i rozwarze Twoja sugestia na temat kreatyny. Do pazdziernika mam czas bo od 1 pazdziernika zaczynam ostro cwiczyc. A w tej chwili ide spac. Dobranoc

Opublikowano

Nie polecam kreatyny polecam coś innego ( najlepiej w proszku ) Chłopie miałem 12 lat i brałem kreatyne i tak sie zalałem tłuszczem że masakra ... Potem musiałem wpierdlaać HMB i wgl nie polecam na prawde

2.png

Opublikowano

Nie polecam kreatyny polecam coś innego ( najlepiej w proszku ) Chłopie miałem 12 lat i brałem kreatyne i tak sie zalałem tłuszczem że masakra ... Potem musiałem wpierdlaać HMB i wgl nie polecam na prawde

w wieku 12 lat nie bierze się tego gówna.

Ciekawe ile Ty tego brałeś.

1367303118-U250803.png

Wszystko trzeba od nowa...

Opublikowano

FoxRox na początku dokładnie dzien po urodzinkach (12) brałem kreatyne tą najsłabszą żeby organizm przyzwyczajać brałem 180 sztuk potem 2 tyg przerwy i kupiłem tą najmocniejsza jak dobrze pamietam 1250 czy jakoś tak :) I potem to już był takie odżywki jak super pomp, mutant mas,s biogenix cell pump i wgl teraz biore new mass mutation polecam :)

2.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...