Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Podsumowanie]Minecraft 1.9

rak222

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Doczekać się już nie moge :D

Nie długo, minecraft będzie większym mmo od metina xD

A fajnie jak tak dodają, by mogli dodać:

-Strażnicy

-Smoki

:D

Nie obchodzi nas to.

@Top Jaki jest maksymalny poziom postaci?

@Down Dzięki.

1339163822-U301909.png

• Odpowiedzi 183
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

No... Niebo, ciekawe czy Aether Mod będzie cienkim modem bo oryginalne niebo będzie rozpieprzało wszystkie mody. Oby tak było, ale co to za życie bez endermanów i smoków? Ja to bym wolał przeżywać więcej przygód!

Opublikowano

Nareszcie sposób na kibelek! Notch mówił, że kiedyś może doda meble... Największa dekoracja, to właśnie tego brakuje!

Opublikowano

Cos dziwnie w tym kosmosie nic nie ma

http://imageshack.us/photo/my-images/838/kosmosq.png/

Po 1. To nie jest kosmos.

Po 2. Jeśli chciałeś nas oszukać, to Ci się nie udało.

1339163822-U301909.png

Opublikowano

@Paputok nie pisz tego kto inny napisał... "święte słowa UP" albo "Popieram" to tylko spam...

Mam pytanie. Czy jak wyjdzie "Minecraft" znaczy skończy się "Beta" będą jeszcze aktualizacje?

Oczywiście. Cały czas będą nie tak często ale będą.

Zrzut%20ekranu%202011-10-21%20(godz.%2023.06.04).png

Kiedyś zbierałem minusy lecz się to zmieniło.

Opublikowano

LiveStream Jeb'a:

Część pierwsza:

http://de.twitch.tv/jebox/b/297000418

Część druga:

http://de.twitch.tv/jebox/b/297002756

Część trzecia:

http://de.twitch.tv/jebox/b/297005751

Jeb_ na swoim livesteam(część 1, część 2 i część 3) pokazał kilka interesujących rzeczy dotyczących nowego portalu oraz Eye of Ender. W Beta 1.9 ujrzymy nowy wymiar zwany „The Ender” do którego będziemy mogli się dostać przez portal znajdujący się w podziemnych twierdzach. Nowym sposobem odnajdywania twierdz jest przedmiot o nazwie „Eye of Ender”. Możliwe będzie go rzucić, a on podleci w kierunku najbliższych lochów. Po kilku sekundach przedmiot spadnie na ziemię, byśmy mogli go podnieść i użyć ponownie. Z czasem jednak oko zacznie się zużywać i po prostu zniknie, więc będziemy musieli zrobić nowe. Eye of Ender również wymagane jest do aktywacji portali, jakie pozwolą nam przenieść się do świata enderu. Każdy portal składa się z dwunastu bloków i każdy z nich wymaga własnego oka enderu, by być aktywnym. Poniżej znajdziecie zrzut ekranu z nowych bloków, z jakich składa się portal oraz jak wygląda odnajdywanie podziemnych twierdz za pomocą oka.

Nieaktywny portal:

uki671.png

Odnajdywanie podziemnych twierdz:

OVqXi1.gif

Źródłó: CraftSite

1339163822-U301909.png

Opublikowano

Będzie też guzik wyjście z gry :)

1390144171-U592769.png

3x ExModerator Minecraft | ExModerator Battlefield | ExMentor | 2x Ex MPC Media Team | Gold Member | MPC Coders Team | ExMPC Modder | Combat Arms Private

Opublikowano

Wiadoma jest już data premiery?

P.S Gdy tylko wyjdzie premierka zaczynam od nowa i pierwsze co robię to idę zwiedzić ten świat "Enderu" bo jestem jego ciekaw jak cholera ^^

sygnan.png

Piszę poprawnie po polsku pisze.png

Opublikowano

Pewnie za tydzień a officialna wersja mc wychodzi za 97d 7h 47m 16s od daty tego postu

Zrzut%20ekranu%202011-10-21%20(godz.%2023.06.04).png

Kiedyś zbierałem minusy lecz się to zmieniło.

Opublikowano

Kurna już z minecraft zrobili tibie kiedyś wystarczało kilka klocków a teraz ? jakiaś magja, mikstury po prostu zawiodłem się :(

@dziękuje za warna i czy to wogle to jest spam ? napisałem poradnik i nawet 1% nie spadł

Opublikowano
Magja

To mnie "za magjiuj " xD

Nie podoba się wystarczy grać na alfie i tyle

Eye of Ender:

- wskaże drogę do najbliższej twierdzy po rzucie (jak śnieżką) i wraca na ziemię jako item do podniesienia,

- po kilku rzutach może zniknąć (wraca do Enderu),

- emituje cząsteczki podobne do tych od Endermanów.

Twierdze:

- zwiększono ilość skrzyń, które często będą zawierały jabłka,

- biblioteki również są liczniejsze,

- mogą zawierać portale, które prowadzą do Enderu. Mogą zostać znalezione w wersji 1.9PR3, ale nieaktywowane.

Portale do Enderu:

- można je znaleźć wyłącznie w twierdzach,

- mają nową teksturę,

- trzeba naprawić kilka bloków aby się aktywowały. Będziemy mogli to zrobić poprzez umieszczenie w nich Eye of Ender. Po naprawie bloku, będzie z niego wystawało Oko Enderu.

Klient Minecraft’a:

- pojawił się przycisk ‘Quit Game’ w głównym menu. Będzie przydatny, szczególnie w grze pełnoekranowej.

Źródło Mycraft.pl

3t6EGVz.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...