Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Melony - Sadzenie i zbiory

Terrain

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

:)

To już kolejny poradnik, wykonany przeze mnie aby zbić te głupie warny :)

Widziałem na MPC podobny poradnik, ale został zamknięty bo ciężko to było nazwać poradnikiem, więc napisałem - jak mi sie wydaje - lepszy :D

Tak więc zacznijmy od tego skąd wziąść arbuzy, nasionka, a później farmę arbuzów.

Arbuzy, tak jak trzcinę możemy znależć w poblizu małych jeziorek, ogólnie niedaleko wody. Wzrost melona trwa od 10-30 min, (mączka kostna działa na nie tak samo, jak na sadzonki drzew) więc trzeba poczekać około 2-3 dni (w grze) żeby na plantacji urosły nowe.

Ze zniszczonego melona wypadaja nam jego cząstki, min 3 - max 7. Z tych oto cząstek możemy uzyskać nasionka 1 sztuka z 1 cząstki lub możemy się nimi pożywić. Jedna cząstka odnawia 0.5 - 1 serduszka (sprawdzilem i raz dalo tyle, 2 raz tyle)

sklk.jpg

Najbardziej wydajną plantacja wygląda tak:

20110916145939.png

I na koniec taka mała ciekawostka:

Czy wiecie że, ludzkie nogi i gardło są połaczone specjalnym nerwem? Dzieki temu kiedy przemoczymy nogi boli nas gardło, a kiedy "przemoczymy" gardło nogi odmawiają posłuszeństwa.

To chyba narazie tyle. Myslę że ten tut przyda sie każdemu. Jeśli czegoś nie napisałem napiszcie, poprawię to :)

Kiedy patrzę na niektóre osoby na tym forum zaczynam być za podpisaniem ACTA.

Opublikowano

Mógłbyś dodać zdjęcia wzrostów nasion melonów, ponieważ jestem pewien że dużo osób nie wie jeszcze jak wyglądają i oczywiście leci - :D

@down

ja tak samo mam jak rozwaliłem to wyskoczyły 3 nasionka ciekawe czy to bug czy jednak trzeba dość długo czekać

mca.png

Zbieram +

18706.png

Opublikowano

mi tam melon dorasta do takiej brązowej roslinki i dalej się nie rusza :/

18922414.png

Moje dane w grach i aplikacjach związanych z internetem :

Gadu-Gadu 284938

Skype Mistrzsz

Steam Mistrzsz

Opublikowano

To się nazywa poradnik :D . Lepszy od tego co zamknąłem.

Pomysł jest ściągnięty, ale i tak masz proszonego -. Mogłeś także napisać ile serduszek uzdrawia 1 melon :) .

PS@ Ciekawostka bez sensowna. Nie ma nic związana z MC ;) .

Opublikowano

Jest szybscy sposób. Zrobić po środku dwa źródełka wody i jedną kratkę w dół w tych źródełkach. Wtedy w ciągu 25 min (naszych) mamy melony.,

Co do tego poradnika , wszystko ok. :) Łap -.

//Nieregulaminowa sygnatura.
Miyoshi

Bo to kurwa Sygna z 2k11 nagle sie jej uczepili. :O

Slayer -.-

Opublikowano

@SGT Otlet bo na tej wyrośnie Ci najwięcej arbuzów :)

@Slayer16 A widzisz co napisałem? One rosną niezaleznie jak je posadzisz, 1 wyrośnie Ci w 10 min, 2 w 25, a 3 po 30 minutach.

Opublikowano

Poradnik dobry, fakt ciekawostka nic nie wnosząca do tematu. Życzę dalszych sukcesów!

sygnats.png

ja zrobiłem tą sygne

Opublikowano

@ DESTRAKSZYN Co dokładnie masz na mysli? :D Bo już nie bardzo wiem co do niego dodać :D Jeśli byłbys tak łaskaw :D

Opublikowano

Hmm. Ciekawe :). Nie znalazłem jeszcze melona na żywo tzn koło wody xD. Jedynie ziarna w skrzyniach w kopalni

1390144171-U592769.png

3x ExModerator Minecraft | ExModerator Battlefield | ExMentor | 2x Ex MPC Media Team | Gold Member | MPC Coders Team | ExMPC Modder | Combat Arms Private

Opublikowano
Czy wiecie że, ludzkie nogi i gardło są połaczone specjalnym nerwem? Dzieki temu kiedy przemoczymy nogi boli nas gardło, a kiedy "przemoczymy" gardło nogi odmawiają posłuszeństwa.

Naprawdę? Nie wiedziałem ;]

@topic

Fajny i przydatny tut dla początkujących.

Wygrałeś u mnie "-" :)

egq3SFm.png

Opublikowano

Maka mi sie na serwerze wygenerowały kolo wody, więc wydaje mi się ze tak też rosną.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...