Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ziemie czeka zagłada dzięki zjebom z Japonii ...

PanZagłady

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Żal i co teraz będzie? Jak umrę to mają w pie#dol. :( Ja nigdy nie byłem za tego typu elektrowniami, na świecie jest kilka miliardów ludzi, wątpię aby chociaż połowa była za elektrowniami atomowymi. Ja już dokładnie nie pamiętam co mówili w wiadomościach ale jak do tego doszło? Przez parę setek niedojebów zza oceanu mogę umrzeć ja i moja rodzina, nie od razu ale 50 lat życia więcej to jest coś. Nikt ich za to nie ukarze, a ludzie będą umierać na całym świecie :/, oby w Polsce jednak nie zrobili tej elektrowni.

@Edit Jak to nie wina tych zjebów z Japonii? Z tego zdania można wywnioskować, że każda elektrownia atomowa ma wybuchnąć w przeciągu kilkunastu czy tam ilu lat. Popełnili błąd albo mieli elektrownie do dupy, nie wiem czy to Japonia projektowała tą elektrownie ale to kraj wysoko zaawansowany technologicznie więc pewnie tak. Dowód na to, że świat zmierza ku końcu <_<.

@Edit2 Zamiast inwestować w wiatraki to teraz muszą inwestować w leki i medycynę.

obraz24.png

Opublikowano

Tralalala, głupoty, tak samo jak było z Czarnobylem. W Czerwonym Lesie(chyba tak to się nazywało), czyli jednym z najbardziej skażonych terenów w Czarnobylu można normalnie chodzić i nie umrze się, chyba, że będziemy tam siedzieć parę miesięcy. A minęło trochę ponad 20 lat. A katastrofa Czarnobylska była o wiele bardziej poważna niż ta w Fukushimie(i o wiele bliższa Polsce) i co? W Polsce aż takich skutków jej nie widać. Ja tam się o nic nie boję. Pewnie skopiowałeś to z jakiegoś WP i straszysz dzieciaki.

A ta katastrofa to nie wina "zjebów z Japonii"(nietolerancyjny człowieku) - nie mieli oni wpływu na to, że będzie tsunami. I według mnie bardzo dobrze podeszli do sprawy już po całej katastrofie i nie wolno im niczego zarzucać, bo spisali się bardzo dobrze.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Ale przecież ten wybuch to nie wina "zjebów z Japonii", ich winą jest to że mają ludzi w dupie

Jak to nie kolego ? Gdyby uzyli swoich mózgów to nie stawialiby elektrowni tak blisko oceanu ... gdzie moze grozic cyklon tropikalny no i te tsunami .

Elektrownie powinno budowac sie na srodku lądu z dala od wód. Jak juz nie mieli wyboru to mogli jakos lepiej osłonić te reaktory murami .

@ IRokuShou

Czarnobyl w porownaniu z Fukushima byl slabszy bo Fukushima nadal wydziela swoje opary radioaktywne :). A czarnobyl jest zakryty betonowym sarkofagiem.

Fukushima niestety nie moze tego zrobic bo jest za duze stezenie i gdyby zrobiono taki sarkofag jak w Czarnobylu to by mogło dojsc do wybuchu "brudnej bomby atomowej" . Czego raczej nikt nie chciałby przezyc :).

Takze Czarnobyl to raczej pryszcz. Poza tym Fukushima skaziła czesc wod wokoł Japonii ;). Czarnobyl nie skazil az tak jak Fukushima :).

@ Cheatek

Tak , powaznie z tym badaniem. Wystarczy kupić licznik Geigera. Wtedy jak chcesz cos sprawdzic to mierzysz nim w poblizu interesujacego cie obiektu. Jesli jest promieniowanie to wykrywa emitowane przez promieniowanie kwanty gamma i rejestruje ich ilość, którą potem podaje w określonych jednostkach którymi mogą być rentgeny albo siwerty na godzinę.

Na tej podstawie mogłem ocenić czy grzyby są napromieniowane ;).

W tym roku coś mało grzybów rośnie :/ . Ledwo co nazbierałem. Spożyć nie spożyłem jak zobaczyłem wynik.

jqeuR.png

Opublikowano
Jak to nie kolego ? Gdyby uzyli swoich mózgów to nie stawialiby elektrowni tak blisko oceanu ... gdzie moze grozic cyklon tropikalny no i te tsunami .

Ciekawe, ciekawe - jak z budować elektrownię jądrową na wyspie, tak żeby była z dala od oceanu i za bardzo nie przeszkadzała ludziom.

Jeżeli jesteś taki mądry, to powiedz jak Ty byś to zrobił.

Japonia to jedno z najlepszych państw na Ziemi, wiedzą co robią i ja im wierzę.

Poza tym, gdyby było tak duże niebezpieczeństwo, to trąbili by o tym w telewizji - nie sądzisz?

Takze Czarnobyl to raczej pryszcz. Poza tym Fukushima skaziła czesc wod wokoł Japonii ;). Czarnobyl nie skazil az tak jak Fukushima :).

Tyle, że Czarnobyl przy wybuchu wywalił wszystkie związki promieniotwórcze bezpośrednio do atmosfery, łatwiej było im się przemieszczać i do tego znajduje się o jakieś kilka dobrych tysięcy kilometrów bliżej niż Fukushima i dla nas miał o wiele gorsze skutki niż katastrofa w Japonii.

A jakiś dużych konsekwencji katastrofy czarnobylskiej u nas nie widać.

PS

Przejrzałem strony na których mówią o tym "problemie" i te informacje straciły dużo wiarygodności w moich oczach. Zwykłe teorie spiskowe.

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Sracie w gacie.

Jeszcze nie będzie zagłady. Nie dopuszczą do tego.

Nie bedzie konca jakies stare masz te informacje kolego ^ ^

Onet pl urywki.

W nocy z soboty na niedzielę straż pożarna i siły zbrojne Japonii zaangażowane zostały w akcję schładzania reaktorów nr 3 i 4 w elektrowni jądrowej Fukushima I, poważnie uszkodzonej tydzień temu w trzęsieniu ziemi. Udało się włączyć system chłodzenia w reaktorze nr 6.

Lądowe Siły Samoobrony zrzuciły ok. 80 ton wody do basenu ze zużytymi prętami paliwowymi reaktora nr 3. Akcja zakończyła się ok. godz. 9.30 (1.30 czasu polskiego) - poinformowało japońskie ministerstwo obrony.W nocy z soboty na niedzielę tokijska straż pożarna przez 13 godzin wprowadzała ponad 2 tysiące ton wody do basenu ze zużytymi prętami reaktora nr 3.Operator elektrowni firma TEPCO poinformował, że przegrzewające się baseny z prętami reaktorów nr 5 i 6 udało się schłodzić do temperatury odpowiednio 37,1 i 41 st. C.

Tymczasem udało się uruchomić system chłodzenia w reaktorze nr 6 po tym, jak udało się do niego doprowadzić zasilanie. TEPCO ma nadzieję, że już w niedzielę uda się to samo zrobić w blokach nr 1 i 2, co pozwoliłoby na ponowne uruchomienie w nich chłodzenia

I wiele więcej ale po co pisać temat mozna zamknac sytuacja w 80% jest opanowana jeszcze do niedzieli cos robic bd w sektorach 1 i 2 o ile sie nie myle i koniec .Przezyje zjem sobie Pizze z grzybami.

Btw.Autor juz nie ma co robic tylko farmazony o koncu swiata pierdol*ć on wie lepiej niz kazdy ze zginiemy :0

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Ciekawe, ciekawe - jak z budować elektrownię jądrową na wyspie, tak żeby była z dala od oceanu i za bardzo nie przeszkadzała ludziom.

Jeżeli jesteś taki mądry, to powiedz jak Ty byś to zrobił.

Japonia to jedno z najlepszych państw na Ziemi, wiedzą co robią i ja im wierzę.

Poza tym, gdyby było tak duże niebezpieczeństwo, to trąbili by o tym w telewizji - nie sądzisz?

Tyle, że Czarnobyl przy wybuchu wywalił wszystkie związki promieniotwórcze bezpośrednio do atmosfery, łatwiej było im się przemieszczać i do tego znajduje się o jakieś kilka dobrych tysięcy kilometrów bliżej niż Fukushima i dla nas miał o wiele gorsze skutki niż katastrofa w Japonii.

A jakiś dużych konsekwencji katastrofy czarnobylskiej u nas nie widać.

PS

Przejrzałem strony na których mówią o tym "problemie" i te informacje straciły dużo wiarygodności w moich oczach. Zwykłe teorie spiskowe.

Wyżej dopisałem, ze jesli juz nie mieli wyboru to mogli jakos lepiej zabezpieczyc przed wplywem oceanu ;). Bo 2 -4 metrowy mur to troche za malo .

Jakbys poczytal, co sie dzialo wtedy w polsce... jak szybko schodzil jod ...

Polskie media miałyby trąbic ? :D Jestes taki naiwny ? Przeciez PO z Tuskaczenko na czele chca zbudowac nam tą pierdolona Elektrownie Atomowa. Nawet juz zdecydowano o tym i są czynione przygotowania do zbudowania elektrowni atomowej w Polsce :).

Media nie poinformuja was o wszystkim jesli wladza im zakaze tego ;).

Media polskie nie beda trabic o tym problemie z elektrownia w fukushimie by nie zbic poparcia dla elektrowni atomowej w polsce :).

jqeuR.png

Opublikowano

Widać ze nie czytasz postów więc przeczytaj mój post przed twoim zadnego konca swiata nie bedzie.Wystarczy Helikopter i woda i ludzie :) Dzisiejsza technika nie pozwoliłą by na taki fail..

ale PanZuo chciał żebysmy pogineli :<

Opublikowano

Czarnobyl był gorszy (nie mieli w tedy takiej technologii, zabezpieczeń etc) i jakoś żyjemy.

I tak w Polsce nie ma zagrożenia, więc mi to wisi co oni tam robią :)

//Zakaz gifów-Dektored

Opublikowano

Widać ze nie czytasz postów więc przeczytaj mój post przed twoim zadnego konca swiata nie bedzie.Wystarczy Helikopter i woda i ludzie :) Dzisiejsza technika nie pozwoliłą by na taki fail..

ale PanZuo chciał żebysmy pogineli :<

Tak tak ONET jest taki wiarygodny jak TVN24 ;). W koncu tez nalezy do grupy ITI .

Gdzie napisałem, ze chce by wszyscy poumierali ? Dzisiejsza technika niepozwolilaby na t aki fail ? A to ciekawe bo komputery bywaja z natury zawodne, a ludzie sa jeszcze bardziej zawodni od komputerow :).

Nawet w Fukushimie zawiodly systemy awaryjne ;). I co ? Twoje zdanie nijak ma sie do rzeczywistosci.

http://rebelya.pl/discussion/10667/historia-iti/

Poczytaj sobie ;). PRZEGRAŁO SPRAWĘ W SĄDZIE.

jqeuR.png

Opublikowano

Twój temat nijak ma sie do rzeczywistośći po hu*a nam tu piszesz farmazony jestesmy w 100% bezpieczni.tez kupie ten mierznik zeby sie posmiac z autora tematu.

Napisałes ze media nie beda mwoic o takich rzeczach bo im władza zakaze.. Wolność słowa :)

Opublikowano
Polskie media miałyby trąbic ? :D Jestes taki naiwny ? Przeciez PO z Tuskaczenko na czele chca zbudowac nam tą pierdolona Elektrownie Atomowa. Nawet juz zdecydowano o tym i są czynione przygotowania do zbudowania elektrowni atomowej w Polsce :).

No i dobrze, że będą budować elektrownię atomową w Polsce. Bardzo dobry pomysł - jedyne zagrożenie, które może wywołać jakąś katastrofę to błąd człowieka, taki jak w Czarnobylu. Inne rzeczy elektrowni atomowej w Polsce nie grożą.

A ten temat to zwykły bullshit, strony, na których zawarte są te informacje są tak wiarygodne jak WP czy Onet.

Napisałes ze media nie beda mwoic o takich rzeczach bo im władza zakaze.. Wolność słowa :)

Nawet jeżeli by im zabronili to są niezależne media, WikiLeaks itp. rzeczy.

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Opublikowano

eh co to ma za znaczenie po co nas straszyć?Co to ma za znaczenie czy umrę od tego? Może jutro wsiąde do jakiegoś środka komunikacji miejskiej jadąc do szkoły i będę miał śmiertelny wypadek.

Co chce przez to przekazać?

Każdy w końcu umrze czy to będzie wcześniej czy później... nie ma jak dla mnie różnicy.

Ta informacja nic "we mnie" nie zmienila, będę robił to co wcześniej czyli po prostu żył i cieszył się chwila...

I See You Baby Shaking That Ass.

Idź sobie...

%7B1E6012C7-3AC8-0557-34EB-3C5DEDB2DC80%7D.png

Opublikowano

dobrze że może wybudują elektrownie tamowa w Polsce bo nie che mi się sprawdzać ale jesteśmy jednym z pierwszych państw które sala największa ilość węgla rocznie do produkcji energii, taka elektrownia odciążyła by nas trochę co byłoby równoznaczne z zmniejszeniem zanieczyszczenia powietrza... jak panzagłada chciał ochronić elektrownie od tsunami skoro Japonia to WYSPA (polecam zapoznać się z definicją tego słowa), a to że w Japonii jest wiele trzęsień ziemi ze względu na jej położenie, ale jest to najlepsze źródło energii a przy tym ile Japonia zużywa tych watów czy kilowatów rocznie to było najlepsze rozwiązanie :D

ae1d1005fe.png

Opublikowano

Nie chce mi się w to wierzyć, wczoraj jadłem pizze z grzybami, dobrze że babcia ma parę słoików z przed wybuchu w piwnicy - w occie.

Jak to gówno jest, to trudno... Umrzemy prędzej, czy później.

Nie będę się rozpisywał, bo to nie ma sensu, równie dobrze jutro mogą napaść nas kosmici i wybić pół ludzkości, nie mamy na takie rzeczy wpływu.

52287137559562145640.png

Opublikowano

Nie no beznadzieja :D Jakbyśmy się przejmowali takimi rzeczami to byłoby niemożliwym funkcjonować... Nawet jeśli to prawda to i tak będę jadł grzyby...

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

Powiem tak.. Ziemia ma ponad 4 mld lat a wy sądzicie ze koniec jej nastanie za waszego żywota.

eee... nie?

kto tu pisze o końcu ziemi...

EXPmIpC.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...