Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ziemie czeka zagłada dzięki zjebom z Japonii ...

PanZagłady

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z uszkodzonej elektrowni wydostaje się 10 bilionów bekereli na godzinę! Dopuszczalne dla zdrowia promieniowanie ustalono jeszcze niedawno na 600 bekereli na godzinę! Dziś, wg standardów unijnych, które zmieniono tuż po katastrofie w Fukushimie, jest to 12500 bekereli na godzinę.

Co to oznacza? Miliony ludzi umrze raczej wcześniej niż później na choroby związane z promieniowaniem. Nie wydarzy się to od razu a za jakieś 5, 10 może nawet za 20 lat. Zwłaszcza dla Ameryki Północnej taka perspektywa jest szczególnie mroczna. Już tej zimy radioaktywny cez zacznie spadać na amerykański kontynent wraz z deszczem przyniesionym z nad Pacyfiku. 3 tygodnie temu pewien facet z St. Louis starł szmatą deszcz z szyby swojego samochodu. Szmatę zbadano licznikiem Geigera i okazało się, że jest ona napromieniowana. Podobna sytuacja miała miejsce miesiąc temu w Toronto, gdzie inny facet czyścił kolektory słoneczne a zbadany później papierowy ręcznik, którego używał do tego celu, okazał się być radioaktywny. To nie są zbyt dobre znaki….

Tymczasem w japońskiej prefekturze Fukushima zbadano stopień napromieniowania dzikich grzybów, jakie można znaleźć w lesie. Pomiar wykazał 28 tysięcy bekereli na kg grzybów. Takie grzyby nie są już jedzeniem. Nie można nawet myśleć o tym, że są jedzeniem. Tymczasem władze w Fukushimie nie są wcale tym faktem zaniepokojone. Dzieci w szkołach w rejonie Fukushimy jedzą skażone warzywa, które są uprawiane lokalnie. Nie ulega wątpliwości, że rząd ma ludzi w nosie, skazując ich w ten sposób na niechybną śmierć. Trudno sobie wyobrazić, żeby ci, którzy rządzą rejonem Fukushimy nie mieli pojęcia o tym, co dostają do jedzenia dzieci w szkołach.

Ludzie w pobliżu Fukushimy umierają już na białaczkę

W tego typu sprawach jest całkowita blokada medialna. – jest to tego typu pierwsze potwierdzone doniesienie. Osoba, która zajmowała się ratowaniem zwierząt w 20 kilometrowej strefie zmarła nagle na skutek ostrej białaczki. Nagle zmarła także 32-letnia założycielka non-profitowej organizacji „Na ratunek dzieciom w Toyama”. Wraz z mężem przemieszczali się ciągle pomiędzy Fukushimą i Toyama. W ubiegłym tygodniu zmarł też nagle 34-letni piłkarz Matsuda – przyczyną było nagłe niedotlenienie serca na skutek niedokrwienia (cardiac infarct). Schorzenie to może być spowodowane zatruciem radioaktywnym cezem 134 i 137, natomiast stront 90 powoduje białaczkę. Na białaczkę umierają nagle nie tylko ludzie – są doniesienia o nagłych zgonach kotów i psów.

Można się spodziewać, że tego typu doniesień będzie coraz więcej. Skażenie radiologiczne w pobliżu Fukushimy jest bowiem wielokrotnie gorsze niż w Czarnobylu, jednak rząd japoński zdecydował o tym, że nie będzie stałej ewakuacji z tych terenów.

http://fukushima-diary.com/2011/08/breaking-news-a-volunteer-person-died-of-acute-leukemia-in-fukushima/

„Sato. Człowiek bez twarzy. Ma wrażenie, że nikt go nie dostrzega. Jest jednym z tysięcy pracowników Fukushimy – „ludzkiej fali” toczącej beznadziejną walkę z niewidzialnym wrogiem: „Bierzemy udział w samobójczej misji – chcemy, żeby nas wysłuchano. Jesteśmy stale napromieniowani – nic nie jest w stanie nas ochronić. Kombinezon może nas zabezpieczyć przed bezpośrednim, fizycznym kontaktem z radiacją; nie może nas ochronić przed promieniami beta i gamma. Mit niezawodnego bezpieczeństwa nuklearnego zamienił się w rozpacz. Powodem, który skłonił mnie do powrotu do pracy jest fakt, że byłem współwinny, wspierałem ten mit. To sposób, aby wypełnić swój obowiązek i zadośćuczynić tym, którzy stracili swoje rodzinne domy.”

Teraz muszę powiedzieć coś niepokojącego jeśli chodzi o sytuację w Polsce.

Jestem starym zapalonym grzybiarzem. W lasach pojawiły się pierwsze grzyby i tu niemiła niespodzianka. W tym roku do lasu zabrałem licznik Geigera, żeby sprawdzić czy był w Polsce opad radioaktywny. Niestety wszystkie zebrane grzyby, a zbierałem już na Mazowszu i Pomorzu, Bory Tucholskie przekraczały normy promieniowania 1000 krotnie!

Nie muszę tłumaczyć co to oznacza i przestrzegam przed konsumpcją

Zrodło:

http://monitorpolski.wordpress.com/2011/07/12/wydarzenia-i-komentarze-12-lipca-2011r/#comment-24867

Ten komentarz znam od jakiegoś miesiąca. Przez miesiąc sam poszedłem zbierać grzyby i zbadać je. Ten gość nie puszczał ściemy.. grzyby faktycznie są napromieniowane kurwa :/.

Stacja pomiarowa CLOR w Łodzi, będąca w rękach patriotów, pokazuje, że normy radiacyjne zostały przekroczone 45 tysięcy razy. To pomiar sprzed 3 miesięcy. Po drugie: wystarczy jedna cząstka radioaktywnego plutonu by zabić człowieka, wywołując zezłośliwiony nowotwór. Pluton i jego radioaktywne izotopy bądź związki plutonu z innymi pierwiastkami są najbardziej zabójczymi substancjami na Ziemi. Ktoś wyliczył, że w reaktorach w Fukuschimie znajduje się dawka w wielkości 300 – krotnej śmiertelnej dla każdego człowieka na Ziemi

Teraz coś o USA dokładniej stan Nebraska :

Ewakuacja ludności w promieniu 10 mil od elektrowni atomowej Ft Cahoun!

Ja podaje Alexander Higgins na swoim blogu, sytuacja wokół elektrowni w Nebrasce staje się na tyle niebezpieczna, że podjęto decyzję o ewakuacji ludności w promieniu 10 mil. 10 mil to norma przyjęta w USA. Wokół Fukushimy strefa ewakuacji wynosiła 12 mil, rozszerzono ją później do 25 mil.

Ciekawe jest to, że w mediach jest niemal całkowita blokada informacji na temat zagrożenia ze strony elektrowni atomowej w Fort Cahoun. Wiadomości Eyewitness News ABC uspokajają mieszkańców, że nie ma żadnego zagrożenia. Szef Nuclear Regulatory Commission, Gregory Jaczko (Polak?) potwierdził jednak istnienie 10 milowej strefy wokół elektrowni (co jest normą w USA), gdzie istnieje największe zagrożenie w przypadku wycieku promieniotwórczego. Na zdjęciach z helikoptera widać jak poważna jest sytuacja – cały teren jest zalany.

No to życzę miłej lektury... nie zdziwi mnie nagły wzrost chorych na białaczkę czy też raka.

jqeuR.png

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Teraz - No, nawet ciekawy artykuł ale jakąś nic sobie z tego nie robię.

Za 5 lat - Sądzę że jestem napromieniowany choć nie jadłem żadnych grzybów. No może z wyjątkiem tych halucynogennych.

Za 10 lat - Kurwa, chyba już po Mnie. Unikałem grzybów ale coś jest nie tak. Chyba noszę w sobie ufo albo ewidentnie chce mi się srać . . .

Za 20 lat - To już jest naprawdę koniec, szkoda że umieram tak młodo. Tymczasem muszę otworzyć drzwi i odebrać Moją pizze z grzybami.

Ps. Kurwa, mam nadzieję że będzie ten koniec świata w 2012 bo tak całe życie uważać na grzyby to naprawdę nie zdrowe.

Opublikowano

Uszkodzona elektrownia niech ja wysadza <_< tutaj jestesmy bezpieczni :D jeśli władze miasta w ktorym to sie stało nic z tego nie robia to problem mysle ze nie jest jakas katastrofą a ty to skolowales z jakiejs zaburaczonej strony ktora straszy ludzi ^ ^ Bedzie co bedzie a postami tego nie zmienimy

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Ja nigdy ani grzyba nie zjadłem, i dobrze ;). Nic nie poradzimy na to, władze muszą się z tym uporać bo jest źle - ale będzie jeszcze gorzej.

Czyli wszystkie warzywa są skażone?

1358809676-U384748.png

Opublikowano

Tu nie chodzi nawet o grzyba promieniowania nie widac,nie czuc nic nie da sie go powstrzymac chyba ze wjebiesz

sie do bunkru na 30m. pod ziemie gdzie masz sciany grubosci ponad chyba 3,5 czy 10m

wtedy mozesz sobie spokojnie rzyc z zapasami na 3 lata tak jak maja to zapewnione

Prezydenci i najwazniejsi ludzie w kraju

a Japonia nie chce nic naglasniac bo wiadomo znowu by panika byla

i by burdel byl

1315596276-U71001.jpg

Kiedyś Metin2.pl 86 lvl

Kiedyś Aion Online 55 lvl

Kiedyś WoW 80 lvl

Guild Wars 2 80 lvl

teraz jakoś nie ma na nic czasu

Opublikowano

Tu nie chodzi nawet o grzyba promieniowania nie widac,nie czuc nic nie da sie go powstrzymac chyba ze wjebiesz

sie do bunkru na 30m. pod ziemie gdzie masz sciany grubosci ponad chyba 3,5 czy 10m

wtedy mozesz sobie spokojnie rzyc z zapasami na 3 lata tak jak maja to zapewnione

Prezydenci i najwazniejsi ludzie w kraju

a Japonia nie chce nic naglasniac bo wiadomo znowu by panika byla

i by burdel byl

Ty chyba masz racje, teraz przejrzałem na oczy. Bo przecież jak można nie wierzyć komuś takiemu jak Ty, nie ważne że popełniasz błędy ortograficzne na poziomie przedszkola.

Pewnie masz własną rodzinę, dom, samochód i wyższe wykształcenie. A na temat tego promieniowania wiesz więcej niż całe mpc razem wzięte.

Jest też druga opcja, piszesz głupoty bo chcesz sobie po prostu nabić posta w tym temacie. Ale w to nigdy nie uwierzę =)

Opublikowano

Ty chyba masz racje, teraz przejrzałem na oczy. Bo przecież jak można nie wierzyć komuś takiemu jak Ty, nie ważne że popełniasz błędy ortograficzne na poziomie przedszkola.

Pewnie masz własną rodzinę, dom, samochód i wyższe wykształcenie. A na temat tego promieniowania wiesz więcej niż całe mpc razem wzięte.

Jest też druga opcja, piszesz głupoty bo chcesz sobie po prostu nabić posta w tym temacie. Ale w to nigdy nie uwierzę =)

Może tak mówisz ze strachu :D Joke x3

Szczerze mowiac sadze ze zepsuta elektrownia nas nie zabije ^^ Kupujemy dynamit i rzucamy zeby wyjebała ta elektrownia w powietrze ;)

Down po co czekac na smierc zajeb$y sie dziś ^.^ Jesli by to było cos powaznego to dawno bysmy o tym wiedzieli.

I twój poziom jest przerażający bo kurw@ srasz sie niewiem czego :mellow: jak bd umierać napisz posta jakaś sciema.. powtarzam WIEDZIELI BYSMY!

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Może tak mówisz ze strachu :D Joke x3

Szczerze mowiac sadze ze sepsuta elektrownia nas nie zabije ^^ Kupujemy dynamit i zucamy zeby wyjebała ta elektrownia w powietrze ;)

Poziom niektórych użytkowników mnie dobija <_< o.O

Wysadzic to calkowicie skazic nasza planete...

jqeuR.png

Opublikowano

raczej nie mozliwe bo jeżeli promieniowanie byłoby wieksze niz w czarnobylu na pewno byśmy sie o tym dowiedzieli ; d nie da sie czegoś takiego w tajemnicy utrzymać. nie jest az tak źle, jakby wybuchła to moglibysmy sie bać a tak to narazie spoko i miejmy nadzieje że to Twoje info to jakaś lichota i cipota żeby zwiekszyć sprzedaż gazet czy czegos tam ;d

ae1d1005fe.png

Opublikowano

radzę pić/jeść dużo jodku potasu, jeśli promieniowanie jest w Polsce to przynajmniej na raka dzięki temu nie zachorujemy ^^

ogólnie sądzę że to spekulacje, chociaż kto ich tam wie....

KOCHAM MPCFORUM

d89fc52f42cdca51.gif

Opublikowano

Ja uwazam że nawet jeżeli to prawda to w ciagu najblizszych 20 lat postep techniki bedzie tak duzy ze uda sie to jakos zatrzymac jezeli bylby to taki duzy problem jak ty to opisujesz

Opublikowano

A ja Was tak zapytam: po co zamartwiać się czymś na co nie macie wpływu? Co ma być to będzie, śmierć nas znajdzie wszędzie! - to taki sucharek na rozluźnienie.

Opublikowano

Wybuchła już jakiś czas w Czarnobylu, przecież tak blisko nas. I co? Żyjemy ;) Moim zdaniem nie ma się czego obawiać.

18101299.png

Opublikowano

Jak to nie było skutków czarnobyla ??? Jakieś mutacje 3 ręce 4 nogi dużo osób choruje też na raka oczywiście mogą być też inne przyczyny ;) ale na pewno miało tak jakiś wpływ na ludzi może mały ale na pewno miało....... Np. obszar czarnobyla nadal jest skażony w promieniu kliku km od miejsca eksplozji......

Także bez takich głupot że nie było skutków tego wybuchu ;)

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Ale przecież ten wybuch to nie wina "zjebów z Japonii", ich winą jest to że mają ludzi w dupie

|exKidMod Inne MMO|GoldMember|exModder Team|exMMT

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...