Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Podsumowanie]Minecraft 1.9

rak222

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 183
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

nilux a co ma mod do aktualizacji 1,9 ? pre 2 jak by to była aktualizacja do tef wersji bez moda to by było fajnie

prosze usunąć posta jeżeli komuś to przeszkadza a nie dawać mi jakieś głupie %

Opublikowano

nilux a co ma mod do aktualizacji 1,9 ? pre 2 jak by to była aktualizacja do tef wersji bez moda to by było fajnie

prosze usunąć posta jeżeli komuś to przeszkadza a nie dawać mi jakieś głupie %

mi chodzi o to że to NIE JEST MOD KTÓRY DODAJE TE POTY te poty już są w plikach ten mod tylko dodaje możliwość tworzenia ich przez ten garnek (Modem jest tylko garnek) Tak będa wygladac te poty i tak bedzie sie je robic

Zrzut%20ekranu%202011-10-21%20(godz.%2023.06.04).png

Kiedyś zbierałem minusy lecz się to zmieniło.

Opublikowano
PLANY NA NAJBLIŻSZE MIESIĄCE

Do wydania Minecrafta został już niewiele ponad miesiąc, dlatego ekipa, pracująca nad grą, postanowiła, że po 18. października zaprzestaną dalszej rozbudowy gry, aż do czasu jej premiery. Póki co zostaną zaimplementowane jeszcze dwie większe zmiany, które w planach mają Notch i Jens, a potem wszyscy skupią się na naprawie błędów, refakturyzacji kodu oraz na optymalizacji wydajności.

Ponadto, z racji tego, że Mojang pomimo starań nie doszedł do porozumienia z Bethesdą, konflikt między dwoma firmami zostanie rozwiązany na sali sądowej. Według prawników twórców Minecrafta, wszystko będzie polegało na tym, żeby określić, czy ich nowy produkt „Scrolls” może zostać niesłusznie powiązany z Bethesdą lub jej grami.

My natomiast zachęcamy osoby, które jeszcze tego nie zrobiły, aby dokonały zakupu Minecrafta w obecnej wersji (beta), ponieważ według zapowiedzi na minecraft.net cena gry wzrośnie po jej premierze.

Źródło - Pewne forum o MC

1339163822-U301909.png

Opublikowano

w 1.9 Prawdopodobnie będa Krypty, w których będziemy mogli znalezc stół z książka, gdy ją otworzymy, i wybierzemy losowy czar coś sie stanie.

How does enchanting work in Minecraft? Well, you open a magical book and pick a random spell, not quite sure knowing what it will do. MAGIC!

Link do Tweeta

http://twitter.com/#!/notch/status/119799522170912768

ench.png

Oraz, prawdopodobnie zostanie dodany nowy item, który będzie Kotłem?

potion.png

Jeb has been discussing potions quite a bit lately - it seemed in the early stages of planning that potions would be brewed using a cauldron. However, recent comments strongly suggest that the cauldron is being replaced with a brewing stand (seen above).

Link do Tweeta

http://twitter.com/#!/jeb_

6ydVTxs.jpg

Opublikowano

a pytanie nie spam ... czy w wersji finalnej będzie trzeba kupić mc czy można grać na piracie bo nie wiem czy kupić... i nie mówcie mi że jestem piratem bo nie po to zbieram 5 dych :D bo jeśli można na piracie to nie kupie ze względu tego że gram na singlu a nie na multi :D

a pro po tylko ja zauważyłem że tu są informacje co ma być w 1.9 a finalnej wersji ? tak mi się coś zdaje :D

Opublikowano
a pytanie nie spam ... czy w wersji finalnej będzie trzeba kupić mc czy można grać na piracie bo nie wiem czy kupić... i nie mówcie mi że jestem piratem bo nie po to zbieram 5 dych bo jeśli można na piracie to nie kupie ze względu tego że gram na singlu a nie na multi

a pro po tylko ja zauważyłem że tu są informacje co ma być w 1.9 a finalnej wersji ? tak mi się coś zdaje

Zapewne będzie można, ale gdy kupisz premium teraz, to zapłacisz ok. 60 zł, lecz gdy nie kupisz teraz, później (po wydaniu pełnej wersji) MC będzie kosztował +/- 100 zł

P.S. Korzyści z konta premium:

- możliwość zmiany skina (wyglądu postaci)

- możliwość grania na serwerach premium

- (przez niektórych) mniej problemów z grą

- pełna, oficjalna wersja gry ZA DARMO (poprzez aktualizację)

1339163822-U301909.png

Opublikowano

1. no więc właśnie skin mi nie jest po trzebny patrz punkt 2

2. gram na single

3 brak problemów z grą

4. jeśli będzie można grać na piracie to wole wydać na coś innego kase :D a poza tym dziele się z kumple kontem premium jak już chce popykać na multi ..

Opublikowano

Taka ciekawostka gdy rozlejemy lavę na jakimś klocku i spłynie ona na wodę to zamiast powstawać cobble stone powstaje stone ! nie wiem czy to się przyda ale piszę ,że takie coś dodali :} (odkryłem to przez przypadek >.<)

http://imageshack.us/photo/my-images/689/20111001144507.png/ PS : nie moge umieścić zdjęcia o takim rozszerzeniu :}

mca.png

mca.png

Pomogłem ? Kliknij w pajacyka na stronie :

to Cię nic nie kosztuje a pomaga ! Zbieram -- !

Opublikowano

1. no więc właśnie skin mi nie jest po trzebny patrz punkt 2

2. gram na single

3 brak problemów z grą

4. jeśli będzie można grać na piracie to wole wydać na coś innego kase :D a poza tym dziele się z kumple kontem premium jak już chce popykać na multi ..

Wiesz, jedno konto premium = wspomagasz Mojang i zachęcasz do dalszej pracy = większe zaangażowanie w dalsze tworzenie gier

No i oczywiście jednego pirata mniej :D

No ale rób co chcesz, to twoja kasa ;)

1339163822-U301909.png

Opublikowano

wiesz co notch zarabia kilka set tysięcy na dzień a ja w tydzień 4 dych nie nazbieram więc wybacz mi ale ....

a będę piratem bo nie potrzebuje premium zrozum to jeśli nie potrzebuje to nie kupuje

moim zdaniem minecraft (cracked) nie jest piractwem tylko według mnie normalną wersją minecrafta bez jakiś skinów i serwów a serwów na pirata jest tyle że ho ho

rozumiem piractwo typu pobiore przez torrent za 10zł bf 2 albo prototype

ale nie sześcian którego pirat jest odrazu na google

Opublikowano

W 1.10 będzie księga zaklęć. Będzie można zaklinać przedmioty, bloki i uczyć i odszyfrowywać różne czary. Czyli stół zaklęć!

yA2DD1.png

Uczeń
Opublikowano

No no coraz bardziej minecraft przypomina Rpg

Ale będzie buba na serwerach :D

/Reflink

Opublikowano

@UP

Szkoda mi tej świnki z lewej na pierwszym ss'ie, ciężko musi się żyć tak małemu stworzonku z takim ogromnym ryjem.

@BTW. Dlaczego nie w jest przypiętych?

@topic, ciekawa ta zbrojka i miecz na 2 ss'ie.

Tak wgl, to ten stół z książką nie ma wyjść dopiero w 1.10? Bo mógłbyś dopisać w temacie na samym dole w rubryce przeznaczonej na 1.10.

Opublikowano

Temat zapewne odpiął kokosz :D. Więc?

Ja też jestem za przypięciem i podzieleniem albo wyczyszczeniem :D

1390144171-U592769.png

3x ExModerator Minecraft | ExModerator Battlefield | ExMentor | 2x Ex MPC Media Team | Gold Member | MPC Coders Team | ExMPC Modder | Combat Arms Private

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...