Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

iPhone 4 czy Samsung Galaxy II?

Czaka.

...  

48 użytkowników zagłosowało

1. 1. Samsung czy iPhone

• iPhone 4
      18
    • Samsung Galaxy S II
      30

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 69
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Mówi ten, który podał SS ZMODOWANEGO GTA3 na Isrona.

SGSII przynajmniej nie rozwali się przy spotkaniu z ziemią

Ja gram w infinity blade 1/2, dead space, mass effect infiltrator, shadowgun a nawet MMORPG order & chaos mogę sobie na nim odpalić w przeciwieństwie do samsung-shita.

Infinity blade 1/2 - odpowiednik Blood & Glory na andka

Dead Space - Jest na Andka, więc w czym problem? :) Na Galaxy Mini bez o/c, swapa chodzi idealnie na 600MHz

Mass Effect - nie ma na andka, gdyż EA jest pazerne na kasę, tak po za tym już trwają pracę przeportowania jej na ARMv7

Shadow Gun:

http://www.youtube.com/watch?v=AlUUtcgEhaQ

Order & Chaos -

http://www.youtube.com/watch?v=BujGWL_M3FQ

Opublikowano

Galaxy S II będzie gdzieś na poziomie Iphone'a 5, ale tego jak wiadomo jeszcze nie ma w sklepach.

Apple jest teraz w tyle za Samsungiem, nie wiem jak zamierza to nadrobić.

kurwa... najsmiesznieja wypowiedz ever... TY SOBIE NIE ZDJAESZ SPRAWY DZIECIACZkU CO IPHONE 5 BEDZIE MIAŁ! Pewnie zapeirdalasz w podstawowce z bialoczarym Alcatelem i sadzisz ze GSII jest lepsze.. hahahahah - smiech na sali, kurwa... Mam Iphona 4s i w porownaniu do Galaxy S II wszedzie jest lepszy, pod wzgledem ekranu, aparatu, szybkosci, aplikacji, wygladu, zajebistosci i jak ma sie kase na 4s to nie powinno sie ani troche zastanawiac nad wyborem bo samsung ssie pale bo robi telefony dla ogolu i wiekszosc zgapil samsung od apple.

Co do tematu - kolego bierz Iphona - ja jestem w 100% zadowolony z niego i nie sluchaj tych osob co sa w 100% za S II bo jest on poprostu gorzy i czymajac go w 1 rece nie jestes w stanie wszedzie palcem siegnac. Moja sis go ma i sie jej tnie po pol roku przy przewijaniu menu, a iphona mam z 2 miechy i nie widzialem jeszcze ani jednego laga... minusem jest to ze nie ma flasha, ale spokoje zyje bez tego...

Opublikowano

@UP

Upuść swojego Isrona na ziemie z 1-1.5M na wyświetlacz i zobacz co się stanie. Po tym zrób to samo z S2 i zobacz co się stanie :)

Opublikowano

@UP

Upuść swojego Isrona na ziemie z 1-1.5M na wyświetlacz i zobacz co się stanie. Po tym zrób to samo z S2 i zobacz co się stanie :)

Wiesz, wystarczy miec troche w glowie i na niego uwazac to nic sie nie stanie, a ludzie pierdola glupoty o tym ze S II jest lepsze, a stycznosc ich z Applem jest na poziomie obrazkow z internetu.

Opublikowano

Już w innym temacie wyjaśniałem dlaczego większość gier jest lepiej zoptymalizowana pod iPhone. Jest to spowodowane tylko tym, że z iOS korzysta tylko jeden model smartfona, a z Androida setki, jak nie tysiące modeli. A co za tym idzie, producenci gier mogą skupić się nardziej na optymalizacji przy iPhone, niż przy smartfonach z Androidem, bo tam robią żeby gra działała dobrze na jednym smartfonie, a tutaj muszą kombinować tak, żeby działały na większości modeli.

Jeżeli gry byłyby robione i optymalizowane tylko pod SGSII to w bezpośrednim porównaniu z iPhone 4S ten drugi wypadł by blado.

Mój kolega zmienił teraz iP4S na SGSII i pytałem się czy wróciłby znowu do tamtego, to odpowiedział, że nie.

@Up

Wiesz, nie zawsze upadki są zamierzone, może Ci się np. przez przypadek wyślizgnąć z kieszeni/ręki itp. i po telefonie. Tego niestety do końca nigdy nie będziesz kontrolował.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

kurwa... najsmiesznieja wypowiedz ever... TY SOBIE NIE ZDJAESZ SPRAWY DZIECIACZkU CO IPHONE 5 BEDZIE MIAŁ! Pewnie zapeirdalasz w podstawowce z bialoczarym Alcatelem i sadzisz ze GSII jest lepsze.. hahahahah - smiech na sali, kurwa... Mam Iphona 4s i w porownaniu do Galaxy S II wszedzie jest lepszy, pod wzgledem ekranu, aparatu, szybkosci, aplikacji, wygladu, zajebistosci i jak ma sie kase na 4s to nie powinno sie ani troche zastanawiac nad wyborem bo samsung ssie pale bo robi telefony dla ogolu i wiekszosc zgapil samsung od apple.

Co do tematu - kolego bierz Iphona - ja jestem w 100% zadowolony z niego i nie sluchaj tych osob co sa w 100% za S II bo jest on poprostu gorzy i czymajac go w 1 rece nie jestes w stanie wszedzie palcem siegnac. Moja sis go ma i sie jej tnie po pol roku przy przewijaniu menu, a iphona mam z 2 miechy i nie widzialem jeszcze ani jednego laga... minusem jest to ze nie ma flasha, ale spokoje zyje bez tego...

Zamiast kupować iphona za 3k, kup słownik.

SGS II nie jest wcale gorszy od iphone.

1332703407-U173186.png

"Bo My tu się szanujemy zamiast dupy sobie lizać!"

Opublikowano

UP

Ale nie jest też lepszy, na pewno...

Cheatek

Nie odkopuje, i nic mi nie udowodniłeś, sam straciłem ochotę na jałową "dyskusję". Iphone4 jest lepszy, i najlepiej by było jakby każdy "znawca" dał zdjęcie SWOJEGO, chociaż jednego z tych telefonów...

SGS może się fajnie prezentuje przez 5 min jak go masz w ręce pożyczonego od kolegi, ale na dłuższą metę Iphone rządzi i dzieli. Przynajmniej nie wygląda jak cegła...

2DOWN

Już nawet nie będe postów nabijał, dalej nie masz żadnych sensownych argumentów, dalej mi się nie chcę "dyskutować" z tobą. Cya!

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Nie odkopuje, i nic mi nie udowodniłeś, sam straciłem ochotę na jałową "dyskusję". Iphone4 jest lepszy, i najlepiej by było jakby każdy "znawca" dał zdjęcie SWOJEGO, chociaż jednego z tych telefonów...

SGS może się fajnie prezentuje przez 5 min jak go masz w ręce pożyczonego od kolegi, ale na dłuższą metę Iphone rządzi i dzieli. Przynajmniej nie wygląda jak cegła...

Nie prawda.SGS II jest lepszy.

Teraz za każdym razem bd tak mówił.Tak jak ty.Jest lepszy bo ty tak mówisz..

Opublikowano

Wystarczy popatrzeć na specyfikację techniczną obu telefonów i od razu widać, że SGSII wygrywa :s

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

UP się nie przejmuj, to hater.

UP

Sorry, porównujesz gry na iphone do grania na SGS?! Litości, większość gier na SGS to porty z iphone, na iphone wszystkie gry chodzą najszybciej dzięki optymalizacji a te gry co ty podałeś to niższa półka gier na urządzenie apple.

Ja gram w infinity blade 1/2, dead space, mass effect infiltrator, shadowgun a nawet MMORPG order & chaos mogę sobie na nim odpalić w przeciwieństwie do samsung-shita.

Ty myślisz że na androidzie nie ma takich gowien jak dead space czy shadowgun czy order chaos? Wszystkie gry są i to po 9 zł,order chaos za 20 jedynie.

cmpunksignaturebyfxtrea.png

Opublikowano

sgs2

@Up po co ten spam?Jak masz tak pisać to lepiej wgl. się nie wypowiadaj.

to nie spam plebsie tylko odpowiedź do tematu -.-

Opublikowano

@Up po co ten spam?Jak masz tak pisać to lepiej wgl. się nie wypowiadaj.

Tutaj coś dla tych co myślą że sriphone 4 jest lepszy niż SGS II:

http://www.youtube.com/results?search_query=galaxy+s+II+vs+iphone+4s&oq=galaxy+s+II+vs+iphone+4s&aq=f&aqi=g4&aql=&gs_sm=3&gs_upl=2655l5699l0l5762l24l21l0l7l7l0l244l1660l0.7.3l10l0

100 filmików iphone vs galaxy i na każdym wygrywa tylko 1.Wiadomo który,Testy benchmark,boot on/off szybkość przeglądarki z usuniętymi ciasteczkami.

Opublikowano

A mieliście chociaż jeden z tych telefonów? Ja miałem ( mam ) obydwa i jakoś wszystko na korzyść IPhone'a, no może poza wielkością ekranu, bo niektórym może to przeszkadzać.

Wystarczy popatrzeć na specyfikację techniczną obu telefonów i od razu widać, że SGSII wygrywa :s

I co Ci da specyfikacja jak optymalizacja jest chujowa?

EMPTY :C

Opublikowano

A mieliście chociaż jeden z tych telefonów? Ja miałem ( mam ) obydwa i jakoś wszystko na korzyść IPhone'a, no może poza wielkością ekranu, bo niektórym może to przeszkadzać.

W czym niby optymalizacja chujowa?

Opublikowano

Gdyby gry robiono tylko pod SGSII tak jak jest to w przypadku iPhone 4S, to SGSII wygrywałby i z optymalizacją, ponieważ ma lepsze podzespoły.

Niestety, Android jest w setkach telefonów i gry muszą również działać i na nich, a nie tylko na SGSII.

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...