Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

iPhone 4 czy Samsung Galaxy II?

Czaka.

...  

48 użytkowników zagłosowało

1. 1. Samsung czy iPhone

• iPhone 4
      18
    • Samsung Galaxy S II
      30

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

od kilku dni zastanawiałem się nad nowym telefonem i teraz mam pytanie co jest lepsze iPhone4 czy Samsung Galaxy II?

Jak dla mnie lepszy jest iPhone 4 fajniejszy wygląd, mieści się do kieszeni (w porównaniu do Galaxy II małe jest piękne :D), duży wybór aplikacji, łatwiejszy jest w obsłudze, fajny interfejs i wgl. dla mnie jest idealny i wolę ios'a niż Androida.

Ale może wy mi trochę doradzicie, bo sam już nie wiem, Samsung Galaxy S II jest za duży, ma Androida(Android jak dla mnie ssie), głupi interfejs, nigdy nie lubiłem telefonów tej firmy, a do Apple nic nie mam ^^

Czekam, na wasze opinie.

@edit dodałem ankietę, oczywiście Ci co posiadają Samsung;a będą bronili Samsunga ^^ i na odwrót

• Odpowiedzi 69
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Według mnie powinienieś wziąść galaxy S II, chyba, że chcesz co roku kupowac nowego Vifona?

EDIT: Uwierz mi, wiem z własnego doświadczenia, że niczym się nie można tak fajnie pobawić, jak możliwościami zmiany oprogramowania i wyglądu w andku.

Opublikowano

Galaxy S II będzie gdzieś na poziomie Iphone'a 5, ale tego jak wiadomo jeszcze nie ma w sklepach.

Apple jest teraz w tyle za Samsungiem, nie wiem jak zamierza to nadrobić.

Opublikowano

Nie posiadam żadnego z tych smartfonów ale bez zastanowienia brałbym Samsunga.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Na Iphone'a masz więcej gierek, system lepiej zoptymalizowany. Prestiż, marka robi swoje. Mniejszy wyświetlacz.

Samsung, duży wyświetlacz, lepszy do przeglądania internetu. Nie płacisz za markę tylko za to co "masz" - parametry.

Osobiście brałbym Samsunga ze względu na większy wyświetlacz.

EMPTY :C

Opublikowano

Okiej, masz szczegóły:

Samsung, który jest obecnie najbardziej popularnym producentem telefonów z systemem Android, opublikował właśnie specyfikację najbardziej oczekiwanego modelu Samsung Galaxy S2. Największą atrakcją nowego modelu jest niewątpliwie jest jego najwyższej jakości ekran wykonany w technologii Amoled Plus. Kontrast oferowany przez najnowszy ekran jest według zapewnień producenta dwukrotnie wyższy od tego oferowanego przez model Samsung Galaxy S a jednocześnie nowy ekran zużywa dwukrotnie mniej energii niż jego poprzednik. Rozdzielczość nowego ekranu to 800 na 480 pikseli.

W przeciwieństwie do swojego poprzednika Galaxy S, nowy model charakteryzuje się znacznie ładniejszym wykonaniem. Jest również niewyobrażalnie cienki i dobrze układa się w dłoni. Interfejs użytkownika jest szybki i działa sprawnie. Oprócz tego nowy model oferuje wiele ciekawych funkcjonalności jak np: śledzenie położenia aparatu, automatyczne wysyłanie SMS gdy następuje zmiana numeru karty SIM, zarządzenie aparatem przez wifi lub przeglądarkę internetową, pełne wsparcie dla sprzętowego szyfrowania, wsparcie dla takich technologii jak VoIP, Webex, CCx certified device oraz Cisco anyConnect VPN.

Poniżej prezentujemy pełną specyfikację nowego modelu:

- Wyświetlacz: 4.27″ 800×480 Super AMOLED Plus

- Procesor: Samsung’s dual core 1Ghz processor.

- Grafika: Quad core GPU (3.2 Gigapixels/s)

- Aparat fotograficzny: podwójny aparat — tylny 8MP z fleszem, 1080p video, przedni 2MP

- wymiary: obecnie najcieńszy aparat na swiecie: 8.49 mm grubości

- Czujniki: akcelerometr, żyroskop, czujnik zbiżeniowy

- Komunikacja: HSPA+ Wifi 802.11bgn, Bluetooth 3.0

- System operacyjny: Android Gingerbread 2.3 z TouchWiz 4 — Samsung Game Hub, Social Hub, Music Hub, Readers Hub

Samsung Galaxy S II będzie dostępny na rynku w dwóch wersjach sprzętowych. Jedna z nich będzie wyposażona w procesor firmy Samsung Exynos, zaś druga w układ firmy Nvidia Tegra 2. Ponieważ oba procesory mają zbliżoną wydajność dlatego użytkownicy nie

zauważą żadnej równicy pomiędzy modelami wyposażonymi w te dwa układy. Należy również mieć na uwadze fakt, iż danym miejscu na świecie będzie dostępny w sprzedaży tylko jedna wersja aparatu.

Źródło:

http://androida.info/samsung-galaxy-s2-specyfikacja

1339163822-U301909.png

Opublikowano
system lepiej zoptymalizowany

Android > iOS :s

Samsung ma lepsze podzespoły, Androida, jest ładniejszy i nie płacisz tylko za markę tak jak to jest przy iPhone.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

eFFecTuS

Super opisane to wszystko , tylko że Galaxy S II ma 1,2 GHZ a nie 1 GHZ

Wiesz... w telefonach z anroidem łatwo go podkręcić bez zagrożenia uszkodzeniem.

Opublikowano

Android > iOS :s

Samsung ma lepsze podzespoły, Androida, jest ładniejszy i nie płacisz tylko za markę tak jak to jest przy iPhone.

Lepiej zoptymalizowany pod gry :P Przez co też więcej gier jest robionych na iPhone'a.

EMPTY :C

Opublikowano

SGS II gorszy od IP4? ;> IP4 to shit jakiego mało na rynku delikatny jak jajka wielkanocne, iOS jest głupszy i ma trudniejszy interface niż andek + 0 personalizacji ;>, o słabszym procku IP4 nie wspomnę, SGS II jest bez porównania lepszy, i to chyba jak na razie najlepszy smartfon na świecie.

PS. Interface iOS 4 jest brzydki jak dla mnie ;p

@Up nie wiesz co prawisz na andka gry są o wiele lepsze niż na iOS'a o.O jak wyjdzie TEGRA 3 to dopiero będzie pogrom srapla ;DDD

Gość malutki688
Opublikowano

Ja pierdole ludzie ogarnijcie sie-_- bierz galaxy-_- nawet iphone 4 lub zwykly glaxy byl by prostym wyborem....

Opublikowano

jak Cie jeszcze nie przekonali to ładnie masz, jeszcze co do tego iPhone jest bardzo ale to bardzo delikatny, byłem w tym roku na obozie gość pierwsze dwa dni szpan szpan bo ma IP4 i wowo, niestety jak szedł na zajęcia to mu upadł, biedny chłopak się popłakał bo ekran był mniej więcej w takim stanie

9to5mac-glass.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...